Πρεπει ναι, αλλα παντα προσπαθω να εχω ενσυναισθηση και σκεφτομαι τι μερα μπορει να ειχε ο αλλος.
Οταν λεω για κακη συμπεριφορα δεν λεω να σε βριζει, αλλα καμια φορα λεμε κοιτα ρε εναν μαλακα, του ειπα καλημερα με χαμογελο και αυτος ηταν με κατι μουτρα. Ε, δεν ξερεις ποτε τι ειχε προηγηθει. Υπαλληλος σε Δημοσια Υπηρεσια ειναι βαρεα και ανθυγιεινα απο την κριση και επειτα.
Ποιος καημένος μωρέ που παίρνει 3Κ σύνταξη από Αμερική και έχει στο σπίτι κρεμασμένες σημαίες του βασιλιά και κάδρα του παπαδόπουλου.
Θα τον κάνουν ήρωα στο τέλος
Για πες ονομα να τον καταγγειλω στο IRS να δουμε αν την δικαιουται… το ποσοι Ελληνοαμερικανοι εξαπατουν το αμερικανικο κρατος και βγαζουν λεφτα που δεν δικαιουνται, δεν το φανταζεσαι.
Ειχα εναν γνωστο εδω που επαιρνε λεφτα απο το ταμειο ανεργιας ($1600 καθε μηνα αυτος και αλλα τοσα η γυναικα του) ενω δουλευε κανονικα σε εστιατοριο μαυρα και εβγαζε αλλα $3000 το μηνα ανετα. Μηδεν φορολογια φυσικα. Εβγαζε περισσοτερα απο μενα τοτε παρολο που δεν ηταν καν νομιμα στην χωρα, και αυτο οκ πες παει στο διαολο, δεν εχω κανενα θεμα με οσους ειναι παρανομα σε μια χωρα… αλλα το να εξαπατας το κρατος και να παιρνεις επιδοματα με απατες ειναι απλα αισχρο.
Γαμώ ό,τι έχει αγάμητο σε όποιον το έχει σκεφτεί αυτό και αποφάσισε να το εφαρμόσει και στο αθάνατο Δημόσιο, μετά τον ιδιωτικό τομέα. Έχω συναδέλφους που κάνουν χρήση αυτού του μέτρου και πραγματικά νιώθω σαν ο απόλυτος μαλάκας μπροστά τους. Στην υγειά των κορόιδων της χώρας με τις δύο φορολογικές ταχύτητες.
Eνας νεοδιόριστος στο δημόσιο, χωρίς προυπηρεσία στο δημόσιο, παίρνει ψίχουλα, είναι το λιγότερο που μπορούν να κάνουν. Τώρα γιατί το κάνουν μόνο σε όσους έρχονται απ έξω, ε δεν ξέρω, γιατί είναι ηλίθιοι και έχουν καταστρέψει την Ελλάδα.
Γενικά να τον χαίρονται όσοι τον ψήφισαν και όσοι δεν ψήφισαν γενικά. Όλοι μαζί την τρώμε.
Έχω την εντύπωση πως σταμάτησαν οι Έλληνες του εξωτερικού να γυρίζουν παρά την φοροελάφρυνση στον ιδιωτικό τομέα. Ό,τι είχε να προσφέρει αυτό το μέτρο το πρόσφερε. Μου ακούγεται τώρα πως το επεκτείνουν στο δημόσιο γιατί είναι ευκαιρία για τη ΝΔ να προσλάβει φίλους του κόμματος από το εξωτερικό και να υποστηρίξουν στις ερχόμενες εκλογές πως επαναπάτρισαν κόσμο. Δεν υπάρχει πολύ νόημα σε αυτό το μέτρο όμως αν δε μιλάμε για senior θέσεις. Κάποιος που έκανε master 2 χρόνια έξω και δούλεψε σε junior θέση για 3 βγάζοντας φωτοτυπίες και κάνοντας slides για άλλους, γιατί να έχει φοροελάφρυνση; Τι ακριβώς know how θα φέρει στο ελληνικό δημόσιο; Επίσης ποιες θέσεις άνοιξε το δημόσιο και δεν καλύφθηκαν οπότε επεκτείνει το search με επιπλέον προνόμια;
Εγώ ξέρω μόνο το πρόγραμμα Trust The Stars του υπουργείου Παιδείας που πήρε 40 εκατομμύρια από την Ε.Ε. και κανείς δεν ξέρει σε ποιον “επιστήμονα” πήγαν
Λογικά σε αυτόν που διπλασίασε τα πρόβατα της Ελλάδας και πέτυχε την off shore εκτροφή τους
Το πρώτο (περί του χαμηλού μισθού του ενός νεοπροσλαμβανόμενου στο Δημόσιο) δεν αφορά το μείζον της συζήτησης, καθότι αυτό το μέτρο όντως απευθύνεται κυρίως σε
… υπό την έννοια ότι φαντάζομαι πως δεν υπάρχουν πολλοί φτιαγμένοι μισθολογικά στο εξωτερικό που θα γύριζαν για να καπαρώσουν χαμηλόβαθμη θέση (είτε στο Δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα).
Άρα, για τις περισσότερες περιπτώσεις, μισθολογικά αυτό έχει πολύ σημαντική διαφορά και -κατ’ εμέ- συνιστά κατάφορη αδικία έναντι σε όσους παρέμειναν εδώ και δεν την έκαναν στο εξωτερικό. Και ειδικά αν λάβουμε υπ’ όψιν πού έχει φτάσει το κόστος ζωής, έτσι;
Πάντως, εγώ το βρίσκω προνομιακή μεταχείριση και άδικο ακόμη και σε περιπτώσεις χαμηλότερων μισθών.
Εμεις που ζουμε εξωτερικο και μας λειπουν αμετρητα πραγματα απο την Ελλαδα, δεν γυρναμε οσο και να μας παρακαλανε! Δεν βγαζω καν καμια σημαντικη περιουσια, δεν ζω την πιο ανετη ζωη στον κοσμο (ουτε καν δηλαδη), αλλα μονο και μονο (Α) η σταθεροτητα που νιωθω και (Β) το οτι ακομα κι αν χασω την δουλεια μου αυριο, θα υπαρχει παντοτε η ευκαιρια για κατι αλλο, με κανουν να μην μου περναει καν απο το μυαλο μια επιστροφη, δε πα να μου πουν και 0% φορολογια εφ΄ορου ζωης (pun intended).
Οποτε ακομα και να ειναι αδικο προς οσους ζουν Ελλαδα αυτο το μετρο, παραμενει και παλι το ελαχιστο που μπορουν να κανουν για να δωσουν κινητρο σε καποιον που εχει χτισει μια καλυτερη ζωη, να επιστρεψει στην Ελλαδα.
Ολα αυτα βεβαια ειναι ημιμετρα, και προφανως θα παιζει σιγουρα καποια τρελη απατη/καβαντζα για συγκεκριμενους “διορισμενους” στο περιθωριο.
Το να αρχισει να φτιαχνει την οικονομια ο Κουλης και να φορολογησει σε δυσθεωρητα επιπεδα τους πλουσιους ή εστω αυτους που βγαζουν πολλα (οπως γινεται σε χωρες οπως Ολλανδια π.χ.) αποκλειεται να του περασε απο το μυαλο παντως. Αν ηθελε οντως να επιστρεψουν οι μεταναστες Ελληνες στην Ελλαδα για να μπορουμε ολοι να χτισουμε μια καλυτερη χωρα, ισως θα επρεπε να ξεκινησει απο την καταπολεμηση της καταφωρης κοινωνικης και οικονομικης αδικιας, και οχι να προσφερει ελεεινες “εκπτωσεις” λες και αυτοι που φυγαμε απο Ελλαδα ειμαστε σαν τα πανηλιθια παπαγαλακια που τον ψηφισαν και θα τσιμπησουμε με λιγο τυρακι.
εχμ… αν εννοείς για 40-50 τετραγωνικά; Γιατί σε σχετικά καλή περιοχή (όχι Ομόνοια και γύρω δηλαδή) έχουν ξεφύγει (μέχρι να σκάσει κάποια στιγμή η φούσκα) και αν θέλεις π.χ. γκαρσονιέρα 20-25 τετραγωνικά, κάτω από 400 δεν θα βρεις!
Είναι αδύνατον για τους μητσοτακηδες αυτού του κόσμου - αλλά δυστυχώς και για άπειρο απλό κόσμο - να συλλάβουν την ιδέα ότι δεν φύγαμε για τα λεφτά, κι ούτε θα επιστρέψουμε για αυτά.
Δεν θα σας αγγίξει ίσως αυτή η είδηση, άτομα όμως που ζουν παρόμοια συνθήκη με μένα θα ταυτιστούν πιο εύκολα. Αυτό που με εκπλήσσει και με ανατριχιάζει είναι ότι μεγάλη μερίδα του “μη ανάπηρου πληθυσμού” χαιρετά την άποψη του κ. Αυτιά - όπως, δυστυχώς, και ορισμένοι γονείς ΑμεΑ παιδιών σπρωγμένοι από την απελπισία και την αναλγησία του κράτους παρά απ’ οτιδήποτε άλλο.
Αυτά περί μισής φορολογίας σε όσους γυρίζουν από εξωτερικό για να δουλέψουν στο δημόσιο μόνο ως προεκλογική κοροϊδία μπορώ να τα εκλάβω και προσπάθεια της κυβέρνησης να φτιάξει το αφήγημα ότι έκανε κάποιους Έλληνες να γυρίσουν από το εξωτερικό.
Να σημειώσω για την κουβέντα πως την ίδια ώρα πάει να τινάξει το δημόσιο στην Ελλάδα, με άρση μονιμότητας και εφαρμογή μιας αξιολόγησης κομμένης και ραμμένης στα μέτρα τους, μίας αξιολόγησης μέσω της οποίας απειλεί να κάνει απολύσεις. Δεν είναι μόνο ο μισθός του νεοδιόριστου, είναι το ότι ο μισθός δεν φτάνει για να καλύψεις έξοδα, όσοι δουλεύουμε στο δημόσιο δίνουμε 2% εισφορά για την ανεργία και διεκδικούμε αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Προφανώς θεωρώ ανισότητα να απαλλάσσει από τη μισή φορολογία κάποιους και όχι κάποιους άλλους. Να ξέρουμε όμως και προς τα πού οδεύει το δημόσιο σήμερα στην Ελλάδα.
Summary
Γι’ αυτό την Τετάρτη, που έχει απεργία όλο το δημόσιο, πρέπει να κλείσουν όλα.