Ειδήσεις από όλο τον κόσμο

Ανεβαινει η διαφορα στο Μισιγκαν!
Και η Πεννσυλβανια ειναι πλεον στο 8% διαφορα απο χθες που ηταν 14%!
Τα πραγματα δειχνουν καλα παιδια.
Πρεπει να κρατησουμε Νεβαδα.

5 Likes

Και η Georgia δεν είναι πλέον τόσο μακριά. 80 χιλιάδες διαφορά και μένουν επιστολικές ψήφοι και αστικά κέντρα.

Δες που ένας φασίστας απατεώνας μας έκανε να παρακολουθούμε τι γίνεται σε κάθε πολιτεία των ΗΠΑ.

7 Likes

Τον αντιπρόεδρο και τα μάτια σας, αυτόν πρέπει να μάθουμε ποιος είναι. Μπορεί και να χρειαστεί.

5 Likes

Ε καλα, εννοειται θα χρειαστει αν βγει ο ξεκουτης, εδω μπερδεψε τα ιδια του τα εγγονια και προσφωνουσε τον γιο το με το ονομα του αλλου του γιου, που εχει πεθανει… Η Καμαλα Χαρρις ειναι η υποψηφια αντιπροεδρος του.

4 Likes

Μιλαμε για εναν τυπο 77 χρονων που εχει αρχισει να ψιλοχανει το μυαλο του, εχει φαει τρελα βρωμικη προπαγανδα εναντιον του σιχαμενου επιπεδου απο τον Trump και τους ομολογους του, και μπορει εστω και οριακα τελικα να κερδισει τις εκλογες απεναντι στον εμετο, οταν η τελευταια φορα που δεν εβγαλε 8ετια καποιος προεδρος ηταν το 1992 οταν εχασε ο Bush απεναντι στον Clinton. Μεχρι κι ο Bush Junior εβγαλε 8ετια, αν ειναι δυνατον. Συμφωνω περι αποτυχιας του συστηματος, αλλωστε γι αυτο βγηκαν και στο παρελθον προεδροι τυποι σαν τον Bush Junior, που πλεον φανταζουν αστροφυσικοι μπροστα στην πορτοκαλι αμοιβαδα.

Οι Δημοκρατικοι ΕΙΝΑΙ προτιμοτεροι. Ισως για εναν ανθρωπο που διαμενει μονιμα στην Ελλαδα ή το Ιρακ ή την Κινα να μην αλλαξουν πολλα (πολλοι απο αυτους μπορει και να προτιμουν εκλογη Trump για nefarious reasons), αλλα για τον ιδιο τον αμερικανικο λαο και την εσωτερικη πολιτικη που θα επηρεασει τις ζωες 350 εκατομμυριων ανθρωπων, μπορω να πω με περισσεια βεβαιοτητα πως ο Trump ειναι η χειροτερη επιλογη, αφου δεν του καιγεται καρφακι. Και εκτος απο αυτο, εχει και παγκοσμιο αντικτυπο το ποιος θα κερδισει τις εκλογες αυτες, οπως και καθε φορα, αφου μιλαμε για μια απο τις υπερδυναμεις παγκοσμιως. Προσωπικα δινω μεγαλη αξια στον παραγοντα συλλογικη και παγκοσμια συνειδηση πλεον, και θα ηθελα να περασει το νοημα οτι τυποι σαν το σκουπιδι δε θα βγαλουν 8ετια, ως παραδειγμα προς αποφυγη για το μελλον.

Το οτι και τα δυο κομματα θα προστατευσουν με καθε τροπο τον καπιταλισμο και το οτι στην Ευρωπη θα θεωρειτο μαλλον ενα δεξιο-κεντρωο (Δημοκρατικοι) κι ενα εντελως δεξιο συντηρητικο (Republicans) κομμα, δεν σημαινει οτι θα τα ισοπεδωσουμε κι ολα. Μπορει να ειναι και τα δυο σκατα, αλλα το ενα ειναι πιο σκατα απο το αλλο.

Ουτε ο Bush Senior κερδισε 2 σερι. Δεν τα πετυχες και πολυ γενικα :stuck_out_tongue:

Ξερεις δεν πολυισχουν αυτα. Ο περισσοτερος κοσμος εχει παραπονα απο τα relief checks του Trump, γιατι περαν του εξτρα επιδοματος στο ηδη υπαρχον επιδομα ανεργιας (το οποιο ηταν οντως σημαντικο), ο καθενας μας πηρε απο $1200 συνολικα απο τον Μαρτιο εως σημερα. Αυτο ειναι ενα αστειο ποσο, πραγματικα. Υπαρχουν καποιοι οπως λες που παραιτηθηκαν απο δουλειες που ειχαν, γιατι μπορουσαν ουσιαστικα να βγαζουν εως και $4400 το μηνα (αν και το πιο συνηθες θα ηταν γυρω στα $3000) αφου καθε εβδομαδα επαιρναν $600 μπονους στο επιδομα ανεργιας, που κυμαινεται απο $300-$500 περιπου.

Ομως αυτο ηταν πρωτον για ενα μαξιμουμ 4 μηνων, και δευτερον σημαινει οτι ρισκαρες παρα πολυ να παραιτηθεις απο την δουλεια σου για ενα ευκολο γρηγορο κερδος, το οποιο ομως μεσα στην οικονομια του covid θα σημαινε ισως το να μην προσληφθεις ξανα ευκολα ή συντομα. Το οτι ο Trump δεν εδωσε δευτερο relief πακετο μεσα στην πανδημια που πλεον κραταει 8 μηνες, ηταν αποτυχια του. Και αν το ειχε δωσει αντι να εκβιασει ουσιαστικα τους πολιτες λεγοντας τους οτι θα το δωσει μονο αν επανεκλεγει, ισως και να του κοστισε πολλες ψηφους. Εγω σοκαρομαι ακομα και με αυτους που τον ψηφισαν προσωπικα. Για μενα ειναι κατι εντελως σουρρεαλιστικο.

9 Likes

@bostonflesh

Ωραίοι είμαστε, αλλά πόσοι είμαστε; Μεταλλάδες στην Ελλάδα

Πιθανόν να αναφέρεσαι σε κάτι που είχα αναφέρει εγώ στη διάρκεια μίας μικρής κουβέντας που είχα κάποτε.

Ανατροπή στην ανατροπή μάλλον και βγαίνει ο JB. Πάντως, είτε για λόγους υγείας, είτε για λόγους ικανότητας λήψης αποφάσεων (λέμε τώρα) το βλέπω να προκύπτει γυναίκα Πρόεδρος την επόμενη τετραετία και οι Δημοκρατικοί να το πετυχαίνουν κι αυτό (μετά τον μαύρο BO). Δεν τον βλέπω και πολύ καλά τον Joe (δεν έχει περάσει και λίγα στα προσωπικά του).

Άχρηστη πληροφορία: Το topic είχε ξεκινήσει έχοντας ως πρώτα μηνύματα αφορώντα αντίστοιχα τέως Προέδρους των Η.Π.Α.

2 Likes

Α εσύ ήσουνα; Λολ! Με τη διαφορά ότι είχες πει ΚΙΝΑΛ και όχι Ποτάμι που έγραψα εγώ!

2 Likes

Το ίδιο είναι!

2 Likes

Michigan ψιλοπεφτει η διαφορα. Ήταν 45+ χιλιάδες, τωρα ειναι στις 38 χιλιαδες.

Τον τραμπ τον ψηφίζουν οι πιστολάδες και οι διάφοροι βλάχοι. αν δει κανείς τη φλόριδα πχ που είναι κυρίως συνταξιούχοι, κοκέμπορες, λατίνοι και πορνοστάρ, στις πόλεις δημοκρατικοί, στις εξοχές ο πορτοκαλής. Ο Μπαίντεν σπάζ είναι, αν και μετρημένος και όχι τόσο χάλια όσο η χίλαρι, γι αυτό πήρε και καλύτερο αποτέλεσμα. Αλλά παίζει πολύ στην Αμερική το πότε. Την άλλη φορά είχαν δει τα μπιλιέτα απο την εφορία. Τώρα είδαν τα τσέκ με το όνομα του. Και αυτό πουλάει στο χαζό πόπολο. Ο τύπος είναι demagogue απ τους λίγους.

Που το βλεπεις αυτο? Εγω βλεπω διευρυνση της διαφορας παντως.
Πριν λιγες ωρες ηταν στο 49.5% - 49.1% και τωρα ειναι στο 49.8% - 48.6% αρα πως γενεν.
Γιατι με τρομαζεις ετσι?

Άσχετο (σχετικό δηλαδή), αλλά η διαδικασία με τις επιστολικές ψήφους δεν είναι παράθυρο για νοθεία γενικά; Κατά τη γνώμη μου δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν, όποιος μπορεί εκείνη τη μέρα ας ψηφίσει. Με εξαίρεση όσοι βρίσκονται λόγω εργασίας κλπ εξωτερικό, να ψηφίσουν μέσω πρεσβειών/προξενείων. Θα μου πείτε, εδώ έχουν ακόμα το σύστημα με τους εκλέκτορες…

Εδώ τα λέει ωραία και απ’ότι καταλαβαίνω κέρδισε το Michigan

Τέτοια αγωνία, ούτε με την Τσεχία στο euro του '04. Κολοσσός ο JB.

4 Likes

Όχι, σε καμία περίπτωση. Δεν είναι η φάση στέλνω γράμμα στην θεία μου. Είσαι registered, παίρνεις αριθμημένο φάκελο, στέλνεις αριθμημένο φάκελο. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων εσύ κάνεις την αίτηση για να γίνει όλο αυτό. Περιθώριο για νοθεία υπάρχει άμα εγώ πάρω τον φάκελο της γιαγιάς μου, πλαστογραφήσω την υπογραφή της και ψηφίσω αντί για αυτήν, που και πάλι πόσες φορές θα συμβεί, πόσες φορές δεν θα ανακαλυφθεί η απάτη κ.λπ. Το σύστημα είναι πολύ ασφαλές, δεν είναι όλα μπανανία. Το σύστημα με τις επιστολικές ψήφους απεναντίας είναι πολύ σωστό. Εγώ εδώ που μένω στο student accommodation έχω 5 Αμερικάνους που ψήφισαν μήνες πριν χαλαρά κι ωραία κι επιστολικά.

Το electoral college είναι όντως παρωχημένος θεσμός και σίγουρα το να γίνονται οι εκλογές καθημερινή είναι περίεργο επίσης.

5 Likes

Δεν ξέρω πως ακριβώς γίνεται η ταυτοποίηση, αλλά για να το λες οκ. Από την άλλη, γιατί να υπάρχει σαν θεσμός; Για όσους βαριούνται; Άλλο άσχετο, χτες Τρίτη είχαν αργία στις ΗΠΑ λόγω εκλογών, ή καμία σχέση; Αν θυμάμαι καλά, δεν είναι γενικά… σωστά;

1 Like

Το ξέρεις ότι ζούμε σε πανδημία ε?

1 Like

Σε γενικές γραμμές ισχύουν αυτά:

According to the Brennan Center for Justice at New York University, there is no evidencethat mail balloting increases electoral fraud as there are several anti-fraud protections built into the process designed to make it difficult to impersonate voters or steal ballots. These provisions include requiring people requesting absentee ballots to be registered voters, mailing ballots to the official address listed on voter registration rolls, requiring voter signatures on the external envelope, and having election authorities make sure the ballot came from the address of an actual voter. If a ballot appears questionable, some states use a signature matching technique to verify the signature of the voter.

These steps make it difficult to engage in fraud on a widespread basis. You can’t request a ballot for a person that is mailed to your address as opposed to that person’s official address with the election authorities. Even if someone wanted to wait by a mailbox for the absentee ballot to be sent to the registered voters so you could steal their ballot, you would never know what day the absentee ballot would arrive because voters can request them for several weeks prior to an election and election authorities send them out as the requests come in.

Όντως σωστό αυτό που λέει ο Κουίντομ για πανδημία. Και γενικά δεν μπορώ να καταλάβω το αντίθετο επιχείρημα, γιατί να πρέπει να σηκωθείς να πας να ψηφίσεις, αντί να το κάνεις εξ αποστάσεως χαλαρά; Μην πω και ηλεκτρονικά και αρχίσουν οι θεωρίες για Ρώσους χαχαχ.

Πάντως κοιτώντας το δάσος, μιλώντας για πλειοψηφίες, electoral college, βουλές αντιπροσώπων και μπλα μπλα, θέλω να πω κάτι: Η Δημοκρατία σήμερα δεν είναι ιδέα. Η Δημοκρατία σήμερα είναι διαδικασία.

1 Like

'Ελα ρε, αλήθεια; Μπροστά στη δημοκρατία δεν αξίζουν μια θυσία; :smiley:
Πάντως και σε άλλες εκλογικές αναμετρήσεις δεν ίσχυε η διαδικασία με τις επιστολικές;
Κουιντομ τώρα που σε πέτυχα, ήθελα να σε ρωτήσω καιρό τώρα (ή και όποιος άλλος ζει στο αμερικα και ξέρει) για κάτι άλλο άσχετο… το επίδομα ανεργία στις ΗΠΑ σε τι ποσό κυμαίνεται και με τι κριτήρια δίνεται, για πόσο χρονικό διάστημα κλπ; Επειδή είχα μια διαφωνία με κάποιον για το θέμα αυτό και δεν ήξερα τι ακριβώς ισχύει εκεί.

Ιδέα είναι μόνο το metal :stuck_out_tongue:

5 Likes