Φαγητό - Συνταγές, Προτάσεις, Φωτογραφίες, Γεύσεις

Είμαι ίσως από τους λίγους που έχω τη διάθεση να κάνω οποιαδήποτε δουλειά στο σπίτι (ακόμα και σιδέρωμα), αλλά με το μαγείρεμα είμαι μεγάλος εχθρός. Ούτε καφέ δεν θέλω να φτιάχνω! Οπότε και η πιο εύκολη διαδικασία εμένα μου φαίνεται βουνό και εκτιμώ πολύ όσους έχετε όρεξη να ασχοληθείτε.

ΟΧΙ ΜΠΡΑΒΟ!

3 Likes

ΕΙΝΑΙ. ΕΥΚΟΛΟ. ΛΕΜΕ. ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ.

Ευχαριστω για την προσοχη :smiley:

Για να ειμαι ειλικρινης, δεν το εχω με τη μαγειρικη. Οχι οτι δεν μπορω, αλλα δεν το κανω. Η ζυμη ειναι ομως ο φετιχ μου και τα γλυκα η αρρωστια μου. Γενικα παντως, τπτ δεν ειναι δυσκολο, αρκει να το κανεις με αγαπη. Αν δεν το αγαπας, ειναι παντα αγγαρεια.

2 Likes

Εγω απο την αλλη προτιμω το μαγειρεμα κυριολεκτικα απο καθε αλλη δουλεια στο σπιτι. Σιδερωμα απλα ΠΟΤΕ, ειναι οτι πιο σιχαμενο, βαρετο και ενοχλητικο υπαρχει.

Θα ισχυριστω οτι ειμαι ασχετος με μαθηματικα μονο και μονο για να φτιαξω 10 πιτσες κι οχι 4.

4 Likes

Μεγαλη καταψυξη να εχεις και μπορεις απλως να διπλασιασεις. Η αληθεια ειναι παντως οτι για δυο ατομα, τρεις ζυμες/πιτσες τρωγονται επι τοπου. Ε, για αλλες 7 ζυμες παντα μπορει να βρεθει χωρος στην καταψυξη.

1 Like
1 Like

Μερικες φορες νιωθω απολυτος στοκος, δεν μπορω να πετυχω το σωστο νημα :smiley:

3 Likes

Δοκίμασε δαμάσκηνο. Όλα τα λεφτά.

1 Like

Πετυχες το φρουτο που δεν μου αρεσει. Παλια εφτιαξα γλυκο βυσσινο με τη βοηθεια της πεθερας μου, αλλα πλεναμε ωρες τα σκευη και δεν δοκιμασα ξανα.

Μαρμελαδιτσα φραουλα, ροδακινο, βερυκοκο, ισως και τπτ μιξ κοκκινων φρουτων ειναι μια χαρα για εμενα. Θενκς φορ δε τιπ ομως.

2 Likes

Έχω πει πόσο νόστιμη είναι η χοιρινή μπριζόλα λαιμού; Δεν το έχω πει, το λέω τώρα.

Next time που θα φάω θα ποστάρω και φωτό. Στο σουπερμάρκετ της γειτονιάς πουλάνε τέλειες.

Ποιας γειτονιάς;

Market In, όλες οι γειτονιές έχουν Market In. Έχουν τέλειο κρεοπωλείο.

Ε μόνο λαιμού, άντε και λίγο σπάλα. Κόντρα ποτέ.

1 Like

Λοιπόν πρώτη φορά έφαγα κάτι τέτοιο, rib eye on the stone, δηλαδή αυτό το μαύρο είναι πέτρα που καίει στους 200 βαθμούς ξέρω γω, κόβεις κομματάκι και το ψήνεις όσο θες πάνω στην πέτρα, και γαμώ. Έφαγα και κάποια κομμάτια όχι καλά ψημένα, δηλαδή ένιωθα ότι ήταν ώμο και μπορώ να πω ότι μου άρεσε? Οκ δεν είχαν αίμα (το έβλεπα να αναβλύζει δλδ όταν ψηνόταν), αλλά δεν ήταν καλοψημένο.

Τις τηγανιτές αγνοήστε τις ήταν τσαμπέ on the side, έφαγα την deep fried baked potato πάνω δεξιά

10 Likes

το κρέας δλδ σου το φέρνουν ωμό?

Όπως το βλέπεις μου το έφεραν. Φαίνεται ότι είναι ωμό μέσα, μόνο πάνω κατω έχει πάρει ψήσιμο και ό,τι πρόλαβε να πάρει μέσα

1 Like

οκ, το “προψήνουν” ή το ετοιμάζουν κάπως. Ενδιαφέρων αλλά πόσο σου παίρνει να ψήσεις ένα κομμάτι? Δλδ θα θέλεις να φας ρε παιδί μου, πόσο να περιμένεις?

Δεν περιμένεις ρε συ, μου ήρθε έτσ, έκοψα ένα κομμάτι μικρό, το άφησα να ψηθεί όσο ήθελα και το έτρωγα, πάνω από 30" δε χρειάστηκε το κάθε κομματάκι. Τώρα είναι όπως θες να το ψήσεις, εγώ έπαιζα λίγο με το χρόνο για να δοκιμάσω και πιο ωμό.

Το μόνο που ξέχασα είναι να το γυρίσω το μεγάλο κομμάτι , και το θυμήθηκα 10’ μετά και είχε γίνει σόλα η κάτω πλευρά του :stuck_out_tongue:

4 Likes

δάκρυσα ρε…

1 Like

Υπαρχει αρκετα μεγαλη διαφορα απο το “οχι καλα ψημενο” εως το ωμο ε? :stuck_out_tongue:

Καλη φαση φαινεται παντως, εξαιρετικη βασικα. Ηρθες στο Νεο Κοσμο? Ή ακομα Αθηνα εισαι?

1 Like

Ναι, προφανώς, και όντως δεν το έτρωγα ωμό το κάθε κομμάτι, αλλά δεν ξέρω πως να το περιγράψω όμως, φαντάζομαι όσοι κι όσες τρώτε όχι καλά ψημένο μοσχάρι θα το καταλάβετε, το ένιωθα ότι το έτρωγα “ωμό” σαν να έχει ίνα, σα να τρως μυ ρε παιδί μου :stuck_out_tongue:

Μετά από 22 ώρες κοντά ταξίδι, ένιωσα όπως οι μεγάλοι εξερευνητές και έφτασα στις βαθιές εξοχές του Καναδά για να φάω ωμό κρέας που το έψηνα μόνος μου πριν ξεκινήσω την αποικία

2 Likes