Δε με απασχολεί αν θα με εριωνευτείς ή αν θα πεις κάτι “που δε θα έπρεπε” γενικά, όπως επίσης δεν παρερμηνεύω τον αντίλογο, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει αντίλογος
Στην ουσία μόνο θεωρία βλέπω, και αν δεν είναι θεωρία δε βλέπω κάποιες κινήσεις για να γίνουν (όχι από εσένα ε, γενικά, ξαναλέω μπαίνουμε στον 3ο μήνα με τα πολύχρωμα τιμολόγια και πάλι πληρώνουμε ακριβά σε ολιγάρχες, έστω ότι ξεχνάμε τα προηγούμενα χρόνια)
Σόρι, αλλά ήταν κρατική η ΔΕΗ και για κάποιο λόγο δεν πήγε καλά. Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι θα πάει καλά αυτή τη φορά?
Σε πιο κάθετα, ξανά ξαναλέω, χαίρομαι που όσοι λέτε (εσύ τώρα και ο curehead την προηγούμενη φορά) 2 πράγματα επιπλέον καταλήγετε σε απλά πράγματα που συμφωνούμε:
Όταν έβαλα μια λίστα με το τι θα έπρεπε ιδανικά να γίνει είχα γράψει αυτό
Για τον απλό λόγο, πως όταν οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν μέρος άμεσα στην παραγωγή ενέργειας σε μικρές οντότητες, το δίκτυο πρέπει να είναι common good για να ασκείς πολιτική.
Αν δε θέλουμε οι πολίτες να παίρνουν αυτή την ευθύνη (fair ας πούμε, διαφωνώ στο core αυτής της ιδέας γιατί μου αρέσει η ευθύνη, αλλά μπορώ να συντονιστώ με την ιδέα ότι όλοι θα είναι ενεργοί κι ας μην έχουν άμεση σχέση), και θέλουμε μεγάλες οντότητες, τότε περιμένω αλήθεια ποια είναι τα επόμενα βήματα και τι πρέπει να κάνουμε. Μέχρι τότε, όση ειρωνία και να τρώω, το ξέρεις κι εσύ, το ξέρω κι εγώ, πως και οι δύο θα πληρώσουμε ακριβό το ρεύμα και δε θα έχουμε κανένα έλεγχο, και μπορούμε να ψωλάρουμε με ιδέες και ουτοπίες.
Τέλος, θα πρότεινα να μην κοιτάτε και να στηρίζετε επιχειρήματα, επειδή κάτι πλασάρεται με διάφορα μαρκετινίστικα (ενερτζι ντιμοκρασι και diy) που δεν έχουν σχέση με τον πραγματικό κόσμο και να δείτε την ουσία η οποία είναι πως μπορείς να μαζέψεις 150 άτομα (5 ΑΦΜ είναι το ελάχιστο με την ελληνική νομοθεσία btw) και να πάρεις υπό τον έλεγχο σου ένα μέσο παραγωγής, αλλά ως συνήθως στα χαρτιά ο κομμουνισμός είναι πιο ελκυστικός από την actual υλοποίηση