Ειδα μαζεμενα σημερα τα επεισοδια 8 και 9… πω πω πω.
Επισης πλεον ξερουμε οτι πηραν πισω την ανανεωση του Original Sin ωστε να ανανεωθει το Resurrection. Μαλλον θεωρησαν οτι θα υπαρχει κορεσμος αν ανανεωσουν και τα δυο. Εφοσον το Original Sin ηταν ΤΟΣΟ καλο ομως, μαλακια νομιζω εκαναν. Μπορουν ανετα να στηριξουν και τις δυο σειρες. Τεσπα.
Βλεπω και εγω το resurrection σιγα σιγα,παλιος καλος Dexter
Το ξεκινάω σήμερα αυτό, έχω υψηλές προσδοκίες. Πάω να φτιάξω φαγητό για να με συντροφεύσει στα πρώτα επεισόδια τώρα.
Δεν αμφιβάλλω καθόλου ότι θα είναι εκπληκτικα.
Έχω αφήσει τα 8,9 και το τελευταίο της σεζόν την άλλη βδομάδα να τα δω όλα μαζί με τον πιτσιρικά όταν θα επιστρέψει.
Οπότε μην βάλετε κάνα spoiler!
Xτες δέησα να δω το βράδυ (να ξεκινήσω anyway, με τα 2 πρώτα επεισόδια) το Alien Earth.
Το τρέναρα λίγο, όχι για κανέναν άλλο λόγο, απλά δεν πρόλαβα στις διακοπές αφενός (πάρταρα πολύ σκληρά με το να είμαι θάλασσα από τις 9-10 το πρωί μέχρι 10-11 το βράδυ σερί για κάνα δεκαήμερα) και αφετέρου ήθελα να το δω σε μεγάλη οθόνη απερίσπαστος (έχω να δω ταινία ή σειρά σε tablet ή κινητό ή pc/tablet, λογικά από το 2009 και το μεταπτυχιακό -πλην κάποιων safe space επιλογών που τις βλέπω στον αυτόματο όπου και όποτε).
Το “απερίσπαστος” δεν πάει λόγω του συγκεκριμένου franchise (που πάνω κάτω τα έχω ξαναπεί εδώ και εκεί, ότι δεν με αφορά πλέον και δεν έχω το παραμικρό σοβαρό ενδιαφέρον για το μέλλον του) αλλά λόγω του δημιουργού της σειράς Noah Hawley, του οποίου και το Fargo και το Legion τα εκτιμώ πάρα πολύ (για αρκετά διαφόρους λόγους το καθένα, δείγμα μάλλον πως εκτιμώ αρκετά τον Hawley σαν δημιουργό με προσωπική στάμπα, ο οποίος προσαρμόζεται αναλόγως στις ανάγκες της pop τηλεοπτικής κουλτούρας και δεν χάνει τη ταυτότητά του σαν showrunner ή σεναριογράφος/σκηνοθέτης).
Στα του franchise πιο συγκεκριμένα, που όπως είπα δεν θεωρώ πως με αφορά εδώ και πολλά χρόνια, όμως αν κάτι έχω μάθει όλα αυτά τα χρόνια, τόσο από το σινεμά και την τηλεόραση, όσο (πολύ περισσότερο) και από τα comics, αυτό είναι να διαχωρίζω αισθητά τα “κομμάτια” που προτιμώ από το εκάστοτε franchise και να κρατάω αυτά ως canon στο κεφάλι μου - ενώ αυτά που είτε δεν μου αρέσουν καθόλου είτε μου αρέσουν αλλά θεωρώ πως δεν συνάδουν απόλυτα με αυτό, να τα “κατηγοριοποιώ” ως είτε κάτι-σαν-what-if είτε κάτι-σαν-standalone είτε κάτι παρεμφερές anyway…
Για αυτό και το Alien Earth δεν το είδα εξαρχής (ούτε τώρα, όσο εξελίσσεται η σειρά δηλαδή) σαν ένα αμιγώς κομμάτι του πολύ συγκεκριμένου Alien franchise όπως το έχω στο κεφάλι μου (τις 2 πρώτες ταινίες δηλαδή) αλλά σαν ένα συνοδευτικό standalone κομμάτι της σειράς, μια εναλλακτική version ας πούμε του ευρύτερου μύθου της (όπως βλέπω δηλαδή και όλες τις ταινίες από το Alien3 και μετά, με τα καλά και τα κακά τους η κάθε μια).
Overall κοινώς → στα π@π@ρια μου η όποια σύνδεση επιχειρεί η σειρά ή όχι με τις κινηματογραφικές της ρίζες , για όποιον τυχόν ενδιαφέρεται για τέτοια πράγματα δηλαδή…
Having said that, προς το παρόν χωρίς να έχω τρελαθεί κιόλας, η σειρά δεν με χαλάει ιδιαίτερα, κυρίως ως προς το premise που μου αφήνει για το μέλλον - χωρίς να εννοώ πως χρησιμοποιεί φτηνά κόλπα τύπου mystery boxes κτλ, νιώθω πως “κάτι κινείται στις σκιές” και πίσω από το όλο blade runner-ικό main plot (κάτι τεσπά που ίσως δεν θα μείνει στα προφανή και χιλιωειπωμένα).
Μπορεί να κάνω και λάθος, όμως μέχρι τώρα αυτή την αίσθηση έχω - και δεν λέω επίσης ποτέ όχι σε κάτι που προσπαθεί να εμφυσήσει σε ένα σενάριο hard sci-fi μια παραμυθένια fantasy αύρα, ασχέτως αν αυτή δεν μετουσιωθεί ποτέ σε κάτι χειροπιαστό (μιλάω για το όλο Peter Pan parallel που επιχειρεί να κάνει η σειρά με τους βασικούς της πρωταγωνιστές).
Και προτιμάω που σε όλο αυτό που πάει να στηθεί, το πλάσμα και οι όποιες του θεματικές υπο-ενότητες, μένουν προς το παρόν στο background.
Κατά τα άλλα, μπορώ να πω πως το χειρότερό μου στοιχείο της σειράς είναι η σκηνοθεσία της (και συνεπακόλουθα ο ρυθμός της) η οποία στα μάτια μου κάνει από τη μια όλο το αισθητικό/εικαστικό κομμάτι να φαίνεται “λίγο” και φθηνό (+μέτρια ειδικά εφέ) ενώ από την άλλη νιώθω πως δεν αφήνει (για εμένα πάντα) το σενάριο να ρέει με φυσικότητα (δηλαδή με τα flashback μέσα σε flashback μέσα σε flashback κοκ πχ. κάπου ώπα) και να φέρει τη πρέπουσα βαρύτητα (στα σημεία που ίσως την χρειάζεται μια παραπάνω).
Ερμηνευτικά όλα good, μια χαρά όλοι so far + ωραία έκπληξη το soundtrack (δεν μιλάω μόνο για τις εξαιρετικές αναχρονιστικές “μεταλλικές” επιλογές του φινάλε, οι οποίες συμβάλλουν καθοριστικά στο να δημιουργηθεί μια immersive ατμόσφαιρα για τον θεατή/φαν της σειράς, η οποία και κάνει blend τα key elements του Alien franchise (σωματικός τρόμος, δράση, σκουριασμένο μέταλλο, κοσμική απειλή, διαστημικό roller coaster αδρεναλίνης κτλ) αλλά μιλάω και για τη πετυχημένη χρήση samples και ολόκληρες ενορχηστρώσεις από το OG Alien του 1979).
Φωτογραφία δεν είναι η φάση μου σίγουρα, σκηνογραφία ανά στιγμές είναι εντυπωσιακή, άλλες φορές όμως με χάνει εντελώς - όμως κυρίως νομίζω πως είναι θέμα σκηνοθεσίας και πάλι.
Γενικά πάντως οκ, δεν πετάω τη σκούφια μου, έχει potential, βλέπεται σχετικά ευχάριστα και μοιάζει να έχει βρει με το καλημέρα το δικό του angle - κάτι που αυτομάτως, εφόσον διαφοροποιείται τόσο αισθητά από τις 2 πρώτες ταινίες, το κάνει ενδιαφέρον… μέχρι τουλάχιστον το επόμενο επεισόδιο.
Νιώθω πως τα έχω ξαναδεί όλα αυτά (στο Blade Runner, ακόμα και στα 2 πρώτα Alien κτλ) όμως η μετατόπιση της δράσης προς τα ανδροειδή και την δυστοπία της φουτουριστικής υπέρ-καπιταλιστικής κοινωνίας (σε αρκετά απλουστευμένους όρους ναι, still…) αντί του κοσμικού ψυχοσεξουαλικου τρόμου που φέρει το Alien…ΟΚ δεν με χαλάει ιδιαίτερα…
Υγ. είδα (περίπου) και Wednesday, χαριτωμένο για netflix δεδομένα (αν και μοιάζει προς το παρόν να “τρώγεται με τη γούνα του” για να βγάλει έξτρα σεζόν) σημαντικό πισωγύρισμα για Burton κατ’ εμέ όμως - το 4ο (?) επεισόδιο το άφησα στη μέση γιατί βαρέθηκα, όμως ίσως το δω ξανά από την αρχή το ΣΚ να πω τουλάχιστον πως τελείωσα αξιοπρεπώς το πρώτο του μισό… όμως not for me δυστυχώς