Sopa/pipa/acta

Ρε συ of wolf ολα τα προιοντα γι αυτους που πληρωνουν ειναι. Μακαρι να μην ηταν η Ελλαδα και ολοι μας σε αυτη τη δυσκολη θεση. Δεν εξεταζουμε ομως εδω αυτο. Αλλωστε υπαρχουν και ενα σωρο υπηρεςιες που μπορεις να ακουσεις νομιμα οτι θες ( πχ grooveshark). Και να σου δωσω ακομα ενα παραδειγμα για να καταλαβεις. Προσωπικα ειμαι προγραμματιστης. Η δουλεια μου ειναι να φτιαχνω software. Το βρισκεις σωστο να σκιζομαι εγω στη δουλεια για να φτιαξω ενα προγραμμα και εσυ να το κατεβαζεις δωρεαν απο torrent?

Η λογική σου είναι σωστή στο σύστημα που ζούμε . Στο σύστημα της φτώχειας , του 1% και του παρτικισμού . Αλλά το σύστημα είναι σάποιο . Στο τέλος θα καταντήσεις να ακούς μουσική μόνο εσύ . Γιατί ; Γιατί οι υπόλοιποι απλά δεν θα έχουμε . Αλλά ποιος χέστηκε ; Λεφτά να υπάρχουν να περνας καλά , μόνος . Εμείς είμαστε παιδιά άλλου ‘θεού’ .

Άμα δεν καταλαβαίνεις ότι μετρά και ο δίπλα και όχι μόνο ο ευατός σου τότε δεν χρειάζεται να μαλώνουμε . Ας τραβίξει ο καθένας τον δρόμο του . :slight_smile:

άνετα ξε-ανετα, λίγοι ειναι αυτοί που το κάνουν.

και επιμένω οτι αν σε αυτούς τους καιρούς θα βρουν πολλούς να δώσουν 18 ευρό καμιά 15-20αρια φορες τον χρόνο, με γεια τους με χαρά τους.!
αλλά επιπλέον απο αυτούς που ετσι και αλλιώς παίρνουν, δεν θα βρουν.!

*πάντως δεν διαφωνώ οτι όντως πρόκειται για κλοπή στην ουσία(άλλο να δώσεις μια ψηφιακή κόπια σε εναν και άλλο να δώσεις σε 180 χιλιάδες για να πάρεις ποσοστά απο τον αριθμό των downloaders).το οτι το κάνω δεν σημαίνει οτι το ωραιοποιώ.
απλά δεν ειναι τόσο απλό οσο το εκφράζει καποιος μας.

Και εγώ λόγω χόμπι ασχολούμαι με το μοντάζ κτλ. Αν ήταν να έδινα για κάθε πρόγραμμα που χρησιμοποιώ λεφτά στη adobe, στη microsoft και σε κάθε μία εταιρία τότε αυτή τη στιγμή θα ήμουν στην Ομόνοια και θα έκανα παρέα στο πεζοδρόμιο γιατί η τιμή των 500 ευρώ περίπου που δίνει η adobe τα premium του after effects και τών λοιπόν προγραμμάτων απλά δεν τα σηκώνει η τσέπη μου. Αφού δεν εκλαϊκεύουν τις τιμές των προϊόντων όπως λέει και ο μπράφ σηκώνουμε το λάβαρο της πειρατείας. Να ξέρουμε και λίγο και σε τι εποχές βρισκόμαστε. Δεν γίνεται να μας έχει το δίσκο ο άλλος 20 ευρώ και απο αυτά 4 να πετούν στον καλλιτέχνη και θα πλουτίζουν εταιριούλες που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να προωθούν τους metallica και άλλες δύο τρείς μπάντες. Αν ήταν σωστοί απέναντι στους καταναλωτές θα πουλούσαν τους δίσκους 4 και 5 ευρώ και θα σου πώ εγώ κέρδος που θα έβγαζαν αν το έκαναν αυτό. Γιατί όλοι οι μουσικόφιλοι δεν είναι ότι ξαφνικά τους ήρθε μια μέρα και είπαν ’ να πάνε να γαμηθούν οι δίσκοι εγώ θα κατεβάζω’, πόνεσε η τσέπη τους για αυτό το έκαναν.

Φθηνή, επιφανειακή, ατομικιστική λογική.
Για το ότι ξεσκίζεσαι δε φταιν όσοι “παρανομούν” λολ, αλλά αυτοί που πλουτίζουν εις βάρος σου. Μάντεψε, είναι οι ίδιοι ακριβώς που πλουτίζουν εις βάρος των κατανωλωτών, ορθολογιστών ή μη. Μάθαμε να πιπιλάμε μια καραμέλα και νομίζουμε ότι όλες οι γεύσεις είναι ίδιες. Μάθαμε στην εύκολη και ανώδυνη στοχοποίηση και νομίζουμε ότι κατέχουμε τη γνώση και τις λύσεις.

Εκβιαστικώς ηνηγκασμένος να γίνω ο εργάτης ημερομίσθιος, θα παράγω, κατατρώγων τον χαλινόν μου, δοκιμάζων να απατήσω όσον δύναμαι περισσότερον τον αυθέντην μου, και να υπεκφεύγω τας εκμεταλλεύσεις του. Αλλά τίποτα δεν με υποχρεώνει να είμαι ο αυθέντης εκείνος όστις μαστιγώνει και ξεγυμνώνει.

Κούνα το κεφάλι σου,
με αγάπη :slight_smile:

Δεν εχω τη γνωση εγω και την εχεις εσυ; Χαχαχα. Σου ειπε κανεις καταρχην οτι ειμαι υπαλληλος; Εγω ειμαι το αφεντικο φτιαχνω εφαρμογες και περιμενω ανταμοιβη οπως καθε ανθρωπος που δουλευει. Αλλα και ο υπαλληλος σε φουρνο θα χασει τη δουλεια του οταν οι πελατες του αφεντικου του αρχισουν και κλεβουν τα ψωμια. Δεν θελει πολυ μυαλο. Κουνα λοιπον εσυ το κεφαλι σου πρωτα

:):!:

Καλα καταλαβα εισαι βαρεμενος. Και πολυ ασχοληθηκα

Βαρεμενη.

Whatever

fixed.
Ενιγουεη, το θεμα ειναι πως χρησιμοποιει κανεις το downloading.
Αν κατεβαζεις 200 δισκογραφιες και 300 ταινιες το τριμηνο, ακους τις μουσικες, βλεπεις τις ταινιες και δεν πατας ποτε σε δισκαδικο να παρεις το σιντι της μπαντας που σου αρεσει και σε σινεμα για να δεις την ταινια του αγαπημενου σου σκηνοθετη, τοτε εισαι μαλακας και γυφτος.
Αν το χειριζεσαι σωστα(στο θεμα της μουσικης ειδικα) το μονο που θα σου προσφερει η πειρατεια ειναι να αγοραζεις σοφοτερα τα σιντι σου και να σου μενουν λεφτα να στηριζεις τις μπαντες στα λαηβ τους.

Ειδικα σε τετοιους καιρους, οτι sopa και pipes να κατεβασουν, αν ο αλλος δεν εχει λεφτα, δεν θα παει να σκασει 20 ευρω για το Λουλου που να χτυπανε τον κωλο τους κατω, οποτε κλαην, το πολυ να ακουμε λιγοτερη μουσικη, να βλεπουμε λιγοτερες ταινιες και να αρχισουμε το πλεξιμο.

Το γεγονός ότι οι εγωιστές/ατομιστές, που υποστηρίζουν ότι δικαιούνται να απολαμβάνουν τους καρπούς της δουλειάς του άλλου χωρίς να τον αμείβουν, έρχονται και κατηγορούν εκείνον για εγωιστική/ατομιστική συμπεριφορά φέρει κάτι το, αν μη τί άλλο, σουρεαλιστικό. Η «κοινοκτημοσύνη» αρχίζει πάντα από τον ιδρώτα του αλλουνού, για κάποιον ανεξήγητο λόγο.

Δεν μπορείς να φανταστώ πόσο συμφωνείς μαζί σου.
Κι εγω τα λέω αυτά.

Το νόμημο δεν είναι αναγκαία και ηθικό …
Και το παράνομο δεν σημαίνει ότι είναι και ανήθικο …

Πρόσαρμόστε τα στην κουβέντα :wink::wink::wink::wink:

Κοίτα να δεις που ο νόμος χάνει την ηθική του όποτε «μας» βολεύει να τη χάνει! Το προσάρμοσα καλά;

Ο νόμος χάνει την ηθική του ιδιότητα όταν έχει φτιαχτεί με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετεί τους λίγους και να είναι ενάντια των πολλών :wink:

Αλήθεια; Δηλαδή οι νόμοι που προστατεύουν τα δικαιώματα των λίγων από τη βούληση των πολλών είναι ανήθικοι;

Απο τη στιγμή που αυτοί οι λίγοι μπορούν να ανεβάζουν τις τιμές στο Θεό για τα προϊόντα τους τότε ναι, δεν γίνεται να τα έχουμε όλα. Αν λογικευτούν λίγο ίσως και να μειωθεί το downloading. Επίσης λέγοντας λίγοι δεν εννοώ φυσικά τους καλλιτέχνες, οι οποίοι όπως προείπα σκέφτονται πραγματικά την τέχνη όταν το μόνο που αναζητούν απο τα δημιουργήματα τους είναι η αναγνώριση, αλλά τις διάφορες μουσικές/ κινηματογραφικές εταιρίες κτλ.
Επίσης, δεν καταλαβαίνω τι κακό έχει να κατεβάσει κάποιος ένα άλμπουμ, να δεί αν του αρέσει και στη συνέχεια να το αγοράσει. Ένας μουσικόφιλος αυτό θα κάνει. Έτσι είναι και οι δύο πλευρές ευχαριστημένες. Το να δώσει 20 πολύτιμα πλέον ευρώ για ένα σαχλό άλμπουμ είναι εντελώς ανούσιο και ευτυχώς που υπάρχει το downloading.

Vic vega πες τα γιατι αρχισα να πιστευω οτι ειμαι ο μαλακας της υποθεσης

Εσένα σου έκανα κάτι ερωτήσεις πρίν ρε crapsody, μου φαίνεται πώς δεν απάντησες. Τόσο απασχολημένος είσαι πιά με τον προγραμματισμό σου;