Let's Play II : 52 Χρονια Μουσικης σε 52 Εβδομαδες

Κάτι καταφέραμε και φέτος να ακούσουμε:

Honorable Mention

Sprints - Letter to self

Πολύ ενέργεια για να το αγνοήσεις, η τύπισσα είναι δύναμη και περιμένω να τους δω με Idles & Glass Beam.

5+1

Slift - Ilion

Μουσική παράσυρση χωρίς φρένα, noise, ψυχεδέλια, stoner, τα πάντα όλα.

5

Blood Incantation - Absolute Elsewhere

Δηλώνω hyped. Δεν τους ήξερα, δεν είχα ασχοληθεί με το 1ο. Γενικά μηδέν interaction. ΟΚ, μέχρι τους Opeth του Watershed φτάνω και δηλώνω λατρεία (μετά τους άφησα), αλλά μέχρι εκεί. Αλλά εντάξει, ξεκινάς με το 1ο μέρος του Stargate και δεν γίνεται να μην γίνεις hyped. Ειδικά στις prog στιγμές, ξαναγεννιέσαι. Και μετά ανελέητο riffing. Πωπωπω…Και αντάξιο grand finale στο κλείσιμο του Message. Εξακολουθεί βέβαια να έχει σημεία δύσκολα για μένα αλλά all in all, η ποιότητα μιλάει.

4

Chat Pile - Cool World

1-2 μαζί με το God’s Country, όπως κάνανε παλιά στην F1 η Ferrari και η Mclaren Mercedes (τα καινούρια δεν τα ξέρω). Θέλω να τους δω με κάποιο τρόπο, πιστεύω θα είναι μεγάλη εμπειρία live. Όγκος και ατμόσφαιρα που δεν βρίσκεις σε άλλη μπάντα.

3

Beth Gibbons - Lives Outgrown

Εντάξει αυτά τα album είναι οικουμενικά, τι να λέμε τώρα. Η έκπληξη για μένα είναι ότι με κερδίζουν τόσο πολύ albums από καλλιτέχνες που δεν είχα σε πρώτο πλάνο ή που δεν είναι στις πρώτες επιλογές των ακουσμάτων μου. Σέβας στους Portishead προφανώς, μην παρεξηγηθώ. Το blend της γνώριμης φωνής της με το πιο ακουστικό μουσικό ύφος είναι killer συνδυασμός.

2

The Cure - Songs of a Lost World

Άλλη κεραμίδα από εδώ. Νομίζω αυτό το album με έπιασε πολύ και στο κομμάτι της ψυχολογίας. Μίλησε πολύ βαθιά μέσα μου. Ομοίως, η σχέση μου με τους Cure είναι αρκετά επιφανειακή, οπότε αφήνω σε άλλους το πόσο μεγάλο come back ήταν αυτό. Θα πήγαινε καρφί νούμερο 1 αλλά προτίμησα από την μελαγχωλία του πόσο γρήγορα φτάνουμε στο τέρμα της διαδρομής, ΤΑ ΝΙΑΤΑ.

1

Slope - Freak Dreams

SLOPE GANG! To album που διασκέδασα πιο πολύ από όλα, που μόλις το έβαζα, σχεδόν χόρευα ότι ψυχολογία και να είχα. Το έλιωσα, το γούσταρα όσο και αν έχει εμφανείς επιρροές, όσο αν και δεν έχει status για #1. Απλά το βάζεις και περνάς καλά και αυτό μόνο δεδομένο δεν είναι.

Καλή χρονιά σε όλους με υγεία!

25 Likes

Μιας και μετράμε αντίστροφα για την νέα χρονιά, ξέχασα αυτήν την υπέροχη σύνδεση του honorable mention μου με το #1 και αυτόν τον πολύ relevant τίτλο

Ticking & It’s Tickin

Όχιιιι, ξέχασα δισκάρα.

Danielle Nicole - The Love You Bleed

Είχα αναφέρει στο παρόν θρεντ κάποτε μια φοβερή blues μπάντα, τους Trampled Underfoot των αδερφών Schnebelen. Χαμπάρι δεν πήρα ποτέ πως η μικρή Danielle που μάγευε με τις ερμηνείες της τότε έγινε “Danielle Nicolle” και δισκογραφεί αραιά εδώ και κάποια χρόνια. Έπεσε στα χέρια μου το The Love You Bleed και την ξαναγάπησα. Blues, rock, soul, με φανταστικές ερμηνείες. Τι κι αν δεν ακούμε κάτι πολύ φρέσκο, το κάνει τέλεια. Στέκεται άνετα δίπλα σε Susan Tedeschi, Beth Hart, Joanne Shaw Taylor και λοιπές αγαπημένες.

7 Likes

Τι υπεροχες λιστες κυκλοφορούν και φέτος!!! Ελπιζω να βρω λιγο χρόνο να γραψω κανα δυο πραγματα παραπανω… παρακαλω,συνεχιστε

2 Likes

Τι υπεροχες λιστες κυκλοφορούν και φέτος!!! Ελπιζω να βρω λιγο χρόνο να γραψω κανα δυο πραγματα παραπανω… παρακαλω,συνεχιστε

Έχουμε ντέρμπι; Θα δοθεί παράταση;

3 Likes

τι φοβερή δουλειά είναι αυτή ρε? Μπράβο για την ανακάλυψη.

1 Like

Δεν είχα πάρει χαμπάρι ότι λήγει αύριο η διορία.

Δεν άκουσα πολλούς δίσκους φέτος κι ούτε είμαι 100% σίγουρος για τη σειρά, αλλά σίγουρα αυτά ξεχώρισα πιο πολύ, Για σχόλια κλπ. επιφυλάσσομαι τις επόμενες μέρες.

Tenue “Arcos, bovedas, porticos”
Hail Spirit Noir “Fossil gardens”
Σκοτοδίνη “Εδώ παραμένω
Khirki “Κυκεώνας”
Tenia “Anime sconvolte”

Εξώφυλλο το Khirki.

15 Likes

Ειχα 499 αδιαβαστα μνμ, σχεδον εναν χρονο χωρις να μπω στο νημα. Εφαγα ωρες σημερα επειδη σκεφτηκα να κανω catch up διαβαζοντας τι εχετε κανει σχετικα με την προηγουμενη δεκατετια (64-54 :stuck_out_tongue:). Hats off σε ολους, με hopeto να ειναι το κατι αλλο.

Οσο διαβαζα, μου ελειψαν απιστευτα τα αποτελεσματα ακριβως τα μεσανυχτα (παντα ψεμματα, καθως ο Παντελης ζητουσε μια μικρη παραταση 1-2-3-4-5 ημερων, λες και δεν ηξερε ποτε ληγει η διορια) και αναπολουσα. Εφτασα στο παραπανω μνμ και καταλαβα οτι πιθανως επελεξα την πιο σωστη μερα του ετους για να μπω στο νημα και να καταλαβω οτι ημουν ετοιμος να φαω κατακεφαλια τον Μπομπ.

Τα λεμε (ως) αυριο.

7 Likes

Παράταση μεχρι τη δεύτερη Κυριακή του νέου έτους παρακαλώ.

2 Likes

Ημουνα σε λαηβ ρε :stuck_out_tongue:

2 Likes

Ε, το ιδιο λεμε. Παντα σε λαιβ εισαι.

2 Likes

Σπατάλησα την περισσότερη φετινή χρονιά σε ένα recap του 52, με δίσκους που θέλησα να ακούσω ή να ξανακούσω. Είχα ήδη αναρωτηθεί σε διπλανό νήμα πώς υπάρχει τόσος χρόνος για να ακούσετε νέα μουσική, διότι εγώ είχα περιορισμένο χρόνο και άρχισα να ακούω νέο υλικό κατά τον Σεπτέμβριο.

Σίγουρα, λοιπόν, έχασα υλικό που βλέπω στις λίστες σας, αλλά νταξ, δεν έχασε και η βενετιά βελόνι. Από όσα άκουσα, λοιπόν, ήταν δύσκολη υπόθεση η επιλογή. Όταν κάνω catch up με τους δίσκους που δεν πρόλαβα να ακούσω, πιθανώς θα αλλάξω γνώμη :rofl: Παρ’ όλα αυτά, το είχα γράψει πέρυσι και το επαναλαμβάνω φέτος: από ό,τι επιλέγω σήμερα, η ιστορία θα δείξει αν κάτι θα μου μείνει στο πέρασμα του χρόνου.

It’s time, λοιπόν. Ζορίστηκα πολύ για την πεντάδα μου, διότι με “νέα αυτιά” πια, έπειτα από την περσινή πανδαισία του 52 και την φετινή “επανάληψη”, κανονικά θα έπρεπε να φτιάξω λίστα ανά είδος. Όχι όμως, καλό είναι να ζοριζόμαστε μερικές φορές -ειδικά για ανούσια πράγματα- και κατέληξα εδώ:

1. Blood incantation- Absolute elsewhere
Τους χρησιμοποίησα αρκετά ως joke σε άλλα νήματα φέτος, χωρίς να έχω ακούσει κάτι. Δεν περίμενα ποτέ να μου αρέσει μία death metal μπάντα. Συγγνώμη @ Blood Incantation, σας περιμένω μαζί με Manowar/Dream Theater/Running Wild (ή Manowar/Savatage/Triumpher, ό,τι έρθει πρώτο) για επικές βραδιές (#διπλης).
2. The Cure - Songs of a Lost World
Μελαγχολία και ποιότητα σε απίστευτη ισορροπία. Δεν ακούω Cure, γι’ αυτό και δεν βρίσκεται στο #1
3. Khirki- Κυκεώνας
Πάνω από Pearl Jam και Opeth; Ναι. Οι Συμπληγάδες είναι ένα από τα καλύτερα τραγούδια του έτους. Εξακολουθώ να έχω κάποιες ενστάσεις για το γεγονός ότι “ελληνικός/ξένος” στίχος δεν είναι του γούστου μου, αλλά τέτοια να είναι πάντα τα προβλήματά μας…
4. Pearl Jam - Dark Matter
Έμεινα με το στόμα ανοιχτό όταν τον άκουσα. Απόλαυση.
5. Opeth- The last will and testament
Δεν είμαι κανένας τρελός φαν, αλλά αυτός ο δίσκος με γράπωσε.

Θα κρατήσω επίπεδο, προσθέτοντας μόνο μία έξτρα δεκάδα. Πριν δύο χρόνια, 2-3 από τα παρακάτω θα ήταν στην πεντάδα μου. Στις 22 Δεκεμβρίου 2024, όχι απλώς έχασαν, αλλά πάλεψαν και για τη δεκάδα, κόντρα σε είδη μουσικής που παλιότερα δεν ακουμπούσα. Συνεπώς, με αλφαβητική σειρά:

Amyl and the Sniffers - Cartoon Darkness
Bring Me The Horizon - POST HUMAN: NeX GEn
Bruce Dickinson - The mandrake project
Crypt Sermon- The stygian rose
Deep Purple - =1
Judas Priest - Invincible Shield
Linkin Park - From Zero
Midnight - Hellish expectations
Mother of Millions - Magna Mater
Triumpher - Spirit Invictus

Καλές γιορτές, καλό 2025, καλές μουσικές, καλά να είμαστε. Υγεία σε όλους μας, για να βρεθούμε ξανά εδώ του χρόνου, τέτοιες μέρες.

23 Likes

Mia παρατασούλα πλιζ, το απαιτεί ο λαός.

2 Likes

Όντως τώρα έχει διορία μέχρι σήμερα;;

Ακόμα δεν θυμάμαι τι έχω ακούσει φέτος :rofl:

3 Likes

Εγώ μάλλον έχω καταλήξει σε μια τυπική λίστα, αλλά δεν έχω χρόνο τώρα να την συντάξω όπως θέλω.

1 Like

Πιστεύω ότι θα ήταν χρήσιμο και ένα poll, το θέμα θα το βρούμε!

1 Like

Ε ψήφισε και γράφτα μετά, κι εγώ αυτό έκανα.

1 Like

Αυτό είναι άρρωστο

1 Like

Που’στε ομάδα;
Αυτά είναι τα δικά μου άλμπουμ για το 2024.
Να είμαστε καλά να ξαναπαιζουμε και του χρόνου!

23 Likes