Η περίοδος που οι AC/DC είχαν βρει τη συνταγή της επιτυχίας και, ευτυχώς για εμάς, την ξετίναξαν δίνοντάς μας τη μια δισκάρα μετά την άλλη.
Ας το βάλω κι εδώ, να μείνει και κάτι. Ο αγαπημένος μου δίσκος από AC/DC. Η τετράδα Let There Be Rock, Powerage, Highway To Hell και Back In Black είναι πραγματικά μυθική κι αν κάποιος δίσκος ξεχωρίζει σε κάποιου το προσωπικό γούστο, πιστεύω είναι με βραχεία κεφαλή. Εδώ οι Αυστραλοί (γελάμε λίγο ) έχουν βρει την τέλεια σύνθεση, με αυτό να είναι το πρώτο τους album μετά την προσθήκη του (Άγγλου) Cliff Williams στο μπάσο και στα τόσο σημαντικά δεύτερα φωνητικά. Ταυτόχρονα, είναι και το τελευταίο τους album με το μαγικό δίδυμο Harry Vanda και George Young (ο τρίτος αδερφός) πίσω από την κονσόλα να συνεχίζει την επιτομή του '70ς ήχου της μπάντας που είχε τελειοποιηθεί στον προηγούμενο δίσκο, Let There Be Rock. Όχι ότι μετά κακόπεσαν, απίστευτες και οι παραγωγές των Highway To Hell και Back In Black από τον John “Mutt” Lange.
Όλα τα τραγούδια εδώ είναι ένα κι ένα.Σαράντα σκάρτα λεπτά που περνάνε πραγματικά μονορούφι. Η απλότητα των riffs είναι σχεδόν συγκλονιστική. Δες Sin City, δες Riff Raff, δες Up To My Neck. Οι ρυθμικές κιθάρες του τεράστιου Malcolm Young σε κάνουν να θέλεις να σπάσεις τις αέρινες χορδές σου. Το drumming του Phil Rudd είναι σεμιναριακό και ενδεικτικό του ότι η πολυπλοκότητα δε χρειάζεται ούτε κατά διάνοια να είναι αυτοσκοπός. Οι μπασογραμμές του Williams πάνε στον δικό τους δρόμο, όπως ας πούμε στο Gimme A Bullet ή στο Riff Raff. Ο μικρός σε δέμας και ηλικία star Angus Young είναι το αξιοθέατο της μπάντας, όπως άλλωστε φαίνεται και εδώ, στο συναυλιακό τους ίσως απώγειο, μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, που αποτυπώνεται στο υπέροχο live album If You Want Blood, You’ve Got It. Rock ‘n’ roll σολαρίσματα που πάνε και κουμπώνουν τέλεια πάνω στον ρυθμικό οδοστρωτήρα που οδηγούν οι υπόλοιποι. Και βέβαια, πίσω από το μικρόφωνο ο μεγαλύτερος αλήτης που έχει βρεθεί ποτέ πίσω από μικρόφωνο.
Στο Powerage δε βρίσκω ούτε ένα ψεγάδι, με το ζόρι θα ξεχωρίσω το What’s Next To The Moon λίγο από τα υπόλοιπα, είναι ένας δίσκος που όταν τον βάλω να παίξει ξέρω ότι για τα επόμενα 40 λεπτά θα είμαι φουλ απασχολημένος.
Ή για τα επόμενα 80.