Sonisphere Greece 2011

Βαριεμαι να αναλυω πολλα. Λοιπον:

Nightfall: Κομματι με κομματι βελτιωνονταν και σε γενικες γραμμες ηταν οκ. Απο μακρια τους ειδα, κατω απο σκια, αρα δεν εδωσα και τοση σημασια ομως.

Moonspell: Οκ, αν ηταν βραδυ θα ηταν εμπειρια. Παρ’αυτα, πολυ δυνατοι, ωραιο σετλιστ, ενεργεια και εβγαλαν γουστα!

Gojira: Μετα πηγα και για Gojira λοιπον, ΑΞΙΑ οι Γαλλοι, εδωσαν πονο και γουσταραμε. Μεγαλη μπαντα!

Mastodon: Ξαπλωμα στα γρασιδια-δεν μου αρεσουν τοσο.

Slipknot: Ακουσα 2-3 κομματια που μου αρεσαν, αλλα ποτε δεν μου εκαναν κλικ. Κατι Duality και Heretic Anthem που ακουσα μου φανηκαν πιο ενδιαφεροντα, αλλα σε γενικες γραμμες δεν τρελαθηκα γιατι δεν γουσταρω τοσο.

Rotting Christ: Ελαχιστα ειδα, καλα παιζανε. Sign Of Evil Existence 8)

Iron Maiden: Ε πρωτη φορα εβλεπα, ειχα πορωθει την ζωη μου, ξελαρυγγιαστηκα, στο Iron Maiden παρακρουση πριν καν μπουν τα drums, στο Dance Of Death ανατριχιλα, Hallowed Be Thy Name προσκυνημα και Evil That Men Do παντρευομαι την μελωδια στο ιντρο. Α και 2 Minutes To Midnight απο τα πρωτα κομματια που ακουσα, γουσταρα! Σιγουρα κακη-νεροβραστη αρχη, αλλα ανεκαμψαν! Coming Home μου αρεσε! Σε γενικες γραμμες με αφησαν υπερευχαριστημενο!

Γύρισα ψόφιος το βράδυ, και έτσι γράφω τώρα για την χθεσινή μέρα
Καλή οργάνωση και γενικά καλές εμφανίσεις απ’τους περρισότερους
Τους Need τους πρόλαβα στη μέση του σετ, και όσο είδα μάρεσε αρκετά
…ο ήλιος που μου είχε σπάσει τα@@ δεν μάφησε να γουστάρω στους Virus και περρισότερο έψαχνα για σκιά πάρα τους είδα
…οι Nightfall έκαναν μια πολύ καή εμφάνιση, την πρώτη που ευχαριστήθηκα κλαι μετά οι Moonspell για μένα έκαναν έκλειψη ηλίου…άπαικτοι…κρίμα για πέρσι στην Χαλκίδα, θα ήταν καταπληκτικά
…οι Mastodon μαρέσουν στουντιακά, αλλά χθες βαρέθηκα με την συνεχόμενη βαβούρα τους…θα βάλω σε λίγο δίσκους τους και θα έρθω στα ίσια μου
…ααα Gojira δεν είδα, και ήδη το μετάνιωσα
…για τους Slipknot αν και δεν είμαι φαν τους, βίωσα μια ξεχωριστή υπέροχη εμπειρία, και νομίζω ότι έβγαλαν απίστευτη ενέργια στη σκηνή
…Rotting Christ+Fernado για δύο τραγούδια…όσο είδα γούσταρα απίστευτα
…και φυσικά οι Iron Maiden…δεν νομίζω να έκαναν κάτι το ξεχωριστό απ’ότι έκαναν στην προηγούμενη ή θα κάνουν στην επόμενη συναυλία,αλλά και πάλι ήταν υπέροχοι, αν εξαιρέσουμε τα δύο πρώτα τραγούδια που δεν νομίζω να μπουν σε σετ-λιστ άλλης περιοδίας
…ας ζητήσουμε την επόμενη φορά το Flight Of Icarus…αυτό μπορεί και να το παίξουν…λέμε τώρα

:):!:

Δεν ξερω τι μου λετε αλλα:

Εχασα επαφη με τον κοσμο.

Και τι χειροκροτηματα στο Hallowed ρε. Πενθος μονο. Αυτα.

Και στο περσινό Sonisphere είχαν εισιτήρια με 30? :wink:

Καλημερα σε ολους. Να πω και εγω λοιπον την γνωμη μου για το χθεσινο φεστιβαλ.
Εσκασα Μαλακασα γυρω στις 4.15 μολις ξεκινουσαν οι Moonspell. Αρχικα μου εκανε τρομερη εντυπωση ο πολυ λιγος κοσμος που βρισκοταν εκεινη την στιγμη στο Terra Vibe. Οκ δεν ειμαι και μεγαλος φαν των Moonspell,αλλα δεν μπορω να πω οτι ενθουσιαστηκα αλλα ουτε και ξενερωσα. Αλλωστε ολοι για την μεταλ μουσικη πηγαμε και αυτο ειναι που γουσταρουμε.
Gojira να πω την αληθεια δεν πολυ ακουσα,γιατι οταν ανεβηκα πανω μετα απο λιγο ξεκινησαν οι Mastodon οποτε ξανα πηρα τον δρομο για την μεγαλη σκηνη.
Θα πω το ιδιο ακριβως και για τους Mastodon,οτι δεν με ενθουσιασαν αλλα ουτε και ξενερωσα. Εκατσα κατω,ηπια την μπυριτσα μου και ακουσα μουσικουλα. Τι καλυτερο?
Slipknot. Για μενα ηταν οι γνωστου slipknot με το ωραιο τους show και τα δυνατα τους κομματια. Εκει αρχισα να χτυπιεμαι και να κανω ενα μικρο ζεσταμα για Rotting Christ. Ηταν αρκετα καλοι και μας κρατησαν αρκετα ζεστους μπορω να πω.
Rotting Christ πραγματικα εκει δεν σταματησα να χτυπιεμαι. Τα παλικαρια παναξια εχουν κανει παγκοσμια επιτυχια και τους αξιζουν πολλα μπραβο καταρχην για τα κομματια και την μουσικη τους και κατα δευτερον για το Ελληνικο στοιχειο που χρησιμοποιουν. Μπραβο και παλι μπραβο.
Παμε τωρα στους Iron Maiden. Καταρχην να ξαναπω οτι ηταν ισως η 6η φορα που τους βλεπω και μπορω να πω δυστηχως οτι ηταν και η χειροτερη. Ναι οκ το δεχομαι οτι επρεπε να παιξουν απο τον καινουργιο δισκο,αλλα και απο τα παλια που επαιξαν δεν εμεινα και πολυ ικανοποιημενος. Ο Bruce μου φαινοταν σαν να μην ειχε και πολυ ορεξη,παρολο που ηταν ολη την ωρα πανω κατω. Δεν ειχε ορεξη να παιξει με τον κοσμο. Εγω δεν θυμαμαι αλλη φορα να παιζουν το Running Free και να μην παιζει με τον κοσμο τουλαχιστον για 5 λεπτα. Επισης εχω την εντυπωση οτι κατι επαιζε και με τον ηχο και ορισμενες φορες χανοταν η φωνη του. Δεν ειμαι ομως αχαριστος,γιατι οπως ειπα τους εχω δει τοσες φορες και ξερω ποιοι ειναι και τι μπορουν να κανουν. Up The Irons
Λιγα λογια για τον κοσμο. Μεχρι και τους Maiden που παρατηρουσα τον κοσμο, ειχε μεσο ορο ηλικιας 17-18. Καλο αυτο γιατι νεα παιδια ερχονται στην μεταλ σκηνη,αλλα κακο γιατι δεν ειναι ο κοσμος ο παλιος,που γνωριζουμε τα κομματια και τα σπαμε. Ολοι αυτοι ομως στο μελλον ελπιζω να συνεχισουν την καλη παραδοση που εχουμε ως Ελληνες.

Υ.Γ. Την μικρη σκηνη γιατι την πηγαν παλι πανω? Τι ξενερα ηταν αυτη παλι που κανανε φετος? Ο κοσμος δεν χωρουσε και κατεβαινε παλι κατω.

Αυτα απο μενα μαγκες,λογικα καποιοι θα κραξετε και καποιοι οχι,αλλα αυτη ειναι η γνωμη μου
HEAVY METAL IS THE LAW

Λοιπον… Είμουν και εγώ χτες στο φεστιβαλ αλλά να πω την αλήθεια είχα παει μονο για Maiden!!!

Αλλα ρε παιδιά, τι πραγματα ειναι αυτά;;; σαν να ΄ταν λιγο ότι να ναι αρκετός κόσμος εκει μέσα;;; Και για αυτό ευθύνονται οι Slipknot! Μπερδέυτικαν οι False με τους True… και πως τους είδα κιόλας χτες τους σιχάθηκα ακόμα παραπάνω… είναι μια υπερ-υπερ εκτιμημένη μπάντα και αυτό στανταρ βασίζεται στο οτι έχουν πολύ θεαμα που εγώ δεν το γουστάρω μια… και γενικως οι περισσότεροι που ήταν για Slipknot ήταν 16 και κάτω…
(με εχει δίκαση ο Jordison και διπέταλο!!! ΕΛΕΟΣΣΣ!!!)

οι Moonspell με ενθουσίασαν αρκετά μπορώ να πω ενώ δεν είναι καν του στυλ μου!! Καλό αυτό!!

οι Mastodon δεν ξέρω τι να πω… Δεν εχω ακουσει τα cd τους αλλά αν είναι έτσι όπως είναι και στα λαιβ τότε δεν παίζει να ακούσω με τίιιιποτα!!! Βασικά με χάλασε πάρα πολύ ο ντραμερ τους… σε ένα ριφ που είναι 4 μετρα, στα 3 έκανε γεμίσματα!!!

Και καλά για Maiden δεν το συζητάω… ΟΝΕΙΡΩΞΗ!!! Τα είδα όλα!!! δεν νομίζω πως έχω να προσθέσω τίποτα παραπάνω!!!
Αν και βρίκα λίγο υπερβολικό το κοινο… ρε παιδια… εντάξει! παμε σε συναβλία και χτυπιόμαστε! Αλλά στους Μaiden επι 2 ώρες μονίμως ξύλο! ακόμα και σε μπαλάντες!!! Δεν νομίζετε πως είναι λίγο υπερβολή;;;

ΥΓ: Πως το κάνει αυτό το πράγμα ο McBrain ρε παιδιά;;;

δεν ηρθα στη συναυλία εσκεμένα. θα σταθώ όμως σε κατι ανησυχητικό που διαβασα πιο πάνω:

αληθεύει ότι λίγο πριν τη συναυλία πουλούσαν εισιτηρια στα 30 ευρω??? αν είναι ετσι, τότε μπορείτε να καταλάβετε γιατί η ελλάδα έφτασε σε τέτοια χάλια…

Αληθεύει. Φίλοι που δεν κατάφεραν να μπουν με “πλάγιους” τρόπους, τους προσέφεραν εισιτήρια 30 ευρώ . Και δεν ήταν μισή ώρα πριν τελειώσει η συναυλία όπως αναφέρθηκε, ήταν γύρω στις 18.00-19.00.

Εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν το παιζουνε, αφου το ξερουν κ οι ιδιοι ποσο πολυ θελει να το ακουσει ο κοσμος. Οσο για τον Βρασιδα, αυτο που κανει δεν ειναι μαγκια, ειναι σαν να ερθει στο σπιτι σου η ωραιοτερη γυναικα του κοσμου κ να αρχισει το striptease κ πανω που λες ωραια γουστα θα βγαλουμε, να ντυνεται κ να φευγει:p

Όσοι κολήσατε Σφενδάλη περιμένοντας το τρένο-φάντασμα για Αθήνα των 00:20 που δεν ήρθε ποτέ, κι έχετε facebook, ας ποστάρουμε όλοι εδώ για να γίνει γνωστό το θέμα και να δούμε κι όλας αν θα λάβουμε επίσημη απάντηση… :

Που είναι οι anonymous να κάνουν μία κυβερνοεπιθεσούλα στο site της trainose… Ξεφτίλες…

Λοιπον να πω και γω τις εντυπωσεις μου.
Θα ξεκινησω απο Maiden ,που εβλεπα πρωτη φορα και ειναι οπως τους ειχα φανταστει.
Καταπληκτικοι μουσικοι,εξαισιο show και η φαση αυτη η παρεϊστικη που εχουν πανω στη σκηνη.
Επειδη τους βλεπω πρωτη φορα λογικο ειναι να λεω οτι “μαμησαν” ,αλλα μαλλον με προφυλακτικο,γιατι παιξαν πολλα απο τον καινουριο και να πεις αντε παει στα κομματια…αλλα ειναι και μεγαλα!! 7-8 λεπτα;;.
Και απο παλια περιμενα και αλλα πολλα!!! Οπως και να χει,περασαμε ωραια!
Απο οσες μπαντες εχω δει μεχρι τωρα κανουν απο τα καλυτερα perfomance.

Για τις αλλες μπαντες:

Moonspell: Δεν ακουω πολυ γενικα,αλλα μεσημερι νταλα ο ηλιος…και να ακουγα θα ηταν λιγο ξενερα ε;

Gojira: Δε μου αρεσουν,οποτε απλα κοιταζα και εκανα χαρη στην παρεα.

Mastodon: Δεν μου αρεσουν,αραξα στο γρασιδακι και ολα κομπλε.

Slipknot: Κανουν ωραιο show και το νιωθουν στη σκηνη,αλλα δυστυχως τα χρονια του γυμνασιου περασαν και δεν μπορω να τους ακουσω πλεον…χτυπηθηκα λιγο σε 4-5 που γουσταρα απο παλια.Το everything ends περιμενα να ακουσω,αλλα δεν…

Rotting Christ: ΤΑ ΣΠΑΣΑΜΕ! Περα δωθε το κεφαλι μου ολη την ωρα!!!Τα παιδια πανω στην σκηνη και μεσα απο τα τραγουδια τους αναβλυζουν ΔΥΝΑΜΗ!!! Πολυ ωραιοι!

Τωρα θα αναρωτηθει κανεις…μα καλα τι εδωσες 60 ευρω,χωρις να σου αρεσουν οι αλλες μπαντες; Μονο για να δω Iron Maiden…!Μονο γι’αυτο!

Ειχα ξενερωσει ηδη απο τοτε που ανακοινωθηκαν τα ονοματα του φεστιβαλ.Ε γιατι ενταξει καθε καλοκαιρι τους ιδιους βλεπουμε!Δεν ειδαμε προσφατα σε καλοκαιρινα φεστιβαλ Gojira? Slipknot? Mastodon?
Και μου τη δινει που απο ολες τις ελληνικες μπαντες -ΜΠΑΝΤΑΡΕΣ βασικα- μας κωτσαρουν μονο RC,Septic Flesh,Firewind,Suicidal Angels.
Ας ξεκολλησουμε λιγο!!! Εχουμε και αλλες τοσες.Και αν θελετε τη γνωμη μου απο SA εχω βρει χιλιες-μυριες καλυτερες thrash μπαντες. Το πολυ το κυριε ελεησον το βαριεται και ο παππας.
Του χρονου ειμαι περιεργος να δω τι θα φερουν.
Γενικα ομως εχουν κολλησει με τις “μεγαλες” παλιες μπαντες.Φερτε ρε τιποτα νεο.
Το metalcore γιατι το φτυνουμε ετσι??? Του χρονου παλι Metallica ή Slayer?? #-o

Κατι αλλο που με πειραξε ειναι φαση με τακουπονια.
Οι λοπωδητες εξω με τα σαντουιτς με κρεας απο κουναβι.
Και τα μπουκαλια που ειναι επικινδυνα αμα τα φαμε στο ματι.Μακαρι να το καταλαβαινε ο κοσμος!!

Αυτα.Κατα τ’αλλα περασαμε καλα!!!

Μια μεγάλη μπάντα έχει και ένα μεγάλο frontman. O νοών νοείτω. Bruce μπορεί μετά την 1 ώρα του live να μην σου βγήκαν κάποια σημεία, αλλά η θεατρικότητά σου με αφήνει για άλλη μια φορά άγαλμα. Α 53 χρονών είπαμε?? :stuck_out_tongue:

Quoted For Truth

Angmar, δώσε ένα σέτλιστ από VIRUS αν θυμάσαι.

ναι ρε!!!:slight_smile:

Ας τα πω και γω λοιπον

Nightfall:Δεν ειχα ακουσει νοτα αλλα σιγα σιγα μου αρεσαν ολο και περισσοτερο.Γενικα αρκετα καλοι

Moonspell:Ειχα ακουσει καποια λιγα πραγματα και μου φανηκαν παααρα πολυ καλοι.Η αποδοση τους ηταν εξαιρετικη και θα ακουσω περισσοτερα.

Gojira:Πηγα μετα στους Γκοζιρα και πραγματικα τους βρηκα φανταστικους.Δεν τους εχω ακουσει αλλα ηταν παρα πολυ καλοι και σιγουρα θα τους ψαξω περισσοτερο.

Mastodon:Ξαπλωμενος στο γρασιδι μαζι με Μαρτιαν καναμε χαβαλε.Ο,τι ακουσα μου φανηκε βαβουρα εκτος απο ενα προς το τελος το οποιο δεν θυμαμαι.Κατι με λωτερη νμζ.

Slipknot:Δεν ξερω τι λετε εσεις αλλα μου φανηκαν γαμιστερωτατοι.Με πολυ ενεργεια και ορεξη συνδυασαν τα ‘‘χιτακια’’ με πιο παλια κομματια.O paul λυπει αλλα οκ.THE BLISTER EXISTS,LIBERATE8O

Rotting Christ:Τους ειδα για 25 λεπτα.Παρα πολυ καλοι.Γενικα ηταν πολυ γαματα οσα προλαβα να δω.Γαμω τις στιγμες οταν ανεβηκε και ο τραγουδιστης των Μουνσπελ.

Iron maiden:Μεχρι πριν απο 3 μερες,ηταν σχεδον σιγουρο πως δεν θα πηγαινα στο φεστιβαλ.Οταν λοιπον κοιταξα το ρολοι μου στις 21:15 χθες ειπα στον Μαρτιαν’‘Μαλακα θα δουμε ΜΕΙΝΤΕΝ’’.Τοτε το πηρα χαμπαρι.Νταξ οκ,τα πεντε απο τον νεο δισκο δεν με τρελαναν ολα αλλα οκ αυτο δεν μου λεει κατι.Δεν τους ειχα ξαναδει και τους βρηκα παρα πολυ καλους.Κλαματα σε Dance of death.Χτυπημα σε Trooper και ανατριχιλα σε fear of the dark.Ο ΓΚΕΡΣ γαματος χθες,με τρελη ενεργεια.ΘΕΟΙ!

μια ζωη τα ιδια …για τα σχολια παει αυτο…

Παιδιά τι να πω. Μπήκα κάπου στις 6 παρα λόγω μ@λ@κιας που έγινε στα λεωφορεία. Οταν φτάσαμε κοντά στο terra vibe ακουγαμε MARCH OF THE FIRE ANTS. Πραγματικά το ακουγαμε λες και είμασταν μεσα.Οι Mastodon είναι ΜΕΓΑΛΗ μπάντα μιλώντας εγώ που αρχισα να τους ακουω από το crack the skye καθώς παλιά δε τους είχα δώσει καμία σημασια δυστυχώς. Κατι Sleeping Giant, March of the fire Ants, Megalodon, Crack the Skye και τελος το Blood and Thunder γινόταν πανικός! Υπήρχαν όμως μερικά λάθη σε 2 σημεία που παρατήρησα αφου δε πατήθηκε μαλλον καλα το πεταλακι του ο Hinds και έβγαλε αλλο ήχο και η φωνή,επίσης, σκεπάστηκε. Και ναι το άκουσα κι αυτό. Οι Mastodon φλώροι :lol::lol: από ένα 17χρονο . Το Sleeping Giant εδωσε τρελή αισθηση και δε το περίμενα. Μου αρεσε περισότερο στο Live.

Τώρα από Slipknot ότι περίμενα. Εφε και πάλι και με τα εντυπωσιακα ντραμς του Jordisson. Αυτό κράτησα. Στα Psychosocial και Duality γινόταν χαμόςςςςς.Οτι ακους στο Cd ότι ακους στο live το ίδιο και το αυτο. Επίσης, ηταν εμφανεστατη η απουσια του Paul καθώς είχαν κρεμάσει τη φόρμα του διπλα στα ντραμς του Jordisson. Ομως περισσοτερο μου έκαναν εντύπωση οι Mastodon. Νομιζω ότι το live στο λυκαβηττο ήταν πολύ καλύτερο απο το χθεσινο.

Για Rotting Crist ήταν πολύ καλή έκτος απο ένα τραγουδι που με κούρασε παρα πολυ και εφυγα.Θετικές εντυπώσεις πάντως.Μπήκε και ο Ριμπειρο. Μορφή ο ανθρωπας!

Για Maiden οτι ασχημα σχόλια νομίζω εφταιγε από την επιλογή των τραγουδιών καθώς 5 τραγουδια ήταν από το τελευταίο τους. Από το Coming Home και μετά ο κοσμος ζεσταθηκε και ΠΆΡΑ ΠΟΛΥ μαλιστα όπως το περιμενα απο Maiden. Ηταν για μενα ότι περίμενα μιας και είχα πληροφορηθει το σετλιστ από τα προγούμενα sonisphere. ΚΛΑΣΣΙΚΑ maiden.Κλασσικη και μεγαλη μπάντα. Τι να λέμε τωρα!

Αυτά!:slight_smile:

Tι να πεις…[-X

Εγω γι’ αυτο δεν ηρθα. :!:

Ποιο κανει;;;

Quoted For Truth[2].

Setlist: Από το τελευταίο παίξαν τα εξής: The Agent That Shapes The Desert, Continental Drift, Chromium Sun, από το δεύτερο: Stalkers of the Drift, As Virulent As You, Lost Peacocks, από το πρώτο Carheart, Queen of the Hi-Ace, Road. Την σειρά με την οποία τα παίξαν όμως δεν θυμάμαι.

Ναι, πήγα πρώτα για Virus, και μετά για Moonspell, Gojira, RC. Και φυσικά έφυγα μόλις τελείωσαν οι RC. :slight_smile:

Προς όλους τους φαν Ved Buens Ende/Virus: Περιμένατε ποτέ πως θα βιώσετε τέτοιο live; Ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει τι είδαμε… 8O 8O

Και όσον αφορά την κριτική του συντάκτη για Virus: Φίλε μου, το ότι είναι δύσκολο άκουσμα και το γεγονός πως δεν σου χαιδεύει τα αυτιά, δεν σημαίνει πως δεν ήταν καλοί. Για μας τους φαν, που από την καύλα πως θα δούμε Virus δεν βλέπαμε μπροστά μας, πιστεύω πως η απόδοση ήταν εξαιρετική. Δεν πειράζει, πηγαίνετε Maiden εσείς ανά εξάμηνο να βλέπετε, και αφήστε μας εμάς που γουστάρουμε λίγο πιο προοδευτική και μοντέρνα μουσική να χαιρόμαστε με την "βαβούρα (ffs!) των Virus και λοιπών.

YΓ: Μα πόσο ταίριαζαν οι Virus με τον ντάλα ήλιο και τους 40 βαθμούς; Εξαιρετικός συνδυασμός!!! (ειδικά τα κομμάτια απ’ το Agent That…) :smiley:

3ιχα με ενα πόδι… και γενικώς, διπέταλα με ένα πόδι!!!

ούτε στην παιδική χαρά

άμα δεν ακούτε μια μπάντα ψιλοδυσκολο να πείτε για την απόδοση της…εκτός άμα πας στα μπουζούκια…

βέβαια, εδώ μεχρι και για false ακούσαμε…ε τους false…κυκλοφορούν ανάμεσά μας;.!!

πάντως αμα βάλει κάνεις στη σειρα αυτά που λετε πάμε καρφί για ψυχιατρείο…αν και λογικό μεχρι ενός σημείου, αλλά ετσι είναι

άλλη φορά να γινει φεστιβάλ να παίζουν μόνο οι maiden 3-4 φορές