Πολύ ωραία η παραπάνω κουβέντα και όλοι έχετε -λίγο ως πολύ- εκφράσει τεκμηριωμένες απόψεις και δικαιολογημένες από το μετερίζι του ο καθένας. Δύο-τρία (λέμε τώρα) σημεία και από εμένα που θα έπρεπε κανονικά να βρίσκομαι στον 8ο εργασιακό χρόνο μου στις ΗΠΑ, αλλά, αντί αυτού, οδεύω για τον 12ο στην Ελλάδα (με τα 10 να είναι σε πολυεθνικό περιβάλλον):
Λυπάμαι πολύ, αλλά όταν ένας Πρωθυπουργός μίας χώρας όπως η Ελλάδα δηλώνει: «[…] δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δημιουργήσουμε μία σύγκρουση μεταξύ αυτών οι οποίοι έρχονται από το εξωτερικό και αυτών που έμειναν στην Ελλάδα . Δεν είναι αυτός ο σκοπός. Ο σκοπός είναι να παντρέψουμε δεξιότητες. Και μέσα από αυτή την γόνιμη ώσμωση να δημιουργήσουμε συνθήκες, ώστε όλοι τελικά να είμαστε κερδισμένοι και ωφελημένοι. Και γι’ αυτό και πήραμε τελικά την απόφαση να δημιουργήσουμε αυτό το ειδικό φορολογικό προνόμιο για όσους Έλληνες και ξένους επιθυμήσουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να εργαστούν από εδώ » εγώ του προσφέρω με χαρά τα αρχ%δι@ μου να τα βάλει στο στόμα του για να σταματήσει να λέει τέτοιες μαλακίες που όχι μόνο υποτιμούν τη νοημοσύνη μου, αλλά και τις βασικές αρχές του φιλελεύθερου κόμματος που (παριστάνει ότι) ηγείται. Κι εξηγούμαι:
Όταν, αγαπητέ κ. Μητσοτάκη, αποφάσισα να μη δεχτώ την πρόταση που μου έγινε από το εξωτερικό, διότι για προσωπικούς μου λόγους δεν ήθελα να περάσω όλη τη ζωή μου εκτός Ελλάδος κι επειδή είχα μία -σχετικά καλή- θέση εδώ, πήρα την ευθύνη της (σίγουρα παράλογης) απόφασής μου. Υπό αυτήν την έννοια, όταν βλέπω τα τραγελαφικά και αναξιοκρατικά γεγονότα γύρω μου, απλά σωπαίνω, διότι είχα την ευκαιρία μου και δεν την “κυνήγησα”. Γάμ@ με όσο θες στη γραφειοκρατία, γ@μα με “ασάλιωτα” με ΕΝΦΙΑ, Εισφορά Αλληλεγγύης και εξωπραγματική φορολογία, για να κάνεις την επιδοματική σου πολιτική, να μην μου παρέχεις ανταποδοτικές υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας και ΜΜΜ, για να έχεις τους κομματικούς “στρατούς” σου να αράζουν σε obscure θέσεις απομυζώντας κρατικό χρήμα. Στο δίνω αυτό το δικαίωμα, ως βιτσιόζος που δεν επέλεξα να ζήσω έξω και αποφάσισα να μείνω εδώ, ώστε να υποστώ όλα αυτά που ήδη γνώριζα. Αλλά δεν σου δίνω κανένα δικαίωμα να δημιουργήσεις δύο-τρεις και δεκατρείς φορολογικές ταχύτητες σε όμοια μισθολογικά επίπεδα, για να δημιουργήσεις το όποιο success story έχεις στο θολωμένο μυαλό σου, την ώρα που έχω φτύσει αίμα σε σπουδές και δουλειά στον ιδιωτικό τομέα για να καταφέρω δύο πράγματα παραπάνω, πολλώ δε μάλλον σχεδόν αποκλειστικά κατά την περίοδο της εν Ελλάδι οικονομικής κρίσης. Θα “ρουφάς” και από τους επαναπατρισθέντες τον ίδιο μισθό κάθε μήνα, όπως κάνεις και με τον αντίστοιχο δικό μου. Από πού και ως πού νομίζεις ότι θα βάζουμε μία ζωή πλάτη οι ίδιοι “ψυχανώμαλοι” και θα δεχόμαστε να μας λένε μαλάκες μπροστά στα μάτια μας; Και μη μιλάς για δεξιότητες, όταν δεν έχεις ιδέα για το ποιόν των στελεχών που υπάρχουν.
Πραγματικά, όμως, έτσι και προχωρήσει αυτό, θα αρχίσω να κυκλοφορώ με χατζάρα και να πετσοκόβω κόσμο! Εγώ στα είπα και ανάλαβε τις ευθύνες σου… Γαμώ την αγανάκτησή μου, πια!