Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 2)

1 Like

Βρε μην ψηφισετε. Μαλακιες και κλαματα για την μεγαλη αποχη και μπουχου ποσο μη αντιπροσωπευτικο ειναι το αποτελεσμα να μην ακουω ομως. Μια χαρα αντιπροσωπευτικοτατο ειναι, ποσω δε μαλλον αφου η αποφαση για αποχη ειναι συνειδητη, συνειδητα στηριζετε Μπακογιαννη, ο ΠΑΣΟΚΟΣ ειναι το ιδιο? Μπορει, μαζι σου. Οχι ομως “δεν ειναι αντιπροσωπευτικο”, οχι αλλο, πλιζ.

3 Likes

Εντωμεταξυ οι εκλογες για τον Δημο ειναι που δεν θα επρεπε να ειναι κομματικοποιημενες και να ψηφιζουμε τον πιο ικανο. Αλλα οκ, ας φαμε αλλα 4 χρονια στην μαπα τον χειροτερο Δημαρχο στην ιστορια της ανθρωποτητας για να μην ψηφιστει ο ΠΑΣΟΚΟΣ, το ειπε το κομμα, σωστο θα ειναι.

5 Likes

Αν αυτό είναι που σε καίει, φίλτατε morgoth, και όχι το αν υπάρχουν πραγματικές διαφορές στα προγράμματα των δύο υποψηφίων (πρόσωπα και όχι πολιτικές λέμε!), θα σου έλεγα να μην ανησυχείς: Οι περισσότεροι μια χαρά θα πάνε να αυτοεγκλωβιστούν.

Και, έτσι ως υποσημείωση, εγώ τουλάχιστον ΔΕΝ είπα ότι δεν θα πάω. Είπαμε, αν το θέμα είναι η συμμετοχή.

1 Like

Θα περίμενα να μη ζητάς χρήματα πάντως

Το μεταφέρω από το άλλο, το βάζω εδώ μόνο λόγω επικαιρότητας αντί για το βαριέμαι.

Η εκλογική αποζημίωση των δικαστικών αντιπροσώπων δεν είναι αμελητέα, αλίμονο. Απλώς ταυτόχρονα έτσι όπως είναι η εκλογική διαδικασία, η αντιμετώπιση από τον κόσμο + τον κάθε έφορο, η ευθύνη και οι υποχρεώσεις που έχεις για πραγματικά ηλίθια και ανούσια πράγματα που δεν μπορώ να βρω κανέναν λόγο ύπαρξής τους παρά μόνο το να είναι φτιαγμένα για να σε κάνουν να σπάσεις και να διαλυθείς και οι ενίοτε αντίξοες συνθήκες εν προκειμένω το κάνουν να μην αξίζει και τόσο πολύ.

Καταρχάς είχαμε διπλές εκλογές και η αποζημίωση δεν ήταν μεγαλύτερη από ό,τι συνήθως. Είχαμε έναν γραμματέα αντί για δύο και το τυράκι της εφορευτικής που δεν λειτούργησε καλύτερα από άλλες φορές - και δικαίως. Το γράψιμο και η προετοιμασία που είχαμε να κάνουμε είναι 5 βιβλία και άλλα 3 πρακτικά μαζί με άλλη άπειρη χαρτούρα που ανάθεμα και σε τι εξυπηρετεί, ταυτόχρονα να καταχωρίσουμε αποτελέσματα μέσω τάμπλετ (γτ ζούμε και την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση ελλάδα πέντε μηδέν ξέρω κ εγώ τι) και να συντονίσουμε και τον κάθε έναν εκλογικό αντιπρόσωπο προύχοντα τοπικό άρχοντα και γενικά συμμετέχοντα σε έναν τόσο σάπιο, σάπιο θεσμό. Και βέβαια μετά να αντιμετωπίσουμε και τον κάθε εξουσιόκαυλο δικαστικό που δεν παίρνει τα βιβλία σου γιατί η σφραγίδα εδώ ήταν στραβή ξερωγω.

Προσωπικά, έτυχε να ήμουν και σε έναν χώρο που δεν ξέρω πως έγινε αλλά έμπαινε μέσα μόνο ήλιος και ούτε στάλα αέρα και κόντεψα να πεθάνω από την δυσωδία και την ζέστη και πλέον πιθανότατα από κόβιντ ή ό,τι άλλο κόλλησα. ;p Τα χρήματα που χρειάστηκα για καφέδες, νερά (ναι, μας έφεραν νερά κάποια στιγμή στις 3 από τον δήμο, ευκαριστούμε πλ <3) κλπ, διόδια (η αττική οδός δεν ήταν δωρεάν), βενζίνες, φωτοτυπίες, έξτρα γραφική ύλη, κάτι παραπάνω για τον γραμματέα μου και κάτι λιγότερο παραπάνω για την μία κοπελίτσα που έκατσε εφορευτική από την αρχή μέχρι το τέλος, παρ’ όλο που προφανώς ήταν δική μου επιλογή να τα δώσω, καθιστούν το τελικό ποσό που θα πάρω κατά τι λιγότερο. Παράλληλα, πέρα από το πολιτειακό ζήτημα που ανακύπτει από τη συρρίκνωση του ποσοστού πλειοψηφίας για την εκλογή δημάρχου και περιφερειάρχη, που αποτελεί και συρρίκνωση αντιπροσώπευσης, η απώλεια του β’ γύρου εν προκειμένω και εντελώς ωφελιμιστικά, σαν μία πιο ξεκούραστη διαδικασία (και με σημαντικά μικρότερη αποζημίωση) θα καθιστούσαν στο μυαλό μου λίγο πιο δίκαιη την χρηματική απολαβή για την όλη διαδικασία.

Και τέλος και κυριότερα, το δίωρο που πέρασα στο πρωτοδικείο περιμένοντας επειδή η άλλη την είχε δει μιςς βιβλία επιτροπής 2023 και έστελνε πίσω ανθρώπους που έχουν κάνει 100 φορές εκλογές σε άθλια κατάσταση επειδή δεν της άρεσε η διαγραφή εδώ ή ήθελε επί τόπου να σκίσουν την τάδε σελίδα ή να ΞΑΝΑΜΕΤΑΔΩΣΟΥΝ αποτελέσματα στο τάμπλετ στις 5 το πρωί, δεν με βοήθησε ιδιαίτερα. Μαζί με το γεγονός ότι από την διάλυση μας κλείδωσα καταλάθος έξω από το αμάξι στις 6μιση το πρωί και περπάτησα την μισή Αθήνα μετά από 26 ώρες αυπνία, ορθοστασίας και εργασίας με αποτέλεσμα να σπάσει η μέση μου και τα πόδια μου και η ελάχιστη πλέον υπομονή μου.

Η εκλογική διαδικασία σαν εμπειρία είναι πολύ φαν (κι ας μην είμαι φαν του θεσμού), απλώς έτυχε σε εμένα μια κάπως κακή φάση με πολύ πικρή επίγευση. Δεν θέλω δηλαδή να γκρινιάξω ή να πω “α τα λεφτά είναι λίγα μπλα μπλα”, απλώς λέω ότι για μένα και γι αυτό που μου έλαχε να περάσω, δεν άξιζε. Από επιλογή μου δήλωσα και θα ξαναδηλώσω και χωρίς ντροπή θα πάω να αφήσω την αξιοπρέπειά μου πάνω σε μία έδρα και 300 φακέλους γιατί εκεί φτάνει το πηκ του επαγγέλματος αυτή την στιγμή αι γκεςς.

17 Likes

5 χρόνια θα είναι η θητεία που ξεκινάει τον Γενάρη.

Το θέμα είναι ό,τι νομίζει ο καθένας. Θα τα πούμε πάλι όταν αυτός που θα περνάει στον δεύτερο γύρο θα είναι ο ΙΛΗΑΣ ή κάποιος εκλεκτός του.

1 Like

Λαρώστε, πάλι η πρωτοπορία έρχεται από το σωστό μέρος.

Δήμαρχε, βάλτους να δώσουν τα χέρια, να μην κρατάνε μαχαίρια:

Κατά τα άλλα, εξαιρετικές οι λογικές ανάθεσης.

1 Like

“Θα τα πούμε” και σε άλλες περιστάσεις την επόμενη πενταετία (και τις επόμενες μετά απ’ αυτή φυσικά) Παντελή, δεν “τα λέμε” μόνο την Κυριακή που πάμε να ψηφίσουμε, doesn’t work like that. Γιατί όταν ψηφίζεις όχι με κριτήριο ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ αλλά ποιο είναι το μικρότερο κακό, ποιος πρέπει να φύγει κλπ κλπ, πρέπει κι εσύ (όχι εσύ συγκεκριμένα, κατάλαβες, γενικευμένο “εσύ”) να ζήσεις με τις επιλογές σου και όχι μόνο αυτός που (νομίζεις ότι) έχωσε το κεφάλι στην άμμο. Επειδή έκανε το “λάθος” να μη συμβιβάζεται με πράγματα που ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να ψηφίσει.

Btw, αν κάποτε έχουμε β’ γύρο μεταξύ Μπακογιάννη - Κασιδιάρη όντως θα έχει πλάκα με τα καλέσματα ψήφου συνείδησης.

1 Like

3 Likes

Δεν πιστεύω ότι ο Μπακογιάννης θα ξαναβάλει για Δήμαρχος.

Το λιγότερο είναι αυτό. Όλο και κάποιος άλλος θα βρεθεί που θα μας κατηγορείτε ότι τον στηρίζουμε στην πράξη επειδή δεν διαλέγουμε κάποιον άλλον με ουσιαστικά ίδια πολιτική.

1 Like

Το μεγαλυτερο προβλημα με τον Μπακογιαννη ειναι (γενικα και αοριστα) η πολιτικη που ακολουθει δηλαδη?

Ενταξει προφανως ειμαι χαζος και θεωρω οτι στις Δημοτικες ψηφιζουμε διαφορετικα, οτι θα επρεπε να ψηφισουμε εναν ρημαδιασμενο ανθρωπο που μπορει να κανει 5 πραγματα για τον δημο και οχι για να ριξουμε τον Καπιταλισμο, αλλα προφανως ειμαι λαθος τι να πω.

1 Like

Τι θα πει “γενικά και αόριστα” ρε morgoth, θα μας τρελάνεις; Γενικό και αόριστο πράγμα είναι η πολιτική; Όχι το εντελώς απτό και (εν προκειμένω) εξειδικευμένο πράγμα που συνεπάγεται σε τι πόλη ζεις και δουλεύεις;

Χαζός δεν είσαι, απλά έχεις φάει το παραμύθι ότι στις τοπικές εκλογές οι μόνες δύο επιλογές είναι “ψηφίζω κάποιον να κάνει πέντε πράγματα” (έτσι γενικά κι αόριστα, για να ανταποδώσω) και “ψηφίζω για να ρίξω τον καπιταλισμό” (που κανένας ποτέ δεν είπε τέτοιο χοντροκομμένα απλοϊκό πράγμα, κι αν δεν με πιστεύεις, δες την Πάτρα).

1 Like

Στα αλήθεια βρε Παντελή μου, αυτό συγκράτησες από το point του Γράκχου?

Duh, Yas. Και δεν είναι γενικό ή αόριστο, είναι ειδικό και συγκεκριμένο. Χειροπιαστό, μετρήσιμο ποσοτικά και βιωμένο ποιοτικά, ξακουστό κιόλας λόγω ακριβώς της “εμβληματικότητας” του Δήμου.

… και όχι απλώς η πολιτική που “ακολουθεί” αλλά που εφαρμόζει, υλοποιεί, και καταστρώνει, ως προεξάχων Δήμαρχος και συγγενής του Πρωθυπουργού. Αυτό καθιστά ανάλογα-αντάξια συνένοχους τους “πολύχρωμους” κολαούζους που τώρα καμώνονται τους … “αντιπολιτευόμενους”.

I mean, Bitch Please.

Εδώ όμως δε μιλάμε γενικά και αόριστα, μιλάμε για τον άνθρωπο που έχει ορίσει τον πάτο (μέχρι σήμερα) της αυτοδιοίκησης.

Προφανώς και όχι.

Επειδή μάλλον πηγαίνει και σε μένα αυτό, εγώ δεν κατηγορώ κανέναν, καλά κάνει ό,τι κι αν κάνει. Απλά λέω πως δε με απασχολεί καθόλου τι θα γίνει και πως αξίζουμε ό,τι παθαίνουμε. Μετά ήρθε το σχόλιο από @Curehead ότι τουλάχιστον για αυτούς που ψήφισαν αλλαγή να τους αφαιρέσουμε, στο οποίο διαφωνώ εντελώς, δεν διαλέγω ποιοι θέλω να είναι καλά και ποιοι όχι, λέω δε με απασχολεί για κανέναν

Δεν διαφωνώ (αν και έχω την αίσθηση ότι έχει ισχυρό ανταγωνισμό με Μπέο και πιθανότατα και άλλες περιπτώσεις, απλά πολύ λιγότερο προβεβλημένες), αλλά ακόμα κι αν δεχτούμε ότι ο πάτος ήταν αυτός εδώ (που ούτε εσύ το πιστεύεις πραγματικά, αλλιώς δεν θα έβαζες το “μέχρι σήμερα”) το ότι θεωρείς ικανοποιητική επιλογή ψήφου κάτι που είναι λίγο πάνω από τον πάτο (θεωρητικά πάντα) τι σου λέει;

1 Like

Μπα, δεν πήγαινε σε σένα, εσύ είσαι συνεπής στη “fuck everyone” λογική σου.

2 Likes

Πιο τίμιο απ’ το να περιμένεις να είναι όλα τέλεια για να κάνεις τη διαφορά

2 Likes