Για την ώρα θα πω το Split από Behexen-Satanic Warmaster:
4 κομμάτια, τα 2 μπόμπες από Behexen, αυτά ήταν που μου κάνανε εντύπωση για να τους ψάξω περισσότερο.
Όσον αφορά τα άλλα 2 από Satanic Warmaster, το ένα προσωπικά μου βγάζει πολύ συναίσθημα και ατμόσφαιρα, ενώ το άλλο απλά είναι μια ακουστική εκτέλεση παλιού κομματιού.
Κυκοφορία από τον καιρό που το μαθκορ ήταν στα έγκατα του underground, στο εσώφυλλο έχουμε μηνύματα περί “New Jersey underground” κλπ, αυτή είναι νομίζω μόλις η δεύτερη κυκλοφορία των Dep μάλιστα. Οι Nora έπαιζαν χέβι υπεργαμάτο μαθκορ με κύρια επιρροή τους Today is the day και τα δυο κομμάτια τους στο cd είναι μεγάλες κομματάρες.
Οι Dillinger Escape Plan έχουν ένα μόλις κομμάτι, το “4th Grade Dropout” σε πρώιμη και αρκετά διαφορετική εκτέλεση από αυτό που γνωρίσαμε αργότερα στο “Calculating Infinity”, αλλά φαίνεται ότι ήταν ήδη μίλια μπροστά απ’τους άλλους και γιατί τελικά έγιναν η μεγαλύτερη μπάντα του χώρου.
Napalm Death / Coalesce - In Tongues We Speak (1997)
Αυτή πρέπει να’ναι η πρώτη επίσκεψη του μάθκορ στα “μεγάλα σαλόνια”, τουλάχιστον στην Ευρώπη. Η δημοτικότητα των Coalesce ανέβηκε κατακόρυφα μετά από αυτό. Το σπλιτ συνόδευε και ένα ισχυρό urban legend. Ήταν η εποχή που ο Barney τα’χε σπάσει με τους υπόλοιπους Napalm Death και τον είχε προσωρινά αντικαταστήσει ο θεούλης Phil Vaneτων Extreme Noise Terror. Ο θρύλος έλεγε ότι αυτή ήταν η μοναδική του ηχογράφηση μαζί τους, κάτι που εν τέλει δεν ισχύει, μιας και τα δυο κομμάτια των ND είναι ένα ακυκλοφόρητο της “diatribes” εποχής και το “Upward and uninterested” από το “Utopia Banished” σε rehearsal (εννοείται με Barney).
Ήρθε σήμερα σε καβλερό κοκκινοδιάφανο 7" βινύλιο
Misery Index / Mumakil - Ruling Class Cancelled (2008 )
Τιτάνιες 00ς μπαντάρες αμφότερες, οι ΜΙ σαρώνουν τα πάντα με το ντεθμέταλς που σε ωθεί σε ασταμάτητο χεντμπάνκη-ανεμόμυλο (εδώ χωρίς τριγκεριές, μόνο πόρωση) και ο όλεθρος συμπληρώνεται στη Β’ πλευρά με τους θεούς Mumakil (στις 5 κορυφαίες grindcore μπάντες σήμερα) που απλά σου διαλάνε τα μυαλά με 4 κομματάρες.
Τεράστιο 4-way split, θα μπορούσα να το βάλω και στο μπλακμέταλ θρεντ.
Ξεκινάμε με τα στριφνά riffs των Ισπανών Bloodoline (που είχαν κοινό drummer με Teitanblood), η συνέχεια δίνεται με τους Γάλλους Reverence που ψυχεδελιάζουν αρκούντως αν και κάπου το χάνουν για να φτάσουμε στους Blut Aus Nord, οι οποίοι εδώ παραδίδουν εντελώς raw blackmetal -σκέτη σαπίλα. H αποκάλυψη όμως είναι το 11λεπτο, περιπετειώδες υπερτέλειο κομμάτι των Karras (project του Vindsval των ΒΑΝ) που είναι και η μοναδικη τους ηχογράφηση προς το παρόν.
λοιπόν ο witchfinder ανέφερε τις ομορφιές των goblin/wizard και kyuss/qotsa βλέπω :thumbup:
να πούμε και πόσο γαμάει το
Acid King/ Mystick Krewe of Clearlight
το οποίο 'γω πήγα να βάλω στα τοπ 20 αλμπουμς των 00’s. δεν χρειάζονται συστάσεις νομίζω. δυνατές μπάντες. σπλιτ που κυλάει όμορφα. στονερ-ντουμ μεταλ.
2 κομματάρες από 2 μπαντάρες στα πάνω τους. Ειδικά το disfear το κομμάτι που δεν υπάρχει καπού αλλού (αντιθέτως το crooked path υπάρχει στο τελευταίο των doomriders, που γαμάει μη τα ξαναλέμε) βγάζει μια απίστευτη σαπίλα και μελαγχολία.
επισης
keitzer - remains of the day (εχω μιλησει γι’ αυτο στο grindcore thread)
οι δύο μπαντάρες του σύγχρονου ντουμ. το κομμάτι των Electric Wizard έχει πάρει τίτλο από ένα βιβλίο τρόμου (The House on the Borderland) και το κομμάτι των Reverend Bizarre είναι διασκευή σε Beherit (The Gate of Nanna). δεν έχω ακούσει το αυθεντικό, αλλά όλοι μου λένε για γαμάτη διασκευή. εσείς τι λέτε; όπως και να 'χει, μιλάμε για απίστευτα κομμάτια.
Το μόνο split που έχω είναι αυτό
[B]Dead Congregation/Hatespawn CD[/B]
H διεθνώς αναγνωρισμένη μετά τη δισκάρα [B]Graves Of The Archangels ( 2008 )[/B] ελληνική Death metal μπάντα, εδώ με τους νεοφώτιστους Γερμανούς Hatespawn. Οι Dead Congregation μας δίνουν ένα ακόμα γαμηστερό κομμάτι (Perrenial Blasphemous Affliction) με ωραίες εναλλαγές από γρήγορες ταχύτητες και groovy σημεία που κάνουν το κεφάλι να πηγαίνει πάνω κάτω με μανία. Το επιπλέον είναι το bestial mix του Subjugation (που δε παρουσιάζει και μεγάλες διαφορές αλλά δε με χαλάει προσωπικά8)).
Η πλευρά των Hatespawn περιλαμβάνει ένα ψαρωτικό intro και το πολύ καλό κομμάτι …Of Unspeakable Cults που συνδυάζει το χυμαδιό των Possessed με τη καλλιτεχνική φύση και (στιχουργικά) τη πνευματικότητα των Morbid Angel. A και η mid-tempo riffάρα στο 3:56 σκο-τώ-νει!!
Περσινό σπλιτάκι, ανάμεσα στους αμερικάνους metal-o-crust-άδες (stenchcore-αδες) [B]Hellshock[/B] από το portland, και τους ιάπωνες d-beat punks [B]Αge[/B],
Nτάξει το κομμάτι των hellshock στο σπλιτ (prisoner) συγκαταλέγεται στα 10 καλύτερα crust κομμάτια της δεκαετίας. Εύκολα!