Please rephrase.
Το οτι ενα κομματι της αριστερης ιδεολογιας ειναι ουτοπικο, νομιζω ειναι γνωστο και ευκολα κατανοησιμο και μεσα στους κυκλους των αριστερων. Προσωπικα απεχω απο καλουπια, αλλα αν επρεπε να εχω ενα καλουπι γυρω απο τις πεποιθησεις μου και την ιδεολογια μου, σιγουρα θα προσεγγιζε πολυ περισσοτερο το αριστερο καλουπι απο οτι το δεξι ή το κεντρωο.
Απο κει και περα, τι πρακτικη σημασια εχει η εκφραση μιας “καταρας” ή ευχης για να πεθανει καποιος? Δεν υπαρχει και κανενας λογος, περαν της εκτονωσης. Ομολογω οτι μπορω πολυ ευκολα και αβιαστα να ριξω μια τετοια καταρα οταν μιλαμε για ακραιες περιπτωσεις, οπως παιδεραστων ή mass murderers, αλλα δε θα ελεγα τιποτα τετοιο ελαφρα την καρδια για καποιον ιδεολογικα φασιστα, αν στην πραξη δεν εχει “πειραξει” καποιον. Δεν υπαρχει λογος κατα την γνωμη μου.
Σε σχετικο αλλα οχι ακριβως εντοπισμενο στα λεγομενα σου σχολιο, πραγματικα απεχθανομαι την παραδοχη/πεποιθηση που εχει καποιος κοσμος πως η βια, ο πολεμος, η επικρατηση του ισχυρου, ειναι ολα κομματια της ζωης μας και της κοινωνιας μας και δεν μπορει να γινει αλλιως. Το οτι ειναι παροντικα ενα κομματι της πραγματικοτητας μας, δεν σημαινει πως δεν μπορουμε να ειμαστε καλυτεροι ως ειδος. Μπορουμε παντοτε να ελπιζουμε για ενα καλυτερο μελλον, στο οποιο δεν θα μαθαινουμε στα παιδια μας πως η βια και ο πολεμος ειναι μερος της ζωης, και που θα ελαχιστοποιηθουν ολα αυτα. Κι ας μην γινει ποτε.