Τώρα μπορείς, γίνε κι εσύ προπονητής

Ξεκίνησε στο θρεντ του ΠΑΟ, συνεχίστηκε σε γενικότερο πλαίσιο, ας το κάνουμε αυτόνομο θρεντ.

Εδώ μιλάμε μόνο για ποδόσφαιρο, όσοι θέλετε να ασχοληθείτε με παρασκήνια και παράγκες παρακαλείσθε να παραμείνετε στα θρεντ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ ή, αν είστε τολμηροί, να βγείτε για καφέ με τον Καρπετόπουλο.

H αληθεια βρισκεται σ αυτο που ειπε ο chrisp. Καποτε μ αυτο το συστημα (4-4-2) βλεπαμε πολυ σπουδαια μπαλα. Αλλα πλεον δεν υπαρχει σοβαρη ομαδα που να συνεχιζει να ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ σ αυτο… Πλεον οι 3 κεντρικοι ειναι απαραιτητοι!!!
Αλλα εδω που τα λεμε το ΤΕΛΕΙΟ συστημα δεν υπαρχει. Αυτο μαλλον γινεται με 12 παιχτες:p. Σε καθε συστημα ολο και κατι θα πρεπει να πρσεξεις για να μην εκτεθεις- πχ στο 4-3-3 τα ντουμπλαρισματα στα πλαγια μπακ. Ας συνεχιστει η κουβεντα ενδιαφερουσα φαινεται!!!

η μεγαλη πλακα για τις ελληνικες ομαδες ειαναι οτι δεν εχουν παικτες ουτε για 4-4-2 ουτε για 4-3-3 απλα παιζουν οι περισσοτεροι με 4-3-3 η 4-5-1 οπως προτειματε για να κερδισουν πρωτα το κεντρο με τουσς 3σωματοφυλακες και επειτα να μην κουραζουν τα καυμενα τα εξτρεμ η οπως θελετε πειτε τα.το σςστο 4-3-3 χρειαζεται χαφ που ναμπουκαρουν να ανεβαινουν τα πλαγια μπακ και να διησδυουν και παραλληλα να μαρκαρουν τα εξτρεμ.στο 4-4-2 το ιδιο σε γενικες γραμες εκτος αν ειναι με ρομβο που χρειζεται να γυριζουν οι επιθετικοι και ο επιτελικος μεσος.αντικειμενικα ελληνικες ομαδες δεν μπορουν να παιξουν σςστα κανενα απο τα 2 συστηματα

Ε, καλά τώρα, οι ελληνικές ομάδες (και οι παίκτες κυρίως) υστερούν σε πολύ πιο βασικά πράγματα από την αφομοίωση συστημάτων. Εκγύμναση και φυσική κατάσταση, τεχνική κατάρτιση, μακρινό σουτ και άλλα πολλά…

Δεδομένων των συνθηκών πάντως, και τακτικά μιλώντας, ο Λεμονής πρόπερσι παρουσίασε κάτι αρκετά ενδιαφέρον στην Ευρώπη. Ομάδα δουλεμένη με συγκεκριμένο πλάνο…

ναι αλλα χωρις αυτοματισμους.εκανε καλα παιχνιδια στην ευρωπη και το ηθελαν και οι παικτες πολυ.απο εκεινη την χρονια παντως ξεχωρισε ο αρης σε διαρκεια και ειχε δυνατοτητες και για κατι περισσοτερο

Όχι και χωρίς αυτοματισμούς!

Ο τρόπος που έβγαινε η ομάδα στην αντεπίθεση ήταν εξαιρετικός. Αν δεις τα γκολ Γκαλέτι με Ρεάλ (εκτός) και Λάτσιο (εντός και εκτός) είναι όλα παρόμοια. Δεν είναι τυχαίο. Anyway, δεν θέλω να το πάμε στο οπαδικό, όχι σε αυτό το θρεντ.

οχι δεν το παω στο οπαδικο.απλα αν σου βγαινουν 4-5 αυτοματισμοι για ολη την χρονιαδεν σημαινει πως εχει και η ομαδα τρομερη τακτικη.του παραδεχομαι το στησιμο της ομαδας στην ευρωπη

Εγω καταριεμαι τον Λιπι για το μαλακισμενο 4-2-3-1 που εκανε μοδα οταν ηταν
στην Γιουβεντους !
Μονο που κυριοι μιζεροι προπονητες που θελετε να κανετε το ιδιο,ο Λιπι στο 3-1 ειχε
Ντελ Πιερο,Μικολι,Νεντβεντ και Τρεζεγκε.

Γενικοτερα πιστευω οτι οι παραλλαγες του 4-3-3 εχουν κατακλησει το ποδοσφαιρικο συμπαν
και κανουμε αμην να δουμε ενα 3-5-2 ρε αδερφε !

3-5-2?? :lol:

Μιλάμε για μουσειακά πράγματα δηλαδής!
Παλιά καλή γερμανική σχολή με λίμπερο…

Τελευταιο 3-5-2 απο μεγαλη ομαδα που θυμαμαι ειναι της Βραζιλιας το 2002 !
Με
Dida
Roque jr - Lucio - Edmilson
Gilberto Silva - δεν θυμαμαι (μαντσεστερ ειχε παει)
R.Carlos - Rivaldo - Cafu
Ronaldinho - Ronaldo

Και μην πει κανεις οτι ηταν 5-3-2 γιατι Cafu & Carlos επαιζαν ως πλαγια χαφ.

Xαχαχα, ισχυει, δεν υπαρχουν 3 αμυντικοι, με την καμια… Μονο σε καμια κασετα - ουτε καν DVD:lol:

Όντως!

Θυμάμαι τότε όλοι οι φιλοβραζιλιάνοι (ήμουν κι εγώ ένας απ’ αυτούς κάποτε) βρίζαμε Σκολάρι αφενός γιατί δεν πήρε Ρομάριο και αφετέρου γιατί έπαιζε με τρία στόπερ. :lol:

O παίκτης που σου διαφέυγει είναι μάλλον ο Κλέμπερσον.

Κλεμπερσον ναι.

Το τοτε συστημα ομως αποδειχτηκε σοφο και ακρως αποτελεσματικο μιας και
Καφου και Ρ.Καρλος ποτε δεν ηταν αφοσιωμενοι αμυντικοι.

Αγαπημενο συστημα και του Αλεφαντου …:stuck_out_tongue: … ( οπως ελεγε τουλαχιστον 8) ) …αν και στον θρυλο δεν χρειαστηκε να το εφαρμοσει …:stuck_out_tongue:

Πλακα πλακα παντως , το 3-5-2 σου αφηνει την αισθηση οτι εισαι καλυμμενος απο καθε αποψη και σε αμυνα με τους 3 ( που γινονται 5 ) … και κεντρο και επιθεση που εχουμε ξεχασει πως ειναι να παιζεις με 2 καθαροαιμους επιθετικους … Βεβαια η πραξη απεχει πολυ απ την θεωρια …

Ενω 4-4-2 σε κανει ανασφαλη σε κεντρο και αμυνα … και το 4-3-3 …αν δεν παιχτει υποτυπωδως σωστα δεν βαζεις γκολ ουτε αυριο … :stuck_out_tongue:

Νομίζω ότι στο Μουντιαλ του 2002 στο τέρμα ήταν ο Μάρκος, όχι ο Ντιντα.

Το 4-4-2 με ρόμβο έχει πεθάνει…Το ποδόσφαιρο έχει γίνει πολύ πιο γρήγορο τα τελευταία χρόνια. Ένα αμυντικό χαφ δεν ξέρει που να πρωτοτρέξει. Θυμάμαι πριν 2-3 χρόνια τον κακομοίρη το Στολτίδη που έτρεχε για όλους και κόντευε να σκάσει παρότι νομίζω ότι δεν έπαιζε έτσι ο Ολυμπιακός αλλά ήταν ο μόνος που μάρκαρε στο κέντρο.

Αυτό είναι θρεντ!
Από εδώ λοιπόν, όλοι εμείς οι προπονηταράδες:lol: θα δίνουμε τα φώτα μας (και δωρεάν μάλιστα) σε όλα αυτά τα προπονητάκια της σειράς που κυκλοφορούν εκεί έξω. Που σαι, Βενγκέρ, ακόμα να γραφτείς στο ροκιν;;:lol:
Στα σοβαρά τώρα, κρισπ πολύ καλά έκανες, χρειαζότανε αυτή η αυτονόμηση σε θρεντ αυτής της κουβέντας.

Ωραία παρατήρηση deathster. Σηκώνει κουβέντα αυτό, διότι δείχνει καταρχίν ότι κανένα σύστημα δεν είναι πεθαμένο αν έχεις τους παίχτες να το παίξουν σωστά και αν το προσαρμόσεις στα σύγχρονα δεδομένα.
Για την συγκεκριμένη βραζιλία νομίζω ότι ήταν εφυές το συγκεκριμένο σύστημα, κυρίως λόγω των Κάρλος - Καφού οι οποίοι μπορούσαν να ανταποκριθούν τέλεια στο ρόλο του χαφ και να μετατραπούν σε πλάγιους μπακ όταν η ομάδα αμυνόταν και το σύστημα μετατρέπονταν σε 5-3-2. Τα τρία στόπερ είναι πάντα μια σιγουριά παραπάνω και μειώνουν δραστικά τις πιθανότητες να δεχθείς κόντρα από τον άξονα.
Επίσης ο Ροναλντίνιο επειδή είχε αυτή τη δυνατότητα, τραβιόταν συχνά στα πλάγια, δίνοντας δυνατότητα για έξτρα πάσα στους Κάρλος ή Καφού που ανεβαίνανε, και τραβούσε και έναν αντίπαλο αμυντικό μαζί του. Σ αυτές τις περιπτώσεις ο Ριβάλντο γινόταν ο 2ος κρυφός φορ.
Ένα τέτοιο σύστημα έχει σαν ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΗ προυπόθεση την ύπαρξει δύο πλάγιων μπακ που θα έχουν την δυνατότητα να μετατραπούν σε πλάγιους χαφ με μεγάλη άνεση, όπως ήταν οι Καφού-Κάρλος, ή όπως είναι ένα τέτοιο μπακ τώρα ο Ντάνι Άλβες (δυστυχώς και αυτός Βραζιλιάνος! Το δυστυχώς το λέω γιατί είμαι φανατικός ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΣ και αν δεν περάσουμε στο μουντιάλ, μαύρο φίδι που σε έφαγε Ντιέγκο :twisted:)

ωραιο θρεντ κρισπ

αλλα

μη λεμε μαλακιες, το 3-5-2 ειναι καθαρα γερμανικο συστημα! :stuck_out_tongue:
αν και απο το μουντιαλ του '02 εχουμε να παιξουμε ετσι , τελευταια καλη εφαρμογη ηταν το euro του '96

αλλωστε, αν εμπαινε το δοκαρι του neuville στον τελικο στην ιαπωνια η αν η μπαλα δεν ηταν τοσο αθλια που να γκελαρει στον kahn θα ειχαμε 4 παγκοσμια τωρα :stuck_out_tongue:

παντως πλεον εχουν φυγει σχεδον οι περισσοτερες ομαδες απο το 4-4-2 και το εχουν γυρισει σε 4-5-1 (και οχι σε 4-3-3 το οποιο ειναι ενα πανεμορφο συστημα, γιατι ακουσαμε πως 4-3-3 παιζει και ο ρεχαγκελ :lol:)
ισως γιατι πλεον απαιτειται πολυ περισσοτερο τρεξιμο απ οτι παλιοτερα
ε και πλεον το θεμα ειναι να εχεις παικτες στο κεντρο στυλ gerrard, lampard, (τοροσιδη :p) που και μαρκαρουν και βγαινουν επιθεση… αν εχεις ενα παικτη αυτου του στυλ δεν εχει νοημα να επιλεξεις επιθετικο
το κακο ειναι πως παικτες σαν τον ντιογο (περιφερειακοι, 2οι επιθετικοι) αρχιζουν με αυτα τα συτηματα να παραγκωνιζονται, καθως ειτε πρεπει να μαθουν να παιζουν στις γραμμες (και οχι μονο παικτες στυλ ντιογο, βλεπε ανελκα που επαιξε ποσα ματς αριστερο εξτρεμ), ειτε να παιζουν ξυλο και με την πλατη συνεχεια γυρισμενη στο τερμα, διαρκεις κινησεις κτλ

η απλα δειτε λιγο την μπαγερν του φαν χααλ να μαθετε μπαλιτσα :stuck_out_tongue:

Μαρκος ε ? Δεν θυμαμαι καλα μαλλον. :stuck_out_tongue:

Το 4-4-2 το εχουν εγκαταλειψει ολοι πλεον , ειναι γεγονος.

Μα το καλυτερο που εκανε ο Σκολαρι ειναι να δει τους καλυτερους 11 που ειχε και
να διαλεξει ενα συστημα που ταιριαζε με εκεινους τους παιχτες…
Με εκεινους τους παιχτες οπως σωστα το αναλυεις το 3-5-2 ηταν πραγματικα αψογο!

Καλα ο Ρεχαγκελ εχει φτιαξει 10-15 δικα του συστηματα.
Αν σκεφτεις πως κατεβαιναμε στο Euro στα λογια και πως πραγματικα παιζαμε
φρικαρεις. :stuck_out_tongue:

Οι περιφερειακοι παιχτες εχουν εξαφανιστει και αυτη. :frowning:

Η Μπαγερν του Ολλανδου Φαν Γκααλ δεν παιζει 4-3-3 ? :-s

Mου τη σπάει η ιστορία με τον έναν επιθετικό. Ο περιφερειακός, ο λίγο πιο πίσω, ο πλαϊνός που συγκλίνει, οι ακραίοι που δεν συγκλίνουν, νισάφι ρε γμτ.
Αφιερώνω σε όλους την ταινία Mike Basset-England manager. Ύστερα από αποτυχημένα πειράματα και κακή κριτική από τον τύπο, πριν το κρίσιμο παιχνίδι ο κόουτς λέει: “England will play 4-4-fucking2” Είσαι δικός μου man… Kι εμένα αυτό μου αρέσει. Ξέρω ότι είναι λίγο παρωχημένο και πριν καμιά δεκαριά χρόνια με έναν επιθετικό έπαιζαν μόνο οι ομάδες που είχαν παίκτες τύπου Ζαρντέλ ή Μακάι. Όλες οι άλλες είχαν δύο επιθετικούς. Τώρα παραδέχομαι ότι το 4-4-2 έχει ατέλειες στον ανασταλτικό τομέα του κέντρου. Κάποια στιγμή η Γαλλία είχε παίξει το 4-2-2-2 για να έχει δύο ανασταλτικούς και δύο δημιουργικούς πίσω από τα φορ.
Βtw, γούσταρα πολύ το 3-5-2 του Σκολάρι με την Βραζιλία το 02. Μου γεμίζει πολύ όμορφα το μάτι στο γήπεδο, αν και θέλει πλάγιους μπακ χαφ με πολύ γερά πλεμόνια για να ανταπεξέλθουν 90 λεπτά και κυρίως σε τέτοιο επίπεδο.
Η ιστορία με τον έναν παίκτη ομπρός αρχίζει να γίνεται πολύ διαδεδομένη με τον Όθωνα το 04 και από κει και πέρα, όλοι οι τεθλιμμένοι, ανήμποροι, κουτσοί στραβοί, προσπάθησαν να το μιμηθούν.
Παιδιά το thread είναι ασύλληπτο. Σε λίγο θα τα γράφω σηκωμένος όρθιος από την καρέκλα φωνάζοντας, με ένα τσιγάρο στο χέρι, βρίζοντας ταυτόχρονα τον τέταρτο και λέγοντας στο αριστερό μπακ να μένει στη θέση του όταν ο δεξίς τους χαφ συγκλίνει και να πηγαίνει πάνω του το αριστερό μου αμυντικό χαφ… Κατσικανιάρηδες…

ναι, γι αυτο λεω ειναι πανεμορφο συστημα και μαθετε μπαλιτσα :stuck_out_tongue:

edit

axaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa