Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Eιδα χτες το Κουτι της Πανδωρας του Μπαξεβανη με θεμα τον Αγιο Παντελεημονα…Καλο γενικα αν και εθιξε ανισομερως λιγο τις αιτιες…
Και σημερα ερχομαι και διαβαζω ενα αρθρο του Παπαχελα που εχει σχεση και με Αγιο Παντελεημονα και με την επικειμενη ‘‘αναπλαση’’ Κεραμεικου-Μεταξουργειου…

Tου Αλεξη Παπαχελα

Η Ελλάδα θα περάσει μια περίοδο όπου θα φλερτάρει επικίνδυνα με το ενδεχόμενο να μετατραπεί σε αυτό που οι αγγλοσάξωνες αποκαλούν «ξοφλημένο κράτος», «failed state». Ηδη βλέπουμε τέτοια σημάδια στον ορίζοντα, τα οποία βαραίνουν μια ήδη ζοφερή ατμόσφαιρα. Μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας προκαλεί μελαγχολία αυτές τις μέρες: κλειστά και εγκαταλελειμμένα μαγαζιά, γκράφιτι παντού, καμένα κτίρια από διάφορες διαδηλώσεις, βρώμα, αδέσποτα σκυλιά, ζητιάνοι που γίνονται όλο και πιο επιθετικοί σε κάθε φανάρι. Και βεβαίως ένας δήμαρχος που είναι εξαιρετικός στο να πείθει πως οτιδήποτε είναι στραβό σε αυτή την πόλη… δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές του.

Οι συμπολίτες μας που ζουν στο Κέντρο και έχουν την ατυχία να μένουν ακόμη στις γειτονιές, όπου πολλοί από εμάς γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε, διηγούνται πάλι ιστορίες που θυμίζουν τα περίφημα γκανγκς του Λος Αντζελες. Συμμορίες λαθρομεταναστών, οι οποίες ξεκαθαρίζουν λογαριασμούς στα πεζοδρόμια, έχουν αλώσει μεγάλα κομμάτια του Κέντρου. Είναι προφανές πως στο μακρινό Πακιστάν ή τη Σομαλία έμαθαν ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα όπου δεν κοστίζει τίποτα να παραβιάζεις τον νόμο και σκέφθηκαν ότι είναι ένας εξαιρετικός προορισμός. Και αυτό που ουσιαστικά έχουν κάνει είναι να τραβήξουν λίγο… στα άκρα την ελληνική παράδοση της ανομίας.

Η Αστυνομία από την πλευρά της δίνει μάχες παντού, αλλά νιώθει πια και εκείνη στο πετσί της τι θα πει χρεοκοπία του ελληνικού κράτους. Οι αστυνομικοί όχι μόνο είδαν τους μισθούς τους να μειώνονται αισθητά, αλλά τώρα έχουν εβδομάδες να πληρωθούν τα νυχτερινά τους. Ας μην συζητήσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει πια η ΕΛ.ΑΣ. στην εξασφάλιση του στοιχειώδους εξοπλισμού… Και όλα αυτά σε μια περίοδο που όλοι περιμένουν ότι τον χειμώνα θα έχουμε μεγάλη αναταραχή και βεβαίως αύξηση της εγκληματικότητος.

Το ελληνικό κράτος είναι όμως χρεοκοπημένο και έχει ουσιαστικά κηρύξει στάση πληρωμών, αν δε επιχειρήσετε να τηλεφωνήσετε στον δήμο στο 1514, είναι βέβαιο ότι δεν θα το σηκώσει ποτέ κανείς. Κάποιος πρέπει να καλύψει το κενό, κάποιοι πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να βοηθήσουν την πρωτεύουσα να σταθεί στα πόδια της. Δεν θα είναι η πρώτη μεγαλούπολη που περνάει μια τέτοια κρίση, έχουν προηγηθεί σε διαφορετικές εποχές το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη, η Κωνσταντινούπολη. Εκεί μπορούμε να βρούμε παραδείγματα για το πώς με τη συνεργασία πολιτών, επιχειρήσεων, δήμου και κεντρικού κράτους βρέθηκαν λύσεις. Ας ξεκινήσουμε από τα απλά πράγματα, από την «υιοθέτηση» του χώρου έξω από ένα άδειο μαγαζί από τη γειτονιά, έτσι ώστε να μην μετατρέπεται σε εστία μόλυνσης και αισθητικής προσβολής. Ας ψάξουμε να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τον ιδιωτικό τομέα να εμπλακεί στην ανάπτυξη του Κέντρου, όχι απαραίτητα με επιδοτήσεις αλλά με φορολογικά και άλλα κίνητρα. Μπορούμε να ξανασκεφθούμε το αν πρέπει τελικά όλες οι κρατικές υπηρεσίες να απομακρύνονται από το Κέντρο, μετατρέποντάς το σε άδειο κουφάρι σε βασικά του σημεία. Αν αφήσουμε την κατάρρευση να συνεχισθεί, η Αθήνα θα γίνει μια πολύ απωθητική και άσχημη πόλη σε παρακμή. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα ο μεν κ. Κακλαμάνης έχει αποδείξει ότι ενδιαφέρεται μόνο για την επικοινωνία, ο δε κ. Καμίνης δεν μας έχει παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, παρά το γεγονός ότι περιστοιχίζεται από σοβαρούς ειδικούς. Κρίμα γιατί οι άνθρωποι που ζουν σε αυτή την πόλη είναι απελπισμένοι και αναζητούν παθιασμένα ιδέες και ηγεσία με όραμα και αποφασιστικότητα.

Προπαγανδιστης απο τα γενοφασκια του ο αμερικανοθρεμμενος…

…Όπως δήλωσε στον BHMA 99,5 ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης την Πέμπτη, νέος διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη, [B]ώστε το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί μέσα στον επόμενο μήνα…[/B]

Βγαίνουν και δεν ντρέπονται να λένε αυτά τα πράγματα…

πηγή in.gr
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231067142

στις 2 πρωτες παραγραφους λεει την αληθεια! εκει οδηγει τις χωρες, τις πολεις και τους ανθρωπους ο καπιταλισμος! στην βρωμια, τη φτωχεια, την εξαθλιωση! οσο για τις προσπαθειες τις αστυνομιας…τι να πω…να κυρηξουμε και αλλυλεγυη που δεν πληρωνονται καλα οταν μας ριχνουν χημικα, μας χτυπανε, μας σκοτωνουν! (βαρεα και ανθυγειινα παιρνουν? αν οχι να το βαλουμε και αυτο στο πλαισιο…)

2η παραγραφος

Οι συμπολίτες μας που ζουν στο Κέντρο και έχουν την ατυχία να μένουν ακόμη στις γειτονιές, όπου πολλοί από εμάς γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε, διηγούνται πάλι ιστορίες που θυμίζουν τα περίφημα γκανγκς του Λος Αντζελες. Συμμορίες λαθρομεταναστών, οι οποίες ξεκαθαρίζουν λογαριασμούς στα πεζοδρόμια, έχουν αλώσει μεγάλα κομμάτια του Κέντρου.[I] Είναι προφανές πως στο μακρινό Πακιστάν ή τη Σομαλία έμαθαν ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα όπου δεν κοστίζει τίποτα να παραβιάζεις τον νόμο και σκέφθηκαν ότι είναι ένας εξαιρετικός προορισμός. Και αυτό που ουσιαστικά έχουν κάνει είναι να τραβήξουν λίγο… στα άκρα την ελληνική παράδοση της ανομίας[/I].

Τρα-γι-κο-τα-τος

Μιλάμε για την [B]επίσημη [/B]ανεργία έτσι…και σκεφτείτε πως τον αύγουστο έχουμε και πάρα πολλούς εποχιακούς που δούλεψαν λόγω τουριστικής περιόδου…

Το τέρας της ανεργίας συνεχίζει να δείχνει τα δόντια του στην ελληνική κοινωνία, καθώς διαπιστώνεται σταθερή αύξησή της από μήνα σε μήνα. Από το 12% του περασμένου Ιουλίου τον Αύγουστο αυξήθηκε στο 12,2% και από τους 607.035 ανέργους που είχαμε τον Ιούλιο φθάσαμε στους 613.108 τον Αύγουστο, δηλαδή 1% περισσότεροι ή 6.073 άτομα να έχουν προστεθεί στον κατάλογο των ανέργων μέσα σ’ ένα μήνα.

Μέσα σε ένα χρόνο, από τον Αύγουστο του 2009 μέχρι τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, οι άνεργοι είχαν αυξηθεί κατά 35,4% ή 160.402 άτομα.

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=12/11/2010&id=223015

διαφωνεις οτι γινονται αυτα στην Αθηνα? και σε καθε Αθηνα… στο οτι τα αιτια που δινει ο Alexis ειναι γεματε ψεμα και προπαγανδα συμφωνω

Ναι θεωρω οτι ειναι υπερβολικος μεχρι αηδιας διοτι αυτα γινονται μεν δεν γινονται σε τοσο μεγαλο βαθμο δε…Ουτε που μπαινει στον κοπο(οχι απο αγνοια προφανως) να μας πει ποιοι βρισκονται μεσα και στην κορυφη τετοιων μαφιων(Ελληνες?)…Απο την αλλη στα πλαγια γραμματα κατηγορει με χυδαιο τροπο τους μεταναστες…Εγω ειδικα αν εγραφα σε εφημεριδες θα ντρεπομουν να πω τετοια πραγματα
Και αυτο δεν το κανω εγω η εσυ στο Ροκιν αλλα ο Παπαχελας που πουλαει αντικειμενικη δημοσιογραφια και καλα.

Οι συμπολίτες μας που ζουν στο Κέντρο και έχουν την ατυχία να μένουν ακόμη στις γειτονιές,

Με λιγα λογια δεν μπορειτε να καετε τιποτα πουλσητε τα κοψοχρονιας να ερθουν οι κατασκευαστικες που εμεις στην Καθημερινη τοσο υποστηριζουμε…Μονοδρομος λεμε.

δεν το εθεσα ξεκαθαρα εγω…λαθος μου…συμφωνουμε!
απλα δινει ο Παπαχελας διαοφρετικη ερμηνεια και μεγαλοποιει καποιες καταστασεις για να περασει την αποψη του συστηματος! τη δουλεια του κανει και πληρωνεται για αυτο!

Μωρέ ο Παπαhellas μια χαρά ξέρει τι γράφει. Όπως ξέρουμε και εμείς από ποιον πληρώνεται. Και όσοι ακούμε και σκαι καμιά φορά( ραδιόφωνο) καταλαβαίνουμε…Π.χ. ακούς τον πορτοσάλτε να συζητά με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας που προτείνει αλλαγές στο υποβαθμισμένο κέντρο…Για διαβάστε και αυτό http://apneagr.blogspot.com/2010/11/blog-post_1528.html .

Ψιλο- off topic πια, αλλά τώρα βρήκα χρόνο.

1. Επειδή η κουβέντα ξεκίνησε περί Χ.Α. νόμιζα ότι αναφερόσουνα στα προεκλογικά φλερτ συριζαίων με φασίστες. Αν δεν αναφερόσουν εκεί, λάθος μου.

2. Εδώ ομολογώ ότι παρανόησα εντελώς αυτό που διάβασα. :!:

3. Γιατί να μην τους παίρνει, θα σε ρωτήσω εγώ. Το ότι τα συνήθη θύματα τους είναι άτομα με ράστα, μοϊκάνες κλπ. δε σημαίνει ότι δεν τους παίρνει να την πέφτουνε και σε κνίτες π.χ. Πρώτον δε θέλει και πολύ σκέψη για να καταλάβει κανείς ότι οι στόχοι τους τις περισσότερες φορές εξαρτώνται καθαρά από το look. Γι’ αυτό και έχει φάσει τόσος άσχετος κόσμος ξύλο. Επίσης το ότι υπάρχει η άτυπη ‘‘κόντρα’’ αναρχικών- Χ.Α. δεν είναι θέμα ‘‘τους παίρνει να την πέφτουν σε αναρχικούς και όχι σε κνίτες’’, αλλά περισσότερο θέμα επιπέδου βίας που επιλέγουν και οι δύο πλευρές. Κάτι που δε συμβαίνει με τους κουκουέδες π.χ. Δεν είναι ότι σας φοβούνται ή κάτι τέτοιο, κάνεις λάθος αν εννοούσες κάτι τέτοιο με το ‘‘δεν τους παίρνει’’. Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει καμία ιδιαίτερη διαμάχη μεταξύ Κ.Κ.Ε.- Χ.Α. Σε επίπεδο δρόμου πάντα. Και δεν εννοώ συμμοριτοπόλεμο, αλλά δημόσιες απαντήσεις στο δρόμο, με αντιπορείες π.χ. που έχουν καλεστεί από αντιρατιστικές πρωτοβουλίες και το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μέχρι τους πιο harcore μηδενιστές. Πραγματικά, με εξαίρεση την 5η Μάη που κάποιοι από το ΠΑ.ΜΕ. έδιωξαν φασίστες από την πορεία τους, δεν μπορώ να φέρω άλλο παρόμοιο σκηνικό στη μνήμη μου. Σκηνικό αντιπαράθεσης Κ.Κ.Ε.- Χ.Α. εννοώ. Ή κείμενα αλληλεγγύης στα θύματα τόσων ακροδεξιών χτυπημάτων ή οτιδήποτε παρόμοιο. Θέμα πολιτικής τακτικής είναι, όχι ‘‘δεν τους παίρνει’’. Γιατί επιλέγετε να παίζετε σε άλλο ταμπλό και να μην ανακατεύεστε ΚΑΝ με τέτοιες φάσεις, ακόμα και αν αυτές χτυπάνε τη δική σας πόρτα. Και όταν λέω ‘‘χτυπάνε τη δική σας πόρτα’’, εννοώ ότι όταν τυχαίνει να γίνεται κανένα σκηνικό, π.χ. αυτό της 5ης Μάη που ανέφερα, ή πριν 4 χρόνια σε φεστιβάλ της Κ.Ν.Ε. στα Γιάννενα που ήταν χρυσαύγουλα απ’ έξω, η απάντηση δεν είναι αυτής της πολιτικής αντιπαράθεσης που επιλέγουνε σχεδόν όλοι οι άλλοι πολιτικοί χώροι. Δηλαδή η θέληση να τσακίσεις αυτό φαινόμενο (και δεν εννοώ μόνο hardcore τρόπους εδώ). Αυτή είναι μία πολιτική απόφαση, βέβαια, που απλά μπορείς να την κρίνεις, τίποτε άλλο. Έχει και τα συν και τα πλην της. Αλλά, όχι, η απάντηση δεν είναι στο ‘‘δεν τους παίρνει’’. Η απάντηση είναι στο ‘‘επιλέγουμε και επιλέγουν να μην μπερδευόμαστε ο ένας με τον άλλον, και όταν αυτό τυγχάνει να συμβαίνει, δε δίνουμε συνέχεια στο συμβάν’’.

4. Εδώ, κοίτα να δεις που έχεις και ένα δίκιο. Μικρό, βέβαια, γιατί αυτά που λες στη συνέχεια για ‘‘μόνο κόμμα που είπε όχι στη εθνικιστική υστερία με αποτέλεσμα να προπυκαλίζονται τα μέλη του’’ είναι μισές αλήθειες.

Το δίκιο σου είναι στο ότι το Κ.Κ.Ε. όντως δε συμμετείχε στο φασιστοσυλλαλητήριο του '92. Εδώ έκανα λάθος και το παραδέχομαι. Όμως αυτό δε σημαίνει ότι το Κ.Κ.Ε. έχει καθαρά τα χέρια του από τις εθνορατσιστικές διαδικασίες της περιόδου. Τόσο αυτό όσο και ο Συνασπισμός (που συμμετείχε κανονικά στο συλαλλητήριο) είχαν το ίδιο ενδιαφέρον για τα εθνικά συμφέρονται και την καταγγελία των ‘‘εθνικιστικών υστερίων’’. Δε θα γράψω περισσότερες λεπτομέροιες για δηλώσεις του Κ.Κ.Ε. εκείνης της εποχής για το θέμα. Αν θες το συζητάμε στο ιδεολογικές συζητήσεις, γιατί πιστεύω πολλοί θα βαριούνται να διαβάζουν αυτήν τη συζήτηση. Πάντως το Κ.Κ.Ε. ήταν ταγμένο απόλυτα στο ‘‘η πατρις κινδυνεύει’’ σχετικά με το Μακεδονικό. Α, και για την ιστορία, οι μόνοι που αντιτάχθηκαν στα τότε σχέδια του ελληνικού κράτους ήταν κάποιες λιγοστές ακροαριστερές ομάδες (Ο.Α.Κ.Κ.Ε. κ.ά.), κάποιοι από τον αναρχικό χώρο, κάμποσοι δεξιοί και αριστεροί διανοούμενοι και κάποιοι δημοσιογράφοι. Το Κ.Κ.Ε., sorry, δεν ήταν μέσα σε αυτούς. Και όχι τίποτε άλλο, είναι ντροπή να γράφεις και να πιστεύεις ότι το ‘‘Κ.Κ.Ε. ήταν το μοναδικό κόμμα που είπε όχι στην εθνικιστική υστερία’’. Ντροπή για όλους αυτούς που όντως αντιτάχθηκαν. Πάντως, για να ξαναπαραδεχθώ το λάθος μου, με τη Χρυση Αυγή δε βρέθηκε τότε στο δρόμο. Με τη Χ.Α. βρέθηκε στο δρόμο το '97 όταν στις τότε πορείες αλληλεγγύης στο σερβικό λαό (και το σφαγέα Μιλόσεβιτς) βρέθηκαν και φασίστες ‘‘ουρά’’ πίσω από το Κ.Κ.Ε. με πανό ‘‘αλληλεγγύη στους Σέρβους αδελφούς μας’’. Βέβαια αυτό είναι ένα απλό κερασάκι στη τούρτα, αν σκεφτεί κανείς την πεντάχρονη, σχεδόν, στήριξη του Κ.Κ.Ε. στη φασιστική σερβική κυβέρνηση. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία, βουτηγμένη σε πολύ αίμα. Και πολύ ‘‘αντιιμπεριαλισμό’’.

1. Αυτά τα ‘‘τη βουλή την έχουμε χεσμένη, είναι απλά ένα μέτρο πίεσης’’ τα ακούω βερεσέ από αριστερούς εδώ και χρόνια. Αν την έχεις χεσμένη, βγες από 'κεί, αλλιώς βούλωστο και δώσε κι άλλα φράγκα για τον προεκλογικό σου αγώνα. Επανάσταση και έδρανα δεν πάνε μαζί. Αλλά αυτά ας μην τα συζητήσουμε γιατί υποθέτω τα έχουμε λήξει ο καθένας μας εδώ και χρόνια.

Κατά τα άλλα, για να μη με πούνε κι εμένα πασόκο και αντικομμουνιστή, να πω ότι, ρε Mule, το ερωτηματολόγιο σου ήταν επιπέδου Γ’ Δημοτικού,από αυτά που μαθαίνουν πρώτα- πρώτα οι δεξιούληδες για να τη λένε σε κανέναν αριστερό. Ντροπή, είσαι μεγάλο παιδί.

Α, και, ρε Floydized, έλεος πια με την ‘‘ενοποίηση της αριστεράς’’. Ειλικρικά εσύ πιστεύεις ότι απλώς ‘‘μαλώνουν μεταξύ τους’’ οι αριστεροί και ωω τι κρίμα που δεν τα βρίσκουν και δε γίνονται ένα κόμμα! Δεν έχουμε όλα τα άλλα, έχουμε κι αυτούς που ‘‘αγανακτούν’’ για τη διάσπαση της αριστεράς λες και αποτελείται από κακομαθημένα παιδάκια που απλά τσακώνονται μεταξύ τους. Lol, λέμε.

Πάντως leper μην είσαι τόσο απόλυτος για το “επανάσταση και έδρανα δεν πάνε μαζί” . Άνθρωποι που συμμετείχαν σε επαναστάσεις άλλωστε έχουν περιγράψει το πως συνδιαζονται και τα 2 . Οπότε δεν μπορώ να καταλάβω γιατί εμείς που απλά μιλάμε θεωρητικά πρέπει να τα βλέπουμε με τη λογική άσπρο/μαύρο. Στην ελλάδα , τον πίνουμε παρέα αναρχικοί,αριστεροί και λοιποί. Έχω άδικο?

π.χ.

Το να θεωρούμε τον κοινοβουλευτισμό ως αποκλειστικό μέσο πολιτικής πάλης της εργατικής τάξης, δεν είναι λιγότερο φαντασιοκοπικό και, κατά βάθος, λιγότερο αντιδραστικό, από το να δεχόμαστε τη γενική απεργία ή τα οδοφράγματα, ως αποκλειστικά μέσα πάλης. Η βίαιη επανάσταση, στις σημερινές περιστάσεις, είναι δίχως άλλο δίκοπο μαχαίρι και δυσκολομεταχείριστο.

Ρόζα λούξεμπουργκ

Γράκχε πως εννοείς ότι τις βουλευτικές έδρες το κκε τις έχει χεσμένες και πως το έχει αποδείξει?

Κοίτα, η κουβέντα αυτή είναι πολύ ωραία, και η όλη αναζήτηση γενικά, ιδίως όταν την κάνεις στα πρώτα βήματα της ‘‘πολιτικοποίησης’’ σου. Πλέον εκεί που έχω καταλήξει είναι δεν πάνε μαζί σε καμία περίπτωση. Δεν είμαι μόνο αυτά καθεαυτά τα έδρανα, είναι άλλα τόσα που πάνε αναπόφευκτα μαζί τους. Και είναι, φυσικά, κατά πόσον θες οι σκοποί και τα μέσα σου να συνάπτουν. Στο ότι τον πίνουμε όλοι μαζί δεν έχεις άδικο, φυσικά, αλλά δνε μπορώ να καταλάβω σε τι απαντάει αυτό.

Το ανέφερα γιατί σκέφτομαι πως αφού τον πίνουμε τόσα χρόνια, μάλλον πρέπει να αλλάξουμε σκέψη και στρατηγική. Και αυτό για μένα σημαίνει πως πρέπει να αναθεωρήσουμε , άρα να αφήσει ο καθένας τα στανταράκια του και να δούμε τι γίνεται. Γιατί όπως το πάμε τώρα πιο πιθανό βλέπω να σκοτωθούμε μεταξύ μας ( αναρχικοί, κκε,συρριζα, ανταρσύα, ανένταχτοι) παρά να ενωθούμε για να αντισταθούμε. Μου φαίνεται αδιανόητο να βλέπω γύρω μου τόση αντιπαλότητα μεταξύ αυτών των χώρων. Προσωπικά πιστεύω πως η ενότητα ( όχι η κοινοβουλευτική έτσι) είναι αναγκαία όσο ποτέ. Προφανώς βλέπω τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ αυτών των χώρων, οι οποίες προφανώς δεν είναι αμελητέες, ΑΛΛΑ οι ιστορικές συνθήκες είναι τέτοιες που απλά δεν έχουμε την πολυτέλεια για να τις λύσουμε τώρα. Για μένα αυτές οι διαφορές είναι πλέον δευτερεύουσες.

Τι να την κάνω δλδ εγώ στην τελική την ιδεολογική καθαρότητα και αγνότητα του καθενός αν με οδηγεί στον σεχταρισμό και στην επικράτηση των καπιτάλων? Να χω να λέω π.χ. πως εγώ είμαι στο κκε και είμαι καθαρός και έξω ο άλλος παίρνει 500 ευρώ χωρίς ένσημα? Για αυτό επιμένω στο ότι ΟΛΟΙ μαζί τον πίνουμε. Γιατί όπως το πάμε, όχι 500 ευρώ βασικό, με φιστίκια θα μας πληρώνουν σαν τον τζάμπο τον ελέφαντα :stuck_out_tongue:

Κοίτα, δεν το βλέπω σαν ‘‘πολιτική καθαρότητα’’. Και γενικώς είμαι υπέρ κάποιων κινήσεων ‘‘ενότητας’’ και έχω συμμετάσχει (συμμετέχω) σε πολλές. Είτε αυτό λέγεται πρωτοβουλίες στο πανεπιστήμιο μαζί με ΑΡ.ΕΝ. και Ε.Α.ΑΚ., είτε πρωτοβουλίες ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία μαζί με Ο.Κ.Δ.Ε. κλπ. κλπ. Δηλαδή δεν έχω κάποιο φοβερό κόλλημα. Και θυμάμαι ότι και στα 2 χρόνια πρώτα χρόνια είχα την εμμονή να ενημερώνω και την Π.Κ.Σ. για ό,τι ενωτικό ήταν να κάνουμε στο ΠΑ.ΜΑΚ., χωρίς αποτέλεσμα βέβαια. :lol:

Anyway, το θέμα είναι ότι με κάποιες πολιτικές δυνάμεις δεν μπορείς να βρεθείς μαζί σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Και γνώμη μου είναι ότι ιδίως σε κρίσιμες και σημαντικές περιστάσεις, εκεί ακριβώς φαίνονται τα όρια με ποιον μπορείς να συμπορευθείς και με ποιον όχι. Για μένα δεν είναι δευτερεύουσες αυτές οι διαφορές, είναι πάρα πολύ σημαντικές. Σε κάποιες περιπτώσεις όχι απλά δεν μπορείς να ‘‘τις βάλεις κάτω απ’ το χαλάκι’’, αλλά πρέπει αντιθέτως να συγκρουστείς μαζί τους. Να τις καταδείξεις. Όσο ‘‘αντιενωτικό’’ και να φαίνεται. Εξάλλου τι ένωση θα είναι αυτή, κούφια λόγια, να 'χαμε να λέγαμε. Ένωση, απλά για την ένωση δε μου λέει κάτι.

Δεν έχω λόγο να διαφωνήσω, τα γεννοφάσκια του ήταν… η Αυγή, πριν πάει στην Αμερική! :p:lol:

Κατά τα άλλα:

@Chrisp: Δεν ξέρω πως ορίζεις τον στόχο μου που λες πως δεν πετυχαίνω, αλλά μάλλον δεν είναι κάτι που σε αφορά άμεσα. Aπό όσο θυμάμαι δεν έχεις αμφισβητήσει τα εγκλήματα του Στάλιν ποτέ.

@Zougla: Δεν έχεις άδικο να μου τη λες για “τις μολότωφ” :stuck_out_tongue: όταν εδώ έχουμε τόσα σοβαρά θέματα στη σημερινή Ελλάδα. Απλά μιά και τα θέματα αυτά τέθηκαν τις τελευταίες μέρες και γράφτηκαν και κάτι σεντόνια, έκανα ένα ποστ που και σύντομο είναι για να μην με πολυσυζητάνε στο “too long didn’t read” thread :stuck_out_tongue: και πιστεύω πως δίνει έναυσμα σε όποιον θέλει να ψάξει και μόνος του κάποια ιστορικά γεγονότα αναζητώντας όσες περισσότερες πηγές μπορεί, ακόμα και τα λινκς του Ρισζοσπάστη που πόσταρε ο ρεντ ραμ. Είναι θαυμάσιο που παρ’ όλα μας τα προβλήματα στην Ελλάδα εξακολουθούμε να έχουμε αρκετή ελευθερία για να ψάχνουμε τόσες πολλές και αντιφατικές πηγές, αντίθετα με αυτό που συμβαίνει σε χώρες όπου η χρήση του ίντερνετ περιορίζεται από κυβερνήσεις… :roll: Αυτό εκθέτει και χειρότερα όσους τελικά αποδεικνύεται πως αρνούνται αποδεδειγμένα γεγονότα.

@Red Rum:
To αναφέρω νομίζω κάπου στο ποστ μου πως το ΚΚΕ επιμένει να τα αρνείται όλα αυτά. Και για να μου απαντήσεις μου δίνεις λινκς που είναι όλα από τον Ρισζοσπάστη (το επίσημο “όργανο προπαγάνδας” του ΚΚΕ κατά δήλωση της Παπαρήγα).
Είναι σαν να γίνεται ο παρακάτω διάλογος:
-O Πλέυρης είναι αρνητής του ολοκαυτώματος
-Μα το ολοκάυτωμα ποτέ δεν έγινε, δες εδώ το βιβλίο του Πλέυρη! #-o

Παραδέχομαι πάντος αυτό που λες πως κάνω “μάυρη προπαγάνδα”

[SPOILER]… στο θρεντ Blues/Soul/Gospel/Funk :lol:[/SPOILER]

Koιτα Ζούγκλα, για μένα ο αγώνας έχει τρία επίπεδα. Το πρώτο είναι το αμιγώς πολιτικό και ακολουθουν το συνδικαλιστικό και το κοινωνικό. Στο δεύτερο και στο τρίτο προφανώς και θα υπάρξει συνεργασία ανάμεσα σε άτομα διαφορετικών πολιτικών χώρων και προφανώς υπάρχει και έτσι πρέπει. Όταν δηλαδη εγω θα παρέμβω στον εργασιακό μου χώρο και θα διεκδικήσω κάποια πράγματα δεν θα το κάνω με την ιδιότητα του αναρχικου, θα το κάνω με την ιδιότητα του εργάτη. Και εκει ναι, θα συνεργαστω και με τον κνίτη και με τον συριζαιο και με τον δεξιο και με τον απολιτικο και με όλους. Και προφανώς θα το κάνω επειδη το συμφέρον μας ειναι κοινό. Αντίστοιχα το ίδιο θα γίνει και σε μια κινηση γειτονιας ή σε ένα αυτοοργανωμενο πάρκο ή χωρο στην πολη μου. Επίσης εκει δεν θα λάβω μέρος σαν αναρχικος αλλά σαν κοινωνικό ον και προφανώς θα συνεργαστω με τους γειτονες μου ανεξάρτητα απο τα πολιτικά τους πιστευω. Δεν είναι ζητημα συμβιβασμου, είναι ζητουμενο. Έτσι γινονται οι κοινωνικες ζυμώσεις.

Όσον αφορα όμως τον αμιγως πολιτικο σου αγωνα δηλαδη την προπαγάνδιση των ιδεών σου, ε, κάποιες συνεργασιες δεν μπορουν να γινουν. Δηλαδη με φαντάζεσαι να καθομαι να γραφω ενα κειμενο με τον κνιτη για τις εκλογες; :stuck_out_tongue: Θα σκοτωθουμε, δεν παίζει… Έχουμε άλλα πραγματα στο μυαλό μας, αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά το ζήτημα της κοινωνικής απελευθέρωσης, πιστεύουμε σε άλλου τύπου δομές. Δεν χωράνε συνεργασίες σε αυτό το επίπεδο. Δεν ειναι σεχταριστικο, απλα υπάρχουν άλλες τάσεις μέσα στην κοινωνια. Ειναι λογικό. Στο μεταξύ όμως λαμβάνει χώρα και η προετοιμασια της κοινωνιας και αυτο γινεται σε γειτονιες και σε σωματεια. :slight_smile:

Εγώ απ’ την πλευρά μου θα πω δυο-τρεις κουβέντες για να τελειώνουμε σιγά-σιγά: τελικά με τον Λέπερ και τον Μάνσον συμφωνούμε στο να διαφωνούμε. =Ρ Πολύ σωστά αυτά που γράφουν (ειδικά ο Μάνσον) για τις προϋποθέσεις και τα διαφορετικά επίπεδα των συνεργασιών. Ζούγκλα, σ’ εκτιμώ πολύ σαν χρήστη αλλά ρε γαμώτο επανέρχεσαι ξανά και ξανά σ’ αυτό το ζήτημα της “ενότητας της αριστεράς” όταν έχουν γραφτεί τόσα και τόσα και τέλος πάντων λίγο πολύ έχει απαντηθεί. Για να επεκτείνω λίγο αυτό που γράφει πιο πάνω ο Λέπερ, υπάρχει και το ζήτημα του αν τελικά εμπιστεύεσαι εκείνον που σου τείνει “χείρα φιλίας”. Ε λοιπόν εγώ τον Συνασπισμό ας πούμε δεν τον εμπιστεύομαι. Γιατί; Γιατί πήγε να με διαλύσει σαν κόμμα δυο φορές, και το '68 και το ‘91, ενώ γενικά η εμπειρία μου από κάθε φορά που δοκίμασα αυτό το φρούτο της ενωμένης αριστεράς ήταν τουλάχιστον τραυματική. Δεν εμπιστεύομαι επίσης ιδιαίτερα ούτε το ΝΑΡ, που πάλι αυτοί που το φτιάξανε πήγαν να μου διαλύσουν τη νεολαία το ‘89, ούτε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ που μια απ’ τις κύριες συνιστώσες της πριν από λίγα χρόνια στήριζε ανοιχτά το ΠΑΣΟΚ σε βουλευτικές εκλογές. Θα μπορούσα να αναφέρω κι άλλα παραδείγματα, αλλά η ουσία είναι ότι απ’ όλα τα κόμματα της λεγόμενης “αριστεράς” κανένα δε θέλει στην πραγματικότητα αυτήν την “μεγάλη ενωμένη αριστερά” (άλλο αν κάποια για λόγους εισοδισμού την επικαλούνται), κι αυτό είναι και σωστό, γιατί παντρειά με το ζόρι δε γίνεται κι ούτε χωράνε σε μια τόσο μεγάλη υπόθεση όπως η κοινωνική επανάσταση συμβιβασμοί και “δεν έχουμε την πολυτέλεια να είμαστε χώρια”.

Τώρα για τα υπόλοιπα τερατώδη που γράφει (ξανά) ο Λέπερ θ’ απαντήσω, αλλά λέω να το κάνω σε άλλο τόπικ (οι ιδεολογικές συζητήσεις ταιριάζουν, νομίζω) και γενικά θα προέτρεπα και τους υπόλοιπους να προσθέσουν ό,τι άλλο θέλουν εκεί, ή αν δεν μπορούν να το θυμηθούν, τουλάχιστον ας μεταφερθούν τα ποστ από κάποιον μοντ, γιατί όντως πλέον μόνο “ειδήσεις από την Ελλάδα” δε θυμίζει το τόπικ.

Μεταφέρθηκε στο “Ιδεολογικές συζητήσεις”

[B]Μια απορία …[/B]

Το παραπάνω δεν είναι σε πλήρη αντίθεση , με την θέση που έχει εκφράσει η Παπαρήγα πριν από OΛΕΣ τις τελευταίες εκλογίκες αναμετρήσεις …: " ζητάμε και από άτομα που δεν είναι κομμουνιστές να μας στηρίξουν , για να έχει μεγαλύτερη στήριξη ο λαός την επομένη των εκλογών κλπ κλπ " … ?? … ( που για εμένα είναι πολύ πιο σωστή σαν θέση ) …

[B]Η θέση μου[/B]

Και έχοντας ως δεδομένο : [B]1.[/B] πως η κεντρική θέση του ΚΚΕ την παρούσα στιγμή ( από τις παραπάνω δηλώσεις ) , δεν είναι η επικράτηση του Κομμουνισμού στην Ελλάδα , αλλά η ισχυροποίηση της θέσης του λάου και η προστασία των δικαιωμάτων του … [B]2.[/B] πως η πλειοψηφία των ανθρώπων που στήριξαν / στηρίζουν το κομμουνιστικό κόμμα , έχουν πολύ περισσότερα κοινά απ όσα νομίζεις με την υπόλοιπη αριστερά , και απλά ψήφισαν ΚΚΕ για να ενισχυθεί το αντικυβερνητικό μέτωπο … Προσωπικά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορούν ΚΚΕ και αριστερά , να συντονίσουν κοινό αγωνιστικό μέτωπο ( δεν εννοώ κοινοβουλευτική συνεργασία ) …

Αυτά .

Leper και Manson τηχ για τις απαντήσεις . Σε αυτό το πλαίσιο που το θέτετε και εσείς με ενδιαφέρει η ( όποια) ενότητα.

Γράκχε, ντάξει ο καθένας μας έχει τα κολλήματα του, δεδομένο αυτό :stuck_out_tongue: και εγώ όμως δεν εμπιστέυομαι το κκε ως ανένταχτος, γιατί με έχει πουλήσει πολλές φορές στο παρελθόν. Όπως δεν εμπιστεύομαι και το ΣΥΡΡΙΖΑ ας πούμε. Αλλά δεν με αφορούν ιδιαίτερα οι ηγεσίες. Για τον κόσμο της βάσης ενδιαφέρομαι και για αυτό συζητάω και μαζί σας.

Mule πλάκα έκανα για τις μολότοφ επειδή η κουβέντα πήγε αλλού. Τις απαντήσεις για το κκε θα τις πάρεις από τους αρμόδιους :stuck_out_tongue: Το ότι μας συγκρίνεις με την Κίνα και θεωρείς ότι είμαστε και θαυμάσια εδώ δεν το καταλαβαίνω. Για πικάρισμα στον γράκχο και στον ρεδ άντε να το καταλάβω(κάπως), αλλά ως εκεί…Γιατί στην πραγματικότητα , ζούμε σε μια χώρα όπου π.χ. αν είσαι μπάτσος μπορείς να εφορμήσεις με μηχανάκι σε πορεία , να χτυπήσεις σοβαρά κόσμο (περίπτωση Κουτσούμπου) και να μην πάθεις και τίποτα. Και δυστυχώς έχω πάρα πολλά τέτοια παραδείγματα να σου δώσω.

Αυτά δεν είναι ενδείξεις δημοκρατίας. Το ότι ο πρωθυπουργός της χώρας παραβιάζει το σύνταγμα ας πούμε δεν είναι καλή ένδειξη . Δεν αισθάνομαι και πολύ άνετα να παρακάμπτω το τι συμβαίνει στη χώρα που ζω ,αναφέροντας παραδείγματα άλλων χωρών. Ζούμε στη χώρα του κουκουλονόμου, με τρομονόμο( αλήθεια τις φωτό των τρομοκρατών που καταζητούνται τις είδατε? ) , με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, τη χώρα όπου [B]όλοι [/B]ξέρουμε ότι οι κυβερνώντες και διάφορα λαμόγια μας έχουν κλέψει αλλά φυλακή δεν πάει κανείς και πάει λέγοντας. Όποιος αισθάνεται άνετα που ζει σε μια τέτοια χώρα, ας σηκώσει χεράκι. Εγώ τόση δημοκρατία και τόσο σοσιαλισμό ομολογώ ότι δεν αντέχω…