Κάτι καταφέραμε και φέτος να ακούσουμε:
Honorable Mention
Sprints - Letter to self
Πολύ ενέργεια για να το αγνοήσεις, η τύπισσα είναι δύναμη και περιμένω να τους δω με Idles & Glass Beam.
5+1
Slift - Ilion
Μουσική παράσυρση χωρίς φρένα, noise, ψυχεδέλια, stoner, τα πάντα όλα.
5
Blood Incantation - Absolute Elsewhere
Δηλώνω hyped. Δεν τους ήξερα, δεν είχα ασχοληθεί με το 1ο. Γενικά μηδέν interaction. ΟΚ, μέχρι τους Opeth του Watershed φτάνω και δηλώνω λατρεία (μετά τους άφησα), αλλά μέχρι εκεί. Αλλά εντάξει, ξεκινάς με το 1ο μέρος του Stargate και δεν γίνεται να μην γίνεις hyped. Ειδικά στις prog στιγμές, ξαναγεννιέσαι. Και μετά ανελέητο riffing. Πωπωπω…Και αντάξιο grand finale στο κλείσιμο του Message. Εξακολουθεί βέβαια να έχει σημεία δύσκολα για μένα αλλά all in all, η ποιότητα μιλάει.
4
Chat Pile - Cool World
1-2 μαζί με το God’s Country, όπως κάνανε παλιά στην F1 η Ferrari και η Mclaren Mercedes (τα καινούρια δεν τα ξέρω). Θέλω να τους δω με κάποιο τρόπο, πιστεύω θα είναι μεγάλη εμπειρία live. Όγκος και ατμόσφαιρα που δεν βρίσκεις σε άλλη μπάντα.
3
Beth Gibbons - Lives Outgrown
Εντάξει αυτά τα album είναι οικουμενικά, τι να λέμε τώρα. Η έκπληξη για μένα είναι ότι με κερδίζουν τόσο πολύ albums από καλλιτέχνες που δεν είχα σε πρώτο πλάνο ή που δεν είναι στις πρώτες επιλογές των ακουσμάτων μου. Σέβας στους Portishead προφανώς, μην παρεξηγηθώ. Το blend της γνώριμης φωνής της με το πιο ακουστικό μουσικό ύφος είναι killer συνδυασμός.
2
The Cure - Songs of a Lost World
Άλλη κεραμίδα από εδώ. Νομίζω αυτό το album με έπιασε πολύ και στο κομμάτι της ψυχολογίας. Μίλησε πολύ βαθιά μέσα μου. Ομοίως, η σχέση μου με τους Cure είναι αρκετά επιφανειακή, οπότε αφήνω σε άλλους το πόσο μεγάλο come back ήταν αυτό. Θα πήγαινε καρφί νούμερο 1 αλλά προτίμησα από την μελαγχωλία του πόσο γρήγορα φτάνουμε στο τέρμα της διαδρομής, ΤΑ ΝΙΑΤΑ.
1
Slope - Freak Dreams
SLOPE GANG! To album που διασκέδασα πιο πολύ από όλα, που μόλις το έβαζα, σχεδόν χόρευα ότι ψυχολογία και να είχα. Το έλιωσα, το γούσταρα όσο και αν έχει εμφανείς επιρροές, όσο αν και δεν έχει status για #1. Απλά το βάζεις και περνάς καλά και αυτό μόνο δεδομένο δεν είναι.
Καλή χρονιά σε όλους με υγεία!