SepticFlesh - The Great Mass

Νομίζω Θεσσαλονίκη το έχει φέρει ένα μαγαζί.

2 μαγαζιά :stuck_out_tongue:

φορα τη φορα, το αλμπουμ αρχιζει να παιρνει σαρκα και οστα και να γινεται ολο και πιο γαματο…!!! αντε ρεεεεεεε αγοραστε τοοοοοο!

Με ειδοποίησαν από την Season of Mist ότι η αποστολή του Limited Art Book Edition θα αργήσει 2-3 μέρες λόγω δυσκολιών στην κατασκευή. Έλεος δηλαδή, να δω αν θα καταφέρω να αποφύγω το mp3… :frowning:

ενταξει δικαιολογεισαι. ναι, να το αποφυγεις, εχουν και παλι επεξηγηση σε καθε κομματι κλπ για στιχους και θεματολογια και λεει πολυ να πρωτοακουσεις μαζι με το booklet το αλμπουμ και σε cd player και οχι σε mp3. θα με θυμηθεις…

ανοιξε τη μπαλκονοπορτα και ριξε μια βουτια στο τσιμεντο, φωναξε με για το σοσιβιο.

την ανοιξα αλλα μενω σε ισογειο, κριμας…

[SPOILER]αν το θεογονια ειναι πραγματικα ποιοτικο, και τα παλια πραγματικα σημαντικα και καλα για το ειδος, εγω θα σ πω οτι τα 3 τελευταια σεπτικ ειναι αριστουργηματα και οτι το τελευταιο ροτινγκ ηταν αρκετα ως πολυ μετριο… επισης, τα 2 τελευταια σεπτικ εχουν δημιουργησει ουσιαστικα νεο ηχο…[/SPOILER]

Αυτό θέλω κι εγώ, αλλά αν δεν έρθει μέχρι την άλλη βδομάδα, φεύγω για διακοπές και γυρνάω τέλος του μήνα… Και όλοι θα λένε για το CD και το δικό μου θα κάθεται στη θυρίδα μου, that’s not fair!

Για τη σύγκριση Rotting Christ - Septic Flesh: φαντάζομαι έχει να κάνει καθαρά με τις προτιμήσεις του καθενός. Κατά την ταπεινή μου, οι Septic Flesh αξίζουν μεγαλύτερης αποδοχής από αυτής που απολαμβάνουν αυτή τη στιγμή, όμως έχει να κάνει και με το γεγονός της πρόσκαιρης διάλυσής τους, κλπ.

για να στο θεσω απλα και λιτα, στο πεος μας και οι μεν και οι δε(πλεον). αν οι SepticFlesh ειναι η ποιοτικοτερη ελληνικη μπαντα, που “ουτε καν ποιοτικοτερη ελληνικη μπλακ μεταλ μπαντα”, φαντασου ποσο μουσικο σκατο εχεις ακουσει στη ζωη σου φιλε μου. μη τσιτωσεις, ειναι η αληθεια.

συμφωνω για την αποδοχη, παιζει ρολο και η απουσια του σωτηρη στα λαιβ που ειναι μεγαλο μειον κατ εμε. επιπλεον οι ροτινγκ εχουν υπαρξει πιο επιδραστικοι κατ εμε αλλα ΠΛΕΟΝ και με αφορμη τα τελευταια σεπτικ πιστευω πως τους “ξεπερνανε”. αν με πιανεις. η διαφορα κατ εμε εγκειται στο ποσα “αριστουργηματα” εχει φτιαξει η καθε μπαντα…

απο κει και περα ελπιζω να σ κατσει καλα. θα ειναι μαλακια να “αναγκαστεις” να το ακουσεις σε mp3 γιατι θα ειναι πολυ δυσκολο να κρατηθεις τοσο καιρο. εγω δεν θα κρατιομουν βασικα… (αλλα θα διαλεγα το δισκαδικο για πιο αμεσα κ πιο σιγουρα σε σχεση με το νετ)…

κατ αρχην γενικοτερα ουτε εγω ειμαι ιδιαιτερα υπερ των ελληνικων συγκροτηματων.

απο κει και περα, μιλησα για ποιοτικοτερη ΕΛΛΗΝΙΚΗ μπαντα οποτε θα ηθελα να μου πεις -αφου λες κ τους δυο χαλια- ποια πιστευεις οτι εινα η ποιοτικοτερη εσυ… (και μην μου πεις μπαντες αλα Dead Congregation με 1 αλμπουμ. πες μπαντες με μινιμουμ 2-3, να δουμε οτι αντεχουν στο χρονο.)

επισης πιστεψε με, δεν εχω ακουσει τοοοσο μουσικο σκατο οσο θες να πιστευεις…

ξερεις τι θα πει ποιοτικος, αυτος που δε βουτα τη μουρη του σε βρωμικο βαλτο για να πουλησει και εχει ψηλα το κεφαλι. οι σεπτικ φλες αν και εχουν ιστορια ηθελαν παντα να φλερταρουν με το mainstream, αυτοματα οταν κυνηγας το mainstream και κοιτας απλα να φτιαξεις κατι καινοτομο χωρις εμπνευση, γινεσαι και μη-ποιοτικος αλλα και αστειος παραλληλα. οχι οτι πανω κατω αυτο δεν συνεβει και στους rc. μονο που οι rc εχουν πεντεξι φορες μεγαλυτερη αξια και καποιες ριζες τις κραταν μεχρι σημερα. το θεμα ειναι οτι η ελλαδα απ’ τα 90ς και μετα εχει βγαλει οντως ποιοτικες μουσικες, αλλα λιγοι εψαξαν (δεν βαζω τον εαυτο μου μεσα). και οχι απαραιτητα στο μαυρομεταλο, αλλα σε ολο το φασμα και του ακραιου ηχου και στα εναλλακτικα. δεν θα σου πω μπαντες (αν και τιποτα νεκρομαντια τους δινουν τα παπουτσια στο χερι)γιατι αυτα πρεπει να τ’ ανακαλυψεις μονος και οχι νε πετας υπερβολες οπως αυτες, οκ σ’ αρεσουν οι σ.φλεσ αλλα να εισαι και λιγο λογικος βρε αδερφε στο τι ειναι πραγματικα ποιοτικο και τι οχι, και βλεπε και γενικως τι κρυβεται πισω απο την επιφανεια.

Για κάποιο λόγο πλασάρεις την δική σου απλά άποψη, σαν την αντικειμενική αλήθεια…:-k Kαταρχάς αστείο είναι να θεωρείς πως οι septic “κυνηγάνε” το mainstream (και φυσικά το να έχεις αποδόχη σε ένα mainstream κοινο δεν σε κάνει αυτόματα μη-ποιοτικό και ανέμπνευστο, ήμαρτον δηλαδή!). Μια μπάντα που σε κάθε σχεδόν κυκλοφορία της εξέλισε το προσωπικό της ύφος, όχι μόνο το μουσικό, αλλά και το αρτιστικό, το στιχουργικό κλπ σε κάτι μοναδικό! Και πραγματικά μου κάνει εντύπωση, γιατί οι septic είναι πραγματικά από τις λίγες (παγκόσμια!) μπάντες που σε πείθουν πως ότι χρησιμοποιούν στη μουσική τους έχει απώτερο σκοπό την ίδια τη τέχνη (πχ τα γυναικεία φωνητικά της Ναταλί στα παλιότερα, τα ορχηστρικά / θεατρικά μέρη που εξελίχτηκαν στο Fallen Temple και έπειτα). Το μόνο αλμπουμ με πιο συνειδητή maistream κατεύθυνση ήταν το revolution dna (και καλά έκανε, γιατί περιείχε τις κομματάρες για να στηριχτεί αυτή η επιλογή) αλλά και πάλι ήταν κάτι το μοναδικό. Βρες μου εσύ ποια μπάντα ακούγεται σαν τους sf (σε κάθε κυκλοφορία της). Είναι φανερό για κάποιον που ακολουθεί σταθερά τη μπάντα και έχει ανοιχτά τα αυτιά του, το ψάξιμο της μπάντας ως καλλιτέχνες σε διάφορους τομείς και το φιλτράρισμα αυτών μέσ στη μουσική τους…Η συζήτηση γιατό τι είναι πραγματικά ποιοτικό είναι υποκειμενική και δεν μπορείς να επιβάλεις την αποψάρα σου σε αυτό. Οι Rc για μένα πάντα κινιόντουσαν σε πιο “safe” μονοπάτια, με λίγοτερο πειραματισμό από SF… όχι ότι πιθανόν δεν έχουν προσφέρει τα περισσότερα για την ίδια την ελληνικη σκηνή…αλλα όλη αυτή η συζήτηση για την ποιότητα εμπεριέχει το υποκειμενικό στοιχείο μέσα, κάτι που μάλλον πρέπει εσύ να καταλάβεις…οπότε και για μένα οι SF είναι η “αγαπημένη” μου ελληνική μπάντα. Θενκ για!

δε νομιζω παιδια να με ενδιαφερει αν ειναι η αγαπημενη σας μπαντα και δεν εχω επιβαλει την αποψη μου, απλα την λεω! το οτι μιλαω για επιφανειες εχουν να κανουν και με αλλα πραματα. επισης εχουν βαλει γυναικια φωνητικα και παιξαν ορχιστρικα, παλι στο πεος μας. δεν ηταν οι πρωτοι, ουτε ο τελευταιοι και δεν ηταν και καινοτομια τοτε υποψιν. το επιχειρημα μου ειναι οτι ειναι ανεμπνευστοι και θα επιμεινω εδω. τελος, δεν πλασαρω καμια αληθεια, εσυ μιλησες πιο υποκειμενικα αποτι εγω και γουστο σου και καπελο σου που τους θεωρεις αγαπημενη σου μπαντα, αλλα αν πιστευεις οτι οι ΕΣΕΦ απο ενα σημειο κι επειτα δε κυνηγησαν το mainstream, θα γελαει συνεχως ο κοσμος.

Δεν είπα ότι είναι καινοτόμοι, είπα ότι έχουν το δικό τους ύφος και ότι εμένα προσωπικά με πείθουν για ότι ενσωματώνουν στη μουσική τους, το κάνουν για το όραμα τους και όχι για το mainstream. Τα άλλα που λές είναι λίγο αόριστα, πχ ψαχτείτε κάτω απο την επιφάνεια κλπ. Όχι ότι δεν υπάρχουν μπάντες που πιθανόν να βρίσκονται κάτω από την σκιά των μεγάλων, αλλά μη φτάσουμε στο άλλο άκρο να θεωρούμε παράλογο κάποιον που έχει νο1 τους SF (γιατί αυτό είπες σε προηγούμενο ποστ).

Πες μου ότι κάνεις πλάκα τώρα, δεν μπορεί να το λές σοβαρά…:-k

Με αυτό κι αν θα γελάει ο κόσμος.

Και στην τελική, δεν ξέρω γιατί θα πρέπει να θεωρείται κακό μια ελληνική μπάντα να έχει κορυφαίο ήχο, προσεγμένο artwork και προώθηση από τη δισκογραφική της εταιρεία. Αν αυτά την κάνουν να κυνηγάει το mainstream, τι να πω. Ας μέναμε στο tape-trading στην Ελλάδα, και στον ήχο που δεν ξεχώριζες τις φωνές με τα μουσικά όργανα.

Ετσι ειναι, οι Φλες αρχισαν να γινονται γνωστοι και παραεξω πλεον αρα χαλασανε και τους σνομπαρουμε. Ασε που αν μια μπαντα εχει πανω απο 23 οπαδους παγκοσμιως ειναι mainstreem σκουπιδι.

οπως και το κλασικο οποιος δεν εχει ιδεα απο undeground, που εκει ειναι αθωα τα πραματα και πιο εντιμα, τα θεωρει υποκουλτουρα. θα το παμε ετσι; διοτι δεν εχετε πει μισο σοβαρο επιχειρημα, γιατι ειναι η ποιοτικοτερη ελληνικη μεταλ μπαντα;

για ποιοτικότερη δεν ξέρω(και πολύ αμφιβάλω)
αλλά μια σοβαρή(και καλή) μπάντα , ναι.
επίσης δεν ακούμε μουσική με το αν είναι ο καλύτερος ο άλλος…