Αστερίξ ή Λούκι Λουκ?

Έλα τώρα, τίποτα πιο δύσκολο δεν έχεις να βάλεις? Στον Γύρο της Γαλατίας φυσικά! Ως ένα μαλλιαρό σκυλάκι που τους έχει πάρει στο κατόπι σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους, χωρίς εκείνοι να το έχουν πάρει χαμπαρι… :smiley:

Θα λάβω το κόκαλο μέσω email? Ή ταχυδρομικώς στη διεύθυνση μου?

Ναι αλλα το πας με την αριθμηση των ελληνικων τευχων η με τη χρονολογια της πρωτης εκδοσης?

:lol: :lol: :lol: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: θεος…εγω εκανα οταν μου το παν αρκετη ωρα να το βρω…και το πρωτο καρε πρεπει να ναι οταν βγαινουν απο το μαγαζι με τα αλλαντικα στη Λουτετια νομιζω δε θυμαμαι ακριβως:p

Κοκαλο εσταλθη.:stuck_out_tongue:
(με την αριθμηση Chrisp)

Είναι η χρονολογικά πρώτη του εμφάνιση βασικά, στη Γαλλία, πέρα απο τα ελληνικά τεύχη… Πολύ χαίρομαι που κέρδισα! Περιμένω το κόκαλο μου λοιπόν!!! :smiley:

Respect στον Λούκι Λουκ αλλά ο Αστερίξ είναι θεός.

Τοπ 5 Αστερίξ:

  1. Ο Αστερίξ και οι Βέλγοι
  2. Ο Αστερίξ και οι Ελβετοί
  3. Ο Αστερίξ στην Κορσική
  4. Ο Αστερίξ στην Ισπανία
  5. Ο Αστερίξ λεγεωνάριος.

:bow2: Φυσικά Αστερίξ!

Χαίρομαι πολύ που ο κοντούλης Γαλάτης είναι τόσο αγαπητός στην Ελλάδα γιατί τον θεωρώ μεγάλο κεφάλαιο της ευρωπαϊκής κουλτούρας. Είναι γεγονός πως δυστυχώς η μετάφραση στα ελληνικά δεν καταφέρνει να αποδώσει ένα μεγάλο ποσοστό από τα λογοπαίγνια. Πολλές φορές διαβάζουμε το Αστερίξ στα ελληνικά και αναρωτιόμαστε «Μα καλά γιατί αυτός ο διάλογος εδώ, τί νόημα έχει;». Είναι δυστυχώς καλαμπούρια/λογοπαίγνια/αναφορές στη γαλλική πραγματικότητα που δεν μπορούν να αποδοθούν.:frowning:

Στα γαλλικά η γραφή (τουλάχιστον όσο ζούσε ο Goscinny) είναι απίστευτα πυκνή και ουσιώδης, αν και ο Uderzo δεν επέτρεπε στον Goscinny να φτάσει το σενάριο στα άκρα και να επιδοθεί σε καταιγισμό λογοπαιγνίων. [Για αυτό κι ο Goscinny ασχολήθηκε με τον Iznogoud όπου αφέθηκε τελείως ελεύθερος.]

Παρά τις ιστορικές ανακρίβειες, που δικαιολογούνται από το χιούμορ, η αξία του Αστερίξ είναι και πολύ σημαντική για λόγους παιδείας καθώς επιτρέπει στον αναγνώστη να εξοικειωθεί με μια ιστορική πραγματικότητα και κοινωνικές δομές μιας εποχής που βρίσκεται μακριά από τα σημερινά δεδομένα (τάδε έφη η καθηγήτρια νομικής ιστορίας του πανεπιστημίου του Στρασβούργου). Πώς αλλιώς θα μάθαινε, τόσο αβίαστα, ο μέσος έλληνας, «πώς ονομάζεται το Ρωμαϊκό νόμισμα;», «πώς διαχειρίζονταν τις κατακτήσεις τους οι Ρωμαίοι;», «ποιός ήταν ο κοινωνικός ρόλος του δρυΐδη;» κλπκλπκλπ 8)

Το δικό μου Top 5 είναι:

  1. O Αστεριξ στην Κορσική (η σκηνή στην οποία ο Ρωμαίος χτυπά την πόρτα του Κορσικανού, ψάχνοντας για τους Γαλάτες, και ανοίγει η αδελφή του κορσικανού είναι αξεπέραστη)
  2. Η ασπίδα της Αβέρνης
  3. Ο Αστερίξ στους Ολυμπιακούς Αγώνες (η δεύτερη σελίδα είναι μνημειώδης)
  4. Ο Αστερίξ λεγεωνάριος
  5. Ο μάντης (λόγω πρώτης ανάγνωσης)

Στη Γαλλία συμφωνούν όλοι για τα πρώτα 3. Πιθανόν να είναι όντως τα καλύτερα, αλλά η μετάφραση να μην τα κάνει να ξεχωρίζουν.

Αστερίξ και ξερό κρουασάν! :wink:

Αστεριξ ρεεεεε .

Λευτερια στους νταλτον φασίστα λουκι λουκ .

Εγω πλακα πλακα ειχα μαθει απ’ εξω πολλες λατινικες φρασεις…

Μιλαμε ειχα λιωσει στο γελιο!!!

[SIZE=“5”]ΑΣΤΕΡΙΞ[/SIZE]
ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟΣ …

Εννοείται Αστεριξ
Κορυφαίο χιούμορ, κείμενα, σκίτσο και πάνω απο όλλα καταπληκτικοί χαρακτηρες κυρίως οι δευτεροι που τέτοιους είχε πενταπλασιους σε σχεση με τον Λουκι Λουκ. Αγαπημένη μορφή ο υπεργηρος παππούς που δεν το άφηνε η γκομενάρα γυναίκα του να δείρει, και ο μαυρος πειρατής καθόταν στο “παλατηλητήλιο” όταν τους βουλιάζαν το καράβι…

για λόγους νοσταλγίας,
από 9 χρονών ξεκίνησα να το διαβάζω…

σε ένα μήνα κλείνω τα 10!:lol: :lol:

Uderzo- Goscinny rulezz!

Συμφωνώ ΣΩΠΟΔΗΠΟΤΕ! Τι να πρωτοπεί κανείς για αυτή την θεϊκή σειρά; Από τις παλιότερες αναμνήσεις μου είναι το γέλιο μέχρι δακρύων που είχα ρίξει στην Α-ΠΙ-ΣΤΕΥ-ΤΗ! στιχομυθία με τα λογοπαίγνια για τις τρίχες στο Αστερίξ ο Γαλάτης!!! :lol: :lol: :lol:

Όσοι έχετε διαβάσει μόνο τις μεταφράσεις της Μαμουθκόμιξ, ψάξτε να βρείτε τις παλαιότερες μεταφράσεις της Anglo-Hellenic Agency που είναι (κατά τη γνώμη μου) πολύ καλύτερες! Ο Γκοσινί είναι θεός! Χαίρομαι που βλέπω τόσους Αστεριξικούς εδώ! :slight_smile:

Αν έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιές αγαπημένες ιστορίες αυτές θα ήταν σίγουρα τα “Οβελίξ και Σία”, “Η Ασπίδα της Αρβέρνης” (“Quo vadis παλικάρι, αγκαλιά με το σκουτάρι;”, “Όταν το τρως και δεν σε τρώει, κάνει καλό”), “Αστερίξ στην Ελβετία” (“Ω, έχασα την μπουκίτσα μου!..Το μαστίγιο! Το μαστίγιο”, "Έχω χάσει πολλά “κου-κου”!) και φυσικότατα “Η Διχόνοια” (“Ξαφνικά νοστάλγησα ψάρι…”)

Και η all time classic ατάκα ανήκει φυσικά στον Οβελίξ:

“Δεν είμαι χοντρός!!! Είμαι γεματούλης με χαμηλό στήθος!” :lol:

ΥΓ: Ιντεφίξ - Ρανταπλάν, σημειώσατε 2!

μας έφαγε λάχανο ο αστερίξ:(

Αστεριξ. ο Λουκυ Λουκ ηταν κορυφη μονο οταν συμμετειχαν και οι Νταλτονς, ενω ο Αστεριξ παντα.

Koryfaies seires kai oi dyo alla gia mena einai liiigo poio panw o Asterix. O Asterix stous Gotthous me ton legewnario na min katalvainei xristo gia tous Gotthous!

Αστεριξ και οι Βρετανοι ρε… που σταματουσανε τις μαχες για να πιουνε ζεστο νερο
αχχαχαχαχαχαχαχαχα :stuck_out_tongue:
‘‘οχι ζαχαρη ευχαριστω, μια σταγονα γαλα’’
και τελικα ο αστεριξ ηταν η αφορμη να κανουν το τσαι εθνικο ποτο 8O

και γενικα οπως ειπε o socrates, στον λουκι λουκ εχω διαβασει πολλα τευχη κρυαδες. Ενω ο Αστεριξ εχει παντα ατακες!

θυμαμαι μια στην οποια εκανα καιρο να συνελθω :stuck_out_tongue:
αστεριξ και λατραβιατα… λενε οι μαναδες στα παιδια τους(τον αστεριξ και τον οβελιξ) ηρθαμε με Κ.Τ.Ε.Λ.
Οβελιξ:τι ειναι αυτο το Κου Του Ελ?{ΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΧΑΧΑ)
Αλφαβητιξ:Κελτικο Τροχηλατο Εξπρεςς λεωφορειο Οβελιξουλινι

και τσαντιστηκε ο οβελιξ μετα χαχαχααχχαχαχαχααχαχ νταξ κορυφαιο τευχος!

Ε ντάξ τώρα, Αστερίκος ftw. Και λούκι λουκ αγαπάμε, όμως τα κόμιξ του Αστερίξ είναι θρησκεία…

Βεβαια το Αστεριξ και Λατραβιατα ηταν μετριοτητα σαν τευχος γενικα. Πριν ερθει η απολυτη ξενερα με το τελευταιο…

Τα χω ολα :smiley:
Και Αστεριξ και Λουκυ Λουκ!
Πιο παλια ψοφαγα για Λουκυ Λουκ τωρα προτιμω Αστεριξ βεβαια… Ο αστεριξ στους ελβετους, ο μαντης, απο αστεριξ και απο λουκυ λουκ η μπαλαντα των νταλτον τ’αγαπημενα μου!