Noμιζω πως βγαινουν σημερα!
Θέλω την βοήθεια σας για την αδερφή μου. Έδωσε φέτος, έχει βγάλει 19569 μόρια και θέλει κυρίως Πολυτεχνεία. Με τις περσινές βάσεις πιάνει όλες τις αρχιτεκτονικές. Αλλά αν ανέβουν μπορεί να χάσει της Αθήνας και να περάσει σε κάποια επαρχιακή πόλη. Το ερώτημα που θέλω να κάνω είναι αν αξίζει να πάει επαρχία ή θα είναι προτιμότερο να πάει πολιτικούς μηχανικούς στο ΕΜΠ. Ανάμεσα σε πολιτικούς μηχανικούς και αρχιτέκτονες τι πιστεύετε; Μένουμε ήδη Αθήνα και το θέμα είναι και λίγο το οικονομικό. Το πρόβλημά της είναι κυρίως πως να δηλώσει τις σχολές στο μηχανογραφικό. Πρώτα όλα οι αρχιτεκτονικές σχολές και ότι γίνει ή να βάλει μετά την αρχιτεκτονική Αθήνας τους πολιτικούς μηχανικούς Αθήνας;
Βγήκαν σήμερα τα ειδικά μαθήματα. Μπες στο site του υπουργείου.
www.ypeth.gr
πάλι καλά που το είδα. καλό θα ήταν να το είχες ποστάρει στο θρεντ για το ΕΜΠ. εκεί θα είχες περισσότερες απαντήσεις.
έχω φιλες αρχιτεκτόνισες (!), πολλές, που μόλις τελείωσαν. δυστυχώς απ’ότι βλέπω το να δουλέψεις σαν αρχιτέκτων στην Ελλάδα, είναι κάπως χαζό, υπό το πρίσμα ότι δυστυχώς δεν πέφτουν λεφτά για “αρχιτεκτονιές” (όπως λε΄νε κ οι φίλες μου), παρά μόνο για τετράγωνα κουτιά, τα οποία χτίζει κ ο πολιτικός μηχ μόνος του. δλδ η αδερφή σου κινδυνεύει να οραματίζεται μια ζωή την όπερα στο Σύδνευ κ να φτιάχνει τελικά, κουτιά για το παγκράτι.
από την άλλη μέσω αρχιτεκτονικής μπορείς να κάνεις κ καριέρα στην ιστορία τέχνης, με ότι αυτό συνεπάγεται.
επίσης η σχολή των πολιτικών είναι αρκετά φιλική για τις κοπέλες : πολλές έχουν μπει κ είναι πολύ πετυχημένες κ ευχαριστημένες.
θα πρότεινα να βάλει πρώτα αρχιτεκτονική Αθήνα κ μετά πολιτικούς Αθήνα.
τώρα, αν πάλι τρελένεται για αρχιτεκτονική, ίσως θα έπρεπε να την βάλει όπως κ να έχει.
ΥΓ: το παρόν θα το ποστάρω κ στο τόπικ ΕΜΠ να το δουν περισσότεροι
ΥΓ2: done. ας συνεχίσουμε εκεί
δεν ξερω τα οικονομικα σας αλλα θα πω το κλισε πια : γενικα καλο ειναι να επιλεξει αυτο που της αρεσει
σαν σχολες και οι 2 θεωρουνται πολυ καλες, οσο για τις προοπτικες πιστευω πανω κατω τα ιδια εχουν…τωρα εξαρταται απο τα οικονομικα σας και το ποσο θελει να παει αρχιτεκτονικη…
Απλά επειδή είναι λεπτή η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στις 2 αυτές σχολές για αυτό έχει λίγο μπερδευτεί. Εγώ καταλαβαίνω ότι οι αρχιτέκτονες είναι λίγο πιο “καλλιτέχνες” σε σχέση με τους πολιτικούς μηχανικούς, αλλά νομίζω ότι επαγγελματικά κάνουν πάνω κάτω την ίδια δουλειά. Ενημερώστε με αν κάνω λάθος γιατί δεν έχω καμία σχέση με τα πολυτεχνεία. Οικονομικά έχω σπουδάσει.
Σπαμάρουμε Βασίλη!!! Για πες καμία άποψη πάνω στο θέμα γιατί πνιγόμαστε. Θα έρθει Γεωλογία για δεύτερο πτυχίο σαν και εμένα και θα είμαστε και οι 3 του γεωλογικού τρομάρα μας.
deadmemories έλα στο άλλο θρεντ να μην σε κυνηγάω
Λόγω του οτι πολιτικοί είναι πιο κοντά στο αντικείμενο μου στηρίζω αυτούς. Ο Λούκι τα είπε αναλυτικότερα στο άλλο thread.
ρε μην ξεχνατε τον παλαιουρα εδω μεσα…
Mετα τις 25 οι βασεις λενε οι μαλακες!Ελεος…δεν μπορουσαν να τις ανακοινωσουν τωρα μες την βδομαδα?
http://www.madata.gr/index.php/epikairotita/social/40802.html
Ασε, οτι ναναι ειναι. ΖΩΑ.ANIMALS. Εχουμε την αγωνια μας, εχουμε και τουσ καμμενουσ ολους που κοιτανε πως θα κλεψουν φραγκα. Και καθυστερουν και τις κωλοβασεις.Αστα διαλα δλδ. Δεν μπορουν να τις ανακοινωσουν μες την εβδομαδα, να παω να ψαξω για σπιτι το σ/κ.ΖΩΑ
Aυριο οι βασεις…!
http://www.ypepth.gr/docs/hmeromhnia_anakoinwshs_apotelesmatwn_090824.doc
Ανακοίνωση αποτελεσμάτων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
Από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 25-8-2009 και ώρα 10.00 π.μ. θα δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν μετά τις 10.00 π.μ. της ίδιας ημέρας να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου (http://www.ypepth.gr) πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους (ή ενδεκαψήφιο για αλλογενείς - αλλοδαπούς) και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο ? Όνομα ?Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).
Την ίδια ημέρα τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις και τα Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για ενημέρωση των ενδιαφερομένων.
ολε
επιτελους[-X
Αντε, νωρις νωρις…
Aκόμα πιο ψηλές θα είναι οι βάσεις. Έλεος. Ε ρε πρέπει να πέσει ένα γερό τσεκούρι κάποια στιγμή στα θέματα.
κι αλλο? νισαφι
Θα φτασουν οι βασεις στα υψη… Με 400+ μορια καβαντζα παντως ελπιζω να το πιασω το ΗΜΜΥ στην Θεσσαλονικη.
Σε λιγοτερο απο 1 ωραααααααααααα