Mercyful Fate @Release Athens 13/6/2020

Γράφοντος όνειδος.

Στο Rockwave του 1999, δεν παραβρέθηκα στην ημέρα που έπρεπε («Ρίξε νερό στα παιδιά!») και για την οποία γίνεται αναφορά ανωτέρω, αλλά στην ημέρα των Prodigy (έκανα τη χάρη σε φίλο που είχε ακολουθήσει λίγο καιρό πριν σε Metallica)…

Προς μετριασμό της ντροπής μου, είδα QotSA εκείνη την ημέρα (ήταν αυτή κατά την οποία έγιναν τα σοβαρά επεισόδια και κάηκαν τα πάντα έξω από τον Άγιο Κοσμά).

Και εγω εχω μεγαλες ελπιδες αλλα εδω θα πω και τα μεγαλο παραπονο μου. Θα επρεπε να ειναι ο Michael Denner στην κιθαρα και οχι ο Mike Wead, ο οποιος εννοειται οτι ειναι μια χαρα κιθαριστας αλλα οταν λεμε Mercyful Fate το μυαλο παει στο κιθαριστικο διδυμο Denner / Shermann… Μεγαλο φαουλ απο την πλευρα του King αυτο.

6 Likes

1999 Πρώτη ή δεύτερη μέρα αφού έδωσα το τελευταίο μάθημα πανελλήνιες λεωφορείο από Γιάννενα με φίλους και βουρ για άγιο κοσμά. Επικοί Immortal στους 666 βαθμούς κελσίου, ακόμα πιο επικοί Sodom και τιτανομέγιστοι Mercyful Fate. Πιο κάτω αρνούμαι να σχολιάσω. Μόνο κάτι βυζγιά θυμάμαι. Είχα πάρει και το μπλουζάκι από το 9. Θα τους ξαναδώ 3 μέρες νωρίτερα από εσάς Κρακοβία μαζί με Priest για να σκοτίζω το μυαλό μου με υπολογισμούς ποιο εισιτήριο βγαίνει πιο φτηνά :slight_smile:

4 Likes

εντάξει, εκτός από qotsa είδες και prodigy, δεν ειναι και μικρό πραγμα αυτό!

1 Like

Τεράστια συναυλία, τι να λέμε!

Τις προηγούμενες μέρες συζήταγα με κόσμο ότι δεν έχουμε πολλές ανακοινώσεις για συναυλίες… Τώρα διαψεύδομαι εν μέρει.

Ωραίο το καλοκαιρινό πρόγραμμα αλλά πολύ φτωχό το φθινοπρωινο/χειμερινό/ανοιξιάτικο. Εκτός από Blues pills δεν έχει κάτι άλλο που να με ενδιαφέρει.

21 χρόνια μετά, ως μουσικόφιλος, αλλά και μεταλλάς, θα πω ότι έχεις δίκιο.

21 χρόνια πριν, ντρεπόμουνα οικτρά να αναφέρω ότι πήγα στην ημέρα του Rockwave που εμφανίστηκαν οι Prodidy και απουσίαζα από την «δική» μας ημέρα.

Διόλου περίεργα όσα αναφέρω, καθώς η (true) αφοσίωση του κάθε οπαδού στο είδος του ήταν -ακόμα- μέγιστο ηθικό ζήτημα. Ενδεικτικά αναφέρω τα ακόλουθα γεγονότα:

  • Έναν μήνα πριν τους Prodigy, στους Metallica, στη Ριζούπολη, ακουγόταν το σύνθημα «Είναι π&@νες των rave-άδων οι μάνες», πριν την έναρξη της συναυλίας.

  • Την ημέρα της εμφάνισης των Prodigy, μακρυμάλληδες τύποι, με μαύρες μπλούζες (που αποτελούσαν σαφή μειοψηφία) «τρώγανε» (στην καλύτερη) κράξιμο ολκής από τις «πρασινοφορεμένες βίδες».

  • Το προηγούμενο καλοκαίρι (’98), υπήρξα αυτόπτης μάρτυς «ξύλου» μεταξύ οπαδού της rave/electronica κ.λπ. και μεταλλά, αναφορικά με την αυθεντικότητα της τέχνης του κάθε είδους. Αυτό συνέβη μεταξύ δύο αγνώστων (ο ένας είχε καταγωγή από εκεί, ο άλλος είχε έρθει για διακοπές, ως φιλοξενούμενος) στην πλατεία του χωριού μου, κατά τη διάρκεια θερινών διακοπών. Επαναλαμβάνω: στην πλατεία του ΧΩΡΙΟΥ μου.

Glad those (evil) days are over…

On topic:

7 Likes

ισχύει, τα έζησα και εγώ τα 90s και στο συγκεκριμένο ζήτημα, προφανώς ευτυχώς που πέρασαν! τα στεγανά τότε ήταν πολύ πιο περιοριστικά. και ναι οι prodigy γαμανε λαιβ και καλά έκανες και τους είδες στην ακμή τους

1 Like

Τα διαμαντια ειναι παντοτινά.
Δε χάνετε αυτό το λαιβ.

6 Likes

Αυτό + 3μέρο Βουλγαρία (Running Wild - (KISS 2ή μερα) χανωντάς Within - Judas Priest) - ολα με πτήσεις 220 ευρώ !

Ναι ρε πουστη!!!

σημερα απ την ανακοινωση κ μετα δε σκεφτομαι τιποτε αλλο,μονο πως θα περασουν οι μηνες

2 Likes

Μακάριος είσαι φίλε μου…
Σε ζηλεύω…

3 Likes

Ναι ρε Γαμώ!! ! Ηail the King!!!

13th of June

A dangerous meeting…

2 Likes

Έτοιμο το εισιτήριο, χύνουμε τώρα ΧΥΝΟΥΜΕΕΕΕΕ!!! :stuck_out_tongue:

5 Likes

τωρα ειμαστε στα προκαταρκτικα

3 Likes

Μονο μεσω ιντερνετ ειναι τα τικετα ή υπαρχουν και hard copies σε καταστηματα?

σε καταστηματα υπαρχουν εισητηρια,τι ειναι θα μας πει καποιος που πηγε

Πέρσι δίναν αναμνηστικά hard copy στην είσοδο του φεστιβάλ

2 Likes

Δεν νομίζω να έχει κλασικά hard copy εισητήρια.Αν πας σε κατάστημα απλώς σου εκτυπώνουν το Α4 της viva.

1 Like

Το Release δε θυμάμαι να είχε ποτέ φυσική προπώληση. Μόνο δικτυακή. Μπορείς κλασσικά να το πάρεις μόνος σου από viva ή να πας στο Reload και να κάνεις από εκεί την αγορά - την κάνουν αυτοί μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος. Αν σου εκτυπώσουν το εισιτήριό σου, πληρώνεις 1€ επιπλέον, αλλιώς μόνο την τιμή του εισιτηρίου. Όταν γίνει η συναυλία, στην είσοδο μοιράζουν όλες τις μέρες ένα αναμνηστικό που μοιάζει αρκετά με εισιτήριο. That’s is.

6 Likes