Ειμαι μολις 18 ετων,μπορω να μιλαω η πρεπει να ζητάω άδεια πρωτα?

ναι ρε φιλε αλλα δεν νοιαζει κανεναν τι ανθρωπος εισαι. μπαινεις σε ενα φορουμ, ειτε μικορς ειτε μεγαλος και γραφεις βλακειες. μπαινουν και οι αλλοι που γραφουν για να περασει η ωρα τους και κανουν χαβαλε. ετσι ειναι αυτα. δεν χρειαζεται καμια αναλυση. και αλλοι χρηστες κατω των 18 υπαρχουν στο φορουμ και δεν τρων δουλεμα. προβληματισου.

πιστευω πως δεν ειμαι ο μονος στο φορουμ που γραφει βλακιες…βλεπω ατομα πανω των 18 που γραφουν μεγαλυτερες βλακιες απο εμενα :slight_smile:

ε οταν το κανουν μπορεις και συ να σχολιασεις

σιγα μην καθομαι να σχολιαζω η να κρινω τον καθενα που λεει μαλακιες…

Τοτε καν’το ορθιος
χαχαχαχαχαχαχααχχα

:-k γιατι ειπα οτι θα το κανω καθιστος???
δεν σε πιανω :?

ΩΜΑΓΚΑΝΤ

:p:!::!::!::!::!::!::!:

AXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA :lol:

Στεφιζεις επικινδυνα:wink::!:

αααα τωρα το καταλαβα :lol::lol::lol:

Δεν ξερω τι σημαινει στεφιζεις,αλλα δεν ειχα τι να γραψω,για να μην εξηγω στον γκοντσμακ το λαθος,πιστευα θα ηταν καλυτερο να το αφηνα να το δει.:slight_smile:

Λολ ρε φιλε. Προβλεπω 2ο απανωτο ποστ του Γκοντσμακ στις καλυτερες ατακες :p:roll:

Δεν νομίζω πως έχει να κάνει τόσο με το θέμα της συζήτησης το αν ?μπορεί? ένας 16-17-18χρονος να εκφράσει γνώμη, όσο και να του λείπουν οι εμπειρίες. Πιστεύω πως είναι κυρίως θέμα των ατόμων που συμμετέχουν στη συζήτηση. Αν για παράδειγμα ο μεγαλύτερος είναι προκατειλημμένος ή/και δεν έχει την υπομονή να ακούσει τις απόψεις κάποιου ενδεχομένως λιγότερου έμπειρου, και αντίστοιχα ο μικρότερος δεν θέλει να είναι ανοιχτός σε καινούρια πράγματα, συζήτηση σωστή δεν μπορεί να υπάρξει, όση προσπάθεια και αν γίνεται. Είναι κυρίως θέμα σεβασμού και κατανόησης (αυτό ακούγεται κλισέ μάλλον).

Προσωπικά, είμαι σχεδόν 16, δεν είχα ποτέ πρόβλημα να μιλήσω για οποιοδήποτε θέμα με κάποιον οποιασδήποτε ηλικίας, εφόσον ήμουν σίγουρη ότι ξέρω για τι μιλάω…

Παίζει μεγάλο ρόλο αν σκέφτεσαι πριν μιλήσεις.Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας.Το να ξεκινήσω/πάρω μέρος σε συζήτηση εγώ,που είμαι 18 στα 19,σε κάποιον 30-40 χρονών για πράγματα που δεν έχω βιώσει,ενώ ο ίδιος ξέρει από πρώτο χέρι,και να καταλήξουμε να λογομαχούμε για το ποιος έχει δίκιο,το θεωρώ χαζό.Άλλο να ανοίξω μια συζήτηση και να πω τη γνώμη μου σύμφωνα με την ηλικία μου και με την εποχή μου και άλλο να επειμένω σε κάποια πράγματα που ούτε καν ξέρω.Τότε ο άλλος,και με το δίκιο του,θα σου πει “είσαι μικρός και δεν ξέρεις”.

Απ’την άλλη όμως,αυτό με το “τα έχω ζήσει εγώ,δεν ξέρεις εσύ” μπορεί να γίνει επικίνδυνα γελοίο.
Ένας φιλοχουντικός είχε ζήσει την περίοδο της χούντας για παράδειγμα.

ε σε αυτή την περίπτωση, του αναγνωρίζεις απλά το προσόν της ιδίας εμπειρίας (προφανώς), και εν συνεχεία τον γράφεις αυτοκρατορικά στα ΠΑΠΑΡΙΑ σου. Σο σιμπλ. :slight_smile:

Θα συμφωνήσω με άμαραθ πάντως σχετικά με ημιμάθεια και αμάθεια.

Συμφωνώ ότι μπορεί να γίνει απίστευτα γελοίο.Το θέμα είναι το πόσο σοβαρά θα την πάρεις.Πριν λίγες μέρες συζητούσα με κάτι φίλες μου για πολιτικά και “πετάχτηκε” από δίπλα μας ένας φιλοχουντικός για να μας πει πόσο καλή ήταν η χούντα που έδωσε δάνεια στους πολίτες.Ε,εκεί,αφού είδαμε ότι ο άνθρωπος είναι κολλημένος,δεν δώσαμε σημασία.Για ποιο λόγο να δώσεις?Να του πεις ότι η χούντα ήταν βασανιστική για τους υπόλοιπους?Εκεί είναι που θα σου πει “δεν είχες γεννηθεί δεν ξέρεις”.Δεν είναι ανάγκη να καταλήξει σε λογομαχία επειδή ο άλλος είναι κολλημένος.

Έδιτ:πότε προλάβατε μωρέ?

Κι εγώ πιστεύω πως πρέπει να ακούμε τους μικρότερους, όχι πως κι εγώ είμαι κανένας μεγάλος, 19 είμαι, αλλά πιστεύω πως οι μικρότερες ηλικίες πάντα έχουν κάτι να πουν, και πολλές φορές αυτά που λένε με βάζουν προσωπικά να αναλογιστώ τι αλλαγές έχουν γίνει αυτά τα 4-5 χρόνια απ’ όταν ήμουνα εγώ 14-15 ας πούμε και η συμπεριφορά των σημερινών εφήβων διαφέρει αρκετά απ’ τη δική μου όταν ήμουνα στην ηλικία τους.
Πάντως, επειδή έχω δει να συμβαίνει και το αντίθετο, δηλαδή ατάκες του στυλ “σιγά ρε μπάρμπα, τι ξέρεις εσύ απ’ αυτή την εποχή για να μας κρίνεις”, γενικά ούτε οι μεν θα πρέπει να απορρίπτουν τη γνώμη των δε, ούτε και το αντίθετο.