Μακαρι να ειχα καθε μερα naan αντι για ψωμι
Νομίζω πως ζούμε σε μια χώρα που έχουμε μεγάλη ποικιλία στο φαγητό και για αυτό πολλές “εξωτικές” κουζίνες μας φαίνονται λιγότερο extravagant από ότι περιμένουμε. Στο Ινδικό από την εμπειρία μου την διαφορά κάνουν τα μπαχαρικά και οι σάλτσες και όχι τα υλικά, αυτά λίγο ως πολύ τα έχουμε και στην δική μας κουζίνα.
Αν και δεν έχω τόσο μεγάλη εμπειρία με κουζίνες και εξεζητημένα υλικά συμφωνώ απόλυτα σε ό,τι αφορά το ινδικό. Δε μου φάνηκαν ιδιαίτερα ανοίκειες οι γεύσεις, θα μπορούσα μάλιστα να τρώω κάθε μέρα αυτό το φαγητό.
Επίσης, χωρίς να έχω δοκιμάσει ποτέ ινδικό στην Ελλάδα , πιθανολογω ότι μπορεί να είναι και 50 φορές λιγότερο καυτερό από ότι το κάνουν στην Ινδία ή εδώ που είμαι εγώ στα πιο αυθεντικά ινδικά. Το πιο πικάντικο πράγμα που έχω δοκιμάσει ποτέ ήταν σε ινδικό, στο οποίο επέλεξα 2 αστεράκια στην κλίμακα των 5 σε κάψα… Ο Ινδός φίλος μου πήρε με 4 αστέρια και ήταν λες και έτρωγε παγωτακι
Εγώ θυμάμαι να έχω πάρει ανυποψίαστος σε ένα ταξίδι (Λετονία) vindaloo lamb. Τα χρειάστηκα αλλά αφενός ήταν εξαίσια μαγειρεμένο αφετέρου τα αντέχω τα καυτερά. Έχω τα όριά μου φυσικά και δεν θέλω η “κάψα” να υπερκαλύπτει την γεύση, και το συγκεκριμένο ήταν μεν φωτιά και λαύρα αλλά η γεύση δεν χανόταν σε κανένα σημείο.
Μιλησε μας γι αυτο φιλτατε nnnkkk και ειμαστε εδω για να βρουμε την αιτια ολοι μαζι, σαν ομαδα.
Δεν έχω πολλά να πω, είμαι ρηχός άνθρωπος και εμπιστεύομαι την όψη, το βλέπω και δε μ’αρέσει άρα δεν το τρώω.
είμαι σίγουρος ότι υπάρχει κάτι που το τρως αμάσητο αλλά έχει χάλια όψη
Πέρυσι έφαγα πρώτη (!) φορά μελομακάρονο, δεν το βάζω πάνω από κουραμπιέ αλλά still θα φάω και φέτος, παρεξηγημένο γλυκό μάλλον για κάποιους σαν και εμάς - στηρίζω και εγώ μια δοκιμή @nnnkkk και την δεύτερη ευκαιρία που όλοι -πάνω κάτω- δικαιούνται
Τι λετε; Για το μελομακαρονο μιλατε; Παιζει ανετα στο τοπ 3 γλυκων. Μπορω να φαω αμετρητα σε μια μερα
Μόλις επέστρεψα από Πορτογαλία. Εκτός από τα υπέροχα ψαρικά τους είχαν και ένα άλλο ενδιαφέρον πιάτο πολύ βαρύ βέβαια αλλά τέλειο
Μόνο ψαρικα όμως, ε. Οι άνθρωποι δεν ξέρουν να τρώνε. Φτιάχνουν ένα νοστιμότατο ψάρι και μετά δίπλα σου πετάνε μια ΝΕΡΟΒΤΑΣΤΗ πατάτα και λες καπου, ωπα, έλεος.
Το μπιφτέκι το έπλασες και έφτιαξες εσύ ή έτοιμο;
Επίσης… ντομάτα με φλούδα δεν μπορώ να βλέπω στο πιάτο! Αλλά πταίσμα αυτό.
Δεν ξέρω ποιός ξεφλουδίζει την ντομάτα μετά την ηλικία των 7 , τι να σου πω Τα συγκεκριμένα μπιφτέκια ήταν έτοιμα και καταπληκτικά. Άλλες φορές τα φτιάχνω μόνος μου
Επειδή δεν ημεθα πιουριστες μπορούμε να δεχτούμε σπιτικό μπέργκερ με ετοιματζιδικο ψωμί, με ετοιματζιδικο μπιφτέκι ουχί
Εμένα πάντως μου αρέσει ένα βίντεο του Λουκακου (του σεφ, όχι του ποδοσφαιριστή) για σπιτικά μπέργκερ γιατί ξεκινάει με “βήμα πρώτο: πώς να φτιάξουμε κέτσαπ”
Άκυρο το gif σου, συνταγή ονομάζεται οτιδήποτε περιλαμβάνει την προετοιμασία, δεν ήξερα να σου στείλω και λεπτομέρειες για την σύνθεση των μπιφτεκιων
Ορίστε αυτά τα κοτομπεργκερς τα έφτιαξα εγώ από τον κιμά . Τρελή διαδικασία, νιώθω επαγγελματίας σεφ που πήρα τον κιμά και έφτιαξα μπεργκερς. Έβαλα και ρίγανη ε. Απλά ζητάω συγγνώμη προκαταβολικά που η μαγιονέζα ήταν από το σουπερμάρκετ. Την επόμενη φορά θα βάλω τις κότες μου να κάνουν αυγά για να φτιάξω country home made μαγιονέζα .