Καλο θα ηταν να μην σβηνονται παντως ποστς απο το podium αλλα να γινεται καποιο censoring για να μην χανεται η ροη της κουβεντας.
Εγώ χόντρυνα τους ισχυρισμούς μου? Ο άλλος μου λέει για περιβόλια και ο άλλος για πίπες. Και είπα να σταματήσω αλλά μερικά τρολλάκια “που δεν μπορούν να απαντάνε με κατεβατά σε 18χρονα” είναι αδηφάγα. Μήπως θες να βάλουμε και ηλικιακό όριο ή μήπως πειστήρια μόρφωσης? Όσο γι’ αυτό με τα πτυχία, μόνο ως αστείο μπορώ να το εκλάβω.
Θα σε παραπέμψω στα κείμενα που έγραψα για το Veto, κατά το τρίμηνο διάστημα στο οποίο έγραφα προτού αποχωρήσει ο Λάλας. Κι αυτά μπορείς να τα βρεις στο μπλογκ μου το οποίο πνέει τα λοίσθια. Κείμενα που κόπηκαν τρεις φορές προτού δημοσιευτούν έπειτα από πιέσεις δικές μου και άλλων δημοσιογράφων.
Τέλος πάντων.
Timeous νομίζω πως ο ορισμός σου για την εργατική τάξη είναι αυθαίρετος.
Επειδή δεν έχω χρόνο τώρα για να απαντήσω θα πω απλά ότι με αρκετούς εδώ μέσα δε διαφωνώ απλά εσείς έχετε εστιάσει σε ένα μέρος της εικόνας ενώ εγώ βλέπω ολόκληρο το κάδρο, μιλώντας με όρους φωτογραφίας.
Καλό βράδυ.
www.fanfaronos.blogspot.com (το μπλογκ για όποιον ενδιαφέρεται)
Απόλυτη αλήθεια δεν υπάρχει σε αυτά τα ζητήματα οπότε οι καβγάδες πάνω σε αυτά -εφόσον οι απόψεις δεν είναι υπερβολικά ακραίες- είναι ανούσιοι, δεδομένου του ότι η ουσία δε βρίσκεται στην επίδειξη. Πέραν του ότι μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει καβγαδίσει για το αν κάποια θέση του είναι ισχυρότερη αλλά μόνο σε προσωπικό επίπεδο…
Να σου πώ την αλήθεια διάβασα κάπως “διαγώνια” το θρεντ και προφανώς έχασα το σημείο που έκανε χαρακτηρισμό ο Σύλας, τώρα βλέπω πως το αναφέρετε εσύ και ο Κάρβου…
Η “γλυκιά-γλυκιά” σύσταση μου να “κουλάρει” ήταν προς τον Red Rum που τον είδα κάπως επιθετικό σε ένα δύο ποστς και ήταν ακριβώς επειδή τον εκτιμώ ως χρήστη και μπορώ να διαφωνώ μαζί του χωρίς να γίνεται το θέμα προσωπικό, να το μαλακίζουμε κλπ. Τα ίδια ισχύουν και για σένα και το ξέρεις. Άρα ο Before the Dawn μάλλον θα πέρασε κάποια όρια όταν τον είπα κόκκινο Damnation!
XAXAXAXAX
Επειδή γενικά ασχέτως αν συμφωνώ ή όχι, θαυμάζω παιδιά της ηλικίας σου που έχουν την ικανότητα να βάζουν με σωστό τρόπο 5 σκέψεις σε σειρά, σε συμβουλεύω να αποφεύγεις τέτοιες άστοχες εκφράσεις (όπως στο κουότ) που δείχνουν ότι έχεις καβαλήσει το καλάμι.
Ρε όλα καλά, αλλά… ΠΩΣ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΕΝΑ ΘΡΕΝΤ “ΔΙΑΓΩΝΙΑ”??? 8O
Είμαι ένας φτωχός και μόνος καλάμι-μπόυ κρισπ, μιλώντας με όρους λούκυ λουκ.
Kαι ενας κλασικος ‘‘ταξερωολααποπαντα’’ φορουμικος χαρακτηρας γεννιεται μαζι βεβαια με καποιους των οποιων η παλαιοτητα τους δινει το δικαιωμα να ειρωνευονται την οποια διαφορετικη γνωμη.
Συλα δεν προσπαθησα να ορισω την εργατικη ταξη, αλλα να δωσω μια ακομα διασταση για την οποια μελετη/αναλυση της.
@Kiratzos Το πρόβλημα ξέρεις όμως ποιο είναι, φίλε μου? Ότι τώρα πρέπει να βρούμε ένα ρόλο - χαρακτήρα και για σένα.
@Timeous Σε κάθε περίπτωση, δημοσιοϋπαλληλική (εργατική όπως λες) τάξη στην Ελλάδα δεν υφίσταται. Οι εργαζόμενοι είναι τεμαχισμένοι σε διαφορετικές ομάδες, καθεμία από τις οποίες απολαύει και διαφορετικών προνομίων. Επομένως, δε μπορούν να έχουν κοινή, εργατική συνείδηση ώστε να συνδιαμορφώσουν ένα ενιαίο (έστω και πολυμορφικό) κίνημα με κοινούς στόχους και χαρακτηριστικά.
Ακόμα και οι συνταξιούχοι ίσως είναι πιο ενωμένοι και διεκδικητικοί.:p#-o
Xαχαχαχαχαχαχαχα!Να πω ότι έχεις και άδικο!
Αλλά γιατί λες ότι οι εργαζόμενοι είναι τεμαχισμένοι και ότι ο καθένας θέλει το προσωπικό του συμφέρον;
Δεν έχεις δει τι γίνεται όταν χάνει ο ΠΑΟ ή ο ΟΣΦΠ πως οργανώνονται όλοι και αντιδρούν για το “κοινό” καλό;
Κρατα και μια πισινη παντως. Θα φανει απο Σεπτεμβρη αν υπαρχει ταξικη συνειδηση ή οχι
Περι ορεξεως κολοκυθοπιτα. Μπορω να σου δωσω 1000 παραδειγματα ταξικης διασπασης και ενοτητας. Εσυ καταφερες και εβγαλες το συμπερασμα σου απο τους οπαδους.
Ε;;;
Μία γενίκευση έκανα απλώς και αυτό συνεπάγεται ότι θα διαθέτει και αδυναμίες όπως φυσικά και κάθε γενίκευση.Περισσότερο ήθελα να δώσω ειρωνικό και χιουμοριστικό τόνο.
Καλά, και για μένα είσαι ΑΕΚτζής!
Είναι μεγάλη κουβέντα, αλλά ας ξεκινήσουμε από τα προφανή:
Ένας δεξιός στον Αγγλόφωνο κόσμο μπορεί να συμφωνεί μαζί μου ως προς τα οφέλη της ελεύθερης οικονομίας, στην Ελλάδα ούτε σε αυτά!
Διάβασε όποια δήλωση του Σαμαρά θέλεις για την οικονομία, δες σε ποιόν εμπιστέυτηκε το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος του (Στυλιανίδης! ) και πες μου τι σχέση έχω εγώ με αυτούς…
Από εκεί και πέρα, και αυτό ισχύει -με δαιφορετικές έστω εκφράσεις- σε Ελλάδα και διεθνώς, σε θέματα ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων με χωρίζει μαζί τους άβυσσος…
Τι σχέση έχω εγώ, οι βασικές ελευθερίες και τα φυσικά δικαιώματα που υποστηρίζω, με όλο τον συρφετό από τον Γιακουμάτο που ήθελε την εικόνα του Χριστού στη βουλή
, μέχρι την Sarah Palin που άφησε την κόρη της να γεννήσει “μογγολάκι” για να μην κάνει έκτρωση, τον Cheney που δήλωσε πως “τα βασανιστήρια δουλέυουν” και προσπάθησε να κουρελιάσει το Αμερικάνικο σύνταγμα, το UMP στη Γαλλία που θέλει να αρχίσει να στερεί την υπηκοότητα από πολίτες με ξένη καταγωγή που έχουν κάνει εγκλήματα, καταργώντας την αρχή της ισότητας απέναντι στον νόμο…
Πλάκα-πλάκα σε θέματα όπως ο διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας, π.χ. το 2000 με τα καραγκιοζιλίκια του Χριστόδουλου για τις ταυτότητες, πιό έυκολα έβρισκα κοινό έδαφος με ψηφοφόρους του τότε ΣΥΝ παρά της ΝΔ!
Παρ’ολο που αυτοπροσδιορίζομαι Χριστιανός, όχι άθεος! Είναι ζήτημα αρχών, όχι θρησκευτικής πίστης.
Μπορώ να γράφω κατεβατά, δεν έχει νόημα, ελπίζω να καταλαβαίνεις τι θέλω να σου πώ.
Δεν θέλω να κάνω τον στρουθοκάμηλο, υπάρχει μία “εκλεκτική συγγένεια” ανάμεσα στον φιλελέυθερο και τον συντηρητικό χώρο όπως ο τελευταίος είναι στον Αγγλόφωνο κόσμο και όχι στην Ελλάδα. Σφυρηλατήθηκε στα χρόνια του Β’ παγκοσμίου και του ψυχρού πολέμου, όπου σαφώς και οι δύο χώροι εναντιώθηκαν σε Ναζισμό/Κομμουνισμό καταλαβαίνοντας την απειλή για κάθε ελευθερία: Οικονομική και ατομική. Προφανώς και οι ιδέες της ελευθερίας έχουν καλύτερες πιθανότητες επιβίωσης και επικράτησης τελικά σε μία συντηρητική δημοκρατία δυτικού τύπου με ελεύθερες εκλογές και ελεύθερη οικονομία, έστω και χωρίς κάποιες ατομικές ελευθερίες στο επιθυμητό επίπεδο, παρά σε ένα μονοκομματικό κοινωνικό πείραμα που έχει στόχο να φτιάξει τον “νέο άνθρωπο” κλπ.
Αλλά σήμερα ζούμε σε έναν μετα-ψυχροπολεμικό κόσμο. Οι απειλές για την ελευθερία έχουν αλλάξει. Τα ίδια τα ιστορικά συντηρητικά κόμματα έχουν αλλάξει δραματικά σε ΗΠΑ, Βρετανία. Δυστυχώς οι σημερινοί ρεπουμπλικάνοι διαβάζουν περισσότερο τη Βίβλο παρά τον Άνταμ Σμιθ ή τον Xάγιεκ…
Στην Ελλάδα, η φιλελέυθερη τάση στη ΝΔ (αλλά και οι κάποιες φωνές που υπήρξαν μέσα στο ΠΑΣΟΚ παρά το οξύμωρο του ονόματος του κόμματος…) τελικά εξοστρακίστηκαν από τα “παιδιά της “βάσης” και της αφισοκόλλησης”, συνδικαλιστές και φυσικά επιχειρηματίες-προμηθευτές του μεγάλου κράτους που δεν ήθελαν να χάσουν τον πελάτη…Ελπίζω και εγώ αυτά που σου γράφω να βγάζουν νόημα
Στα περισσότερα επιχειρήματα από όσα μου λες στέκεσαι στη λεπτομέριεα και όχι στην ουσία.
- Η “δεξιά” και η “αριστερά” ως πολιτικές έννοιες δεν είναι τοπικές. Δεν μπορώ να αντιληφθώ τι θα πει είμαι δεξιός με αγγλικά δεδομένα αλλά όχι με ελληνικά. Ή αριστερός με κουβανέζικα δεδομένα αλλά όχι κορεάτικα. Οι όροι δεξιά και αριστερά είναι γενικότεροι και αν κάποιος ονομάζει εαυτόν έτσι αλλά δεν ανταποκρίνεται στα χαρακτηριστικά τους τότε απλά δεν είναι (χωρίς να κρίνω την παρούσα στιγμή αν αυτό είναι καλό ή κακό). Για παράδειγμα, το ΠΑΣΟΚ λέει ότι είναι “σοσιαλιστικό”, χρειάζεται πραγματικά να αναλύσω το αν ισχύει αυτό ή όχι;
- Η “δεξιά” και η “αριστερά” ως πολιτικές έννοιες έχουν γενικότερη μορφή και εκτείνονται σε πολλά είδη. Δεξιός είναι και ο πατέρας μου που ασπάζεται τον Kaynes π.χ. δεξιός είσαι και εσύ (θεωρώ εγώ) που ασπάζεσαι τον Smith. Αντίστοιχα αριστερός είναι κάποιος που ασπάζεται τον Τρότσκι, αριστερός και κάποιος που ασπάζεται τον Στάλιν, παρά τις μεγάλες διαφορές μεταξύ τους. Τέλος, ειδικά για το “αριστερός”, να ξέρεις ότι δεν ταυτίζεται και με το “κομμουνιστής”.
- Σε συνέχεια των παραπάνω, όπως λες ότι δεν έχεις εσύ καμία σχέση με τον Γιακούμάτο, δεν έχω και εγώ με τον Κουβέλη. Όπως δεν έχεις εσύ με τον Cheney, δεν έχω και εγώ με Kim Jong-il. Τι ακριβώς αποδεικνύει αυτό; (πέρα από το ότι και οι δύο είμαστε πνευματικά υγιείς;)
- Εσύ χωρίζεις τη δεξιά σε φιλελεύθερη και συντηρητική, ονομάζεις τη συντηρητική “δεξιά” και τη φιλελεύθερη… τι; Δεν αντιλαμβανεσαι ότι οι δύο χώροι απλά δείχνουν πόσο βαθιά προχωράνε τη φιλοσοφία τους, την επιρροή του κεφαλαίου, τους νόμους της αγοράς κτλ. Το αντίστοιχο στην αριστερά θα μπορούσε να είναι η “ανανεωτική” αριστερά με τη “ριζοσπαστική” που αντίστοιχα προχωρούν την μαρξιστική φιλοσοφία σε διαφορετικό βαθμό (προφανώς μιλάω γενικά και οι διαφορές όπως τις αναφέρω είναι απλοποιημένες).
- Το τι τελικά λέει ο κομμουνισμός δεν το πετυχαίνεις ούτε από τύχη και επιμένεις να μιλάς ατομικά και κρατικιστικά όταν ο κομμουνισμός μιλάει κοινωνικά και χωρίς κράτος. Δεν το αφήνεις καλύτερα;
Καλά, και για μένα είσαι ΑΕΚτζής! :p:lol:
Είναι μεγάλη κουβέντα, αλλά ας ξεκινήσουμε από τα προφανή:
Ένας δεξιός στον Αγγλόφωνο κόσμο μπορεί να συμφωνεί μαζί μου ως προς τα οφέλη της ελεύθερης οικονομίας, στην Ελλάδα ούτε σε αυτά! :lol:
Διάβασε όποια δήλωση του Σαμαρά θέλεις για την οικονομία, δες σε ποιόν εμπιστέυτηκε το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος του (Στυλιανίδης! #-o) και πες μου τι σχέση έχω εγώ με αυτούς… [-X
Από εκεί και πέρα, και αυτό ισχύει -με δαιφορετικές έστω εκφράσεις- σε Ελλάδα και διεθνώς, σε θέματα ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων με χωρίζει μαζί τους άβυσσος…
Τι σχέση έχω εγώ, οι βασικές ελευθερίες και τα φυσικά δικαιώματα που υποστηρίζω, με όλο τον συρφετό από τον Γιακουμάτο που ήθελε την εικόνα του Χριστού στη βουλή
, μέχρι την Sarah Palin που άφησε την κόρη της να γεννήσει “μογγολάκι” για να μην κάνει έκτρωση, τον Cheney που δήλωσε πως “τα βασανιστήρια δουλέυουν” και προσπάθησε να κουρελιάσει το Αμερικάνικο σύνταγμα, το UMP στη Γαλλία που θέλει να αρχίσει να στερεί την υπηκοότητα από πολίτες με ξένη καταγωγή που έχουν κάνει εγκλήματα, καταργώντας την αρχή της ισότητας απέναντι στον νόμο…
Πλάκα-πλάκα σε θέματα όπως ο διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας, π.χ. το 2000 με τα καραγκιοζιλίκια του Χριστόδουλου για τις ταυτότητες, πιό έυκολα έβρισκα κοινό έδαφος με ψηφοφόρους του τότε ΣΥΝ παρά της ΝΔ!
Παρ’ολο που αυτοπροσδιορίζομαι Χριστιανός, όχι άθεος! Είναι ζήτημα αρχών, όχι θρησκευτικής πίστης.
Μπορώ να γράφω κατεβατά, δεν έχει νόημα, ελπίζω να καταλαβαίνεις τι θέλω να σου πώ.
Δεν θέλω να κάνω τον στρουθοκάμηλο, υπάρχει μία “εκλεκτική συγγένεια” ανάμεσα στον φιλελέυθερο και τον συντηρητικό χώρο όπως ο τελευταίος είναι στον Αγγλόφωνο κόσμο και όχι στην Ελλάδα. Σφυρηλατήθηκε στα χρόνια του Β’ παγκοσμίου και του ψυχρού πολέμου, όπου σαφώς και οι δύο χώροι εναντιώθηκαν σε Ναζισμό/Κομμουνισμό καταλαβαίνοντας την απειλή για κάθε ελευθερία: Οικονομική και ατομική. Προφανώς και οι ιδέες της ελευθερίας έχουν καλύτερες πιθανότητες επιβίωσης και επικράτησης τελικά σε μία συντηρητική δημοκρατία δυτικού τύπου με ελεύθερες εκλογές και ελεύθερη οικονομία, έστω και χωρίς κάποιες ατομικές ελευθερίες στο επιθυμητό επίπεδο, παρά σε ένα μονοκομματικό κοινωνικό πείραμα που έχει στόχο να φτιάξει τον “νέο άνθρωπο” κλπ.
Αλλά σήμερα ζούμε σε έναν μετα-ψυχροπολεμικό κόσμο. Οι απειλές για την ελευθερία έχουν αλλάξει. Τα ίδια τα ιστορικά συντηρητικά κόμματα έχουν αλλάξει δραματικά σε ΗΠΑ, Βρετανία. Δυστυχώς οι σημερινοί ρεπουμπλικάνοι διαβάζουν περισσότερο τη Βίβλο παρά τον Άνταμ Σμιθ ή τον Xάγιεκ…
Στην Ελλάδα, η φιλελέυθερη τάση στη ΝΔ (αλλά και οι κάποιες φωνές που υπήρξαν μέσα στο ΠΑΣΟΚ παρά το οξύμωρο του ονόματος του κόμματος…:roll:) τελικά εξοστρακίστηκαν από τα “παιδιά της “βάσης” και της αφισοκόλλησης”, συνδικαλιστές και φυσικά επιχειρηματίες-προμηθευτές του μεγάλου κράτους που δεν ήθελαν να χάσουν τον πελάτη…
Ελπίζω και εγώ αυτά που σου γράφω να βγάζουν νόημα
Μια πρόταση για ανάγνωση:
Στράτος Θεοδοσίου - Μάνος Δανέζης:
“Το μέλλον του παρελθόντος μας” (Εκδόσεις Δίαυλος)
γλόμπος Κύρου Γρανάζη on
Tόσο καιρό δεν είχα μπει σε αυτό το θρεντ γιατί νόμιζα ότι εδώ μέσα συζητάγατε -ιδεολογικά- για τις ιδεολογικές συζητήσεις -εν γένει-, στις οποίες τάσσομαι εναντίον.
Ήθελα να μοιραστώ αυτή τη στιγμή έκλαμψης, συγγνώμη, συνεχίστε!
Γιατί τάσσεσαι εναντίον?
Για ιδεολογικούς λόγους?
Χοχό!
Τσου, για ειρηνευτικούς λόγους
Είμαι ιδεολογικά κατά του πασιφισμού.