Vektor (US)


#263

Burzum. Μπάντα με τύπο που έβγενε με ναζιστηκά συμβολά και το επαιζέ / δηλώνει ρατσιστής.
Ζεχνω σεξισμό. (άποψη) Αλλό το ένα αλλό το άλλο. Ναζιστής ΔΕΝ είμαι, ούτε μισώ ατομά λόγω χρώματος δερματός.
Τα κόλπα των Αμερικανίδων ΓΚΡΟΥΠΙΕΣ, είναι γνωστά. ΡΩΤΑ. (πλεον οχι μόνο αυτή που είχε πάει στους DECAPITATED - που είχε δηλώσει οτι την είχαν ξαναβιάσει για να ζητήσει λεφτά και γι αυτό γλιτώσανε οι Πολώνοι, μας το λέγανε και ατόμα απο του Corpse και άλλοι οτι το κάνουν αρκετές!)
Αμα μου σπάει τ @@ κάποια, γιατί να είμαστε μαζί και να ενοχλούμε ο ένας τον άλλο? Γιατι να είμαστε και οι δυο μίζεροι ? Αν η άλλη θέλει να δέσει το γαιδαρό της και δεν κάνει σεξ, (οσο συχνα όσο πριν) αν δεν την παντρευτώ, σορύ αλλα ΕΙΝΑΙ τραγική, σεξίστρια και καιροσκόπος. Θελει παιδί, δεν θέλει εμένα. Και αν δεν νιώθω έτοιμος, δεν θα μου το επιβάλει. Κρίμα διοτί στα άλλα γενικά δεν είχαμε θέμα, αλλά οταν έγινε όλο αυτό, κατέληξε στα βράχια αρκετά συντομά σχέση 2,5 έτων.
Έχω φίλο καλό γκέι. Ο τύπος γουστάρει να τον τρώει και δεν περιστρέφεται περι αυτού. Θεωρεί εαυτόν ανδρά αλλά με σεξουαλικη προτίμηση σε άνδρες. Οκ. Δεκτόν. Το αν ο αλλός ανατομικά είναι ανδράς ή γυναίκα, ΑΛΛΑ “νιώθει” το αντίθετο, είναι ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ φαινόμενο. (δεν λέω οτι έχουν ψυχολογικά γενικότερα, αλλα οτι αυτό ειναι κάτι που είναι μεσα τους, στο ψυχισμό τους (μπορεί και ορμονικό αλλα εκεί δεν μιλάς για δυσφορία φύλου). Το οτι μόνος σου παροξυσμικά, διαβάζεις αυτα που γράφω και τα διαστρέφεις για να ταιριάζουν με το αφηγημα σου, είναι δικαιώμα σου και αποψή σου. Αλλα απο πλευράς μου θα το διευκρινήσω.
Για να απολογηθώ για σεξισμό, πρέπει να είμαι πρώτα σεξιστής. Και πως είμαι ? Βγαίνω και παρενοχλώ γυναίκες ? Οχι. Λιγουρεύομαι ? Οχι συχνά, αλλά δεν φέρνω κάποια σε δύσκολη θέση κτλ κτλ. Αν τώρα δεν μπορώ εκ των πραγμάτων και δεν θέλω να βάλω τον εαυτό μου στα παπούτσια ενος ατόμου που έχει δυσφορία φύλου, αυτό δεν με κάνει σεξιστή. Δεν μπορώ να το νιώσω. Και λέω γιατι ως προς την σχέση του με το κράτος ενα TRANS ατομό πρέπει να κρίνεται βάσει της ανατομίας. Και για τις τουαλέτες ? Εχείς πεος ? Κατούρα σε ανδρικές, εχεις αιδίο, κατούρα στις γυναικίες, εχεις σακούλα κατούρα σε αναπήρων. Απλά.

Δεν κατηγορώ τις γυναίκες. Λέω οτι μου κάνει εντύπωση. Εχει μεγάλη διαφορά. Θεωρώ οτι αν κάποιος μου έκανε κακό θα αντιδρούσα. Αμεσά. Δεν θα το σκεφτόμουν. Δεν θα περίμενα - μήπως όποιος μου έκανε κακό, “εβλεπέ το σωστό”. Απλά πραγματά. Μου έκανε νερά η κοπέλα που είχα πιο προσφατα μακροχρόνια σχέση, επειδή ήθελε σωνει και ντε παιδί. Το λήξαμε. Και δεν χαίρομαι, απλά δεν θα συμβιβαστώ. Ο χαρακτήρας μου είναι έτσι. Δεν είμαι γυναίκα, ώστε να μπορώ να νιώσω αντίστοιχά, αλλά θαρρώ οτι σε θέματα ορθότητας/νομιμότητας, θα είχα παρόμοια προσέγγιση.

Οι “γελoίοι” Decapitated, κάτσανε να δικαστούν και “αθώωθηκαν”. Χάσανε μια επικερδέστατη περιοδία με KREATOR κτλ. Επρεπέ να τη ΣΚΙΣΟΥΝ στις αντι-μυνήσεις.

“Με νοιάζει, όμως, να σχολιάσω το rock ‘n’ roll lifestyle του γαμιά μουσικού που περιμένει τις groupies του”
ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΟ. Επίσης, αν σου την πέφτουν γυναίκες, γιατί να πείς όχι ?

Οι οποίοι αθώωθηκαν, αλλά ας τους δικάσουμε. Εχωντας διαπράξει μηδεν βιασμούς προσωπικά και μην έχωντας θέληση ούτε να βιάσω, ούτε να πληρώσω για έρωτα, μπορώ να δώ τα πράγματα μόνο απο αυτή τη σκοπιά. Δεν είμαι οπαδός των Decapitated. Το να κατηγορείς κόσμο για πράγματα που δεν έχει κάνει, αποτελεί δολοφονία χαρακτήρα. Αν ξέρεις άτομα λοιπόν που κάνουν κατι αξιοποινό, πανε σε ένα αστυνομικό κατάστημα και δήλωσε το. Απλό.

Οι Vektor δεν μ αρέσουν. Χάλια φωνή. Παίρνω θέση.
Η τυπισά ζητάει λεφτά απο οπαδούς του συγκροτήματος / ενδιαφερόμενους/ευαισθητοποιημένους σε θέματα τέτοια. (χτυπάει άσχημα)
Και παρουσιάζει μια κατάσταση δημόσια. Αρά μπορεί να συζητηθεί. (οχι για κουτσομπολιό) σαν γεγονός.
Αν δεχτούμε οτι τη χτυπαγέ κτλ. Διαζύγιο και εναντίον του. Αν όχι, και η τυπισα το “στήνει” για χ,ψ λόγους, μύνηση για συκοφαντία κτλ κτλ. Αν υπάρχει 3ο/4ο άτομο… who knows. (Ας βγεί βασει του ποιός εκανε τι πότε). Νομιζώ απλά και ντόμπρα τα λέω.

Στην Αμερική και στο χώρο του rock και όχι μόνο, είναι ενα γεγονός. (συνεναιτικό σεξ που αργότερα εκβιαστικά δηλώνεται σαν βιασμός - βεβαιά χάνουν αρκετές απο ιατρικές εξετάσεις) Μαλιστά, πολλές γκρούπις, έχουν πάει 2-3 φορές για να δηλώσουν “βιασμούς”. Αφου τις χαλάει, τι το κάνουν …
Βιασμός > Ποινικό αδίκημα. Οπώς και κυοφορία μωρού άλλου = μοιχία, αλλά ας τα πληρώνει ο λαλάκας.
Να αναφέρουμε οτι σε ελληνική μπάντα ο κιθαρίστας πήδαγε και γκάστρωσε την κοπέλα μπανταίου του ενω είχε αρραβωνιαστικιά και πήγε να το περάσει στο ντούκου ? Το αστειό είναι οτι παίζουν ακόμα μαζί. Αμα είσαι σωστός αντράς και σωστή γυναίκα…
Ανεφερά οτι αν θες την τωρινή ερμηνία το κράτος έπρεπε να το ενδιαφέρει το η ανατομική φύση του ατόμου. Δήλωσε οτι θές. Αν δεν θες να πας στρατό, δηλώσε τρανς. (οπως και γίνεται). Οτι και να θες να δηλώσεις, δήλωσε. Μ’ ενδιαφέρει να έχουμε ίση αντιμετώπιση απο το νόμο/κράτος. Απο εκει και πέρα για το πως αισθάνεσαι όπως προείπα, δεν μπορώ να κάνω κάτι. Ούτε μπορώ να το “κατανοησώ”. Και δεν προβαίνω σε χαρακτηρισμούς. Ανωμαλός… ουσιαστικά ενας τρανς(ανδρικής ανατομίας), που νιωθει γυναίκα και παλί αναλογά με την ανατομία του ατόμου με το οποίο θα συνευρεθεί θα λειτουργήσει, ειτε ομό είτε ετερόφυλικά. Δλδ κολλά οποια ταμπέλα θες, αλλα οι συνδιασμοί ειναι συγκεκριμένοι. Και δεν με αφορούν. Δεν πρέπει να με αφορούν κιολά. Γελάω με την αλλαξό-γενιά του προβεβλημένοθ το Jason/Αντιγώνη ? Η να τον πω με το αρσενικό γένος που χρησημοποιησέ ο ίδιος ? Ειλικρινά μπερδεύομαι. Βσκ - γιατι ασχολούμαι κιολα.
Μια γυναίκα που κάθεται και τρώει ξύλο κτλ, σιγουρα βρίσκεται σε μια κακή τοξική κατάσταση. Δεν θεωρώ σωστο να βρίσκεται σε αυτή. Αν ήμουν σε αυτη τη θέση, θα ήθελα να αλλάξει αυτή η κατάσταση άμεσα.
Μια μοντέρνα χειραφετημένη γυναίκα, ναι πρεπει να μπορεί να το σηκώσει το αχθός.
Λες και για έναν άνδρα πρεπεί να ισχύει κάτι άλλο. Equality …γκεγκε ?


#264

Ρε μαν, εγραψα αυτο το σχολιο σαρκαστικα, το οποιο το ομως πηρες τοις μετρητοις, και η απαντηση σου ηταν αυτη, αντι να με διαολοστειλεις και να μου πεις οτι ειμαι αηδιαστικος ή ξερω γω τι αλλο:

Σκατα στα μουτρα του καθε David Ραντομ και σε καθε απολογητη που επειδη ειναι ο τραγουδιστης της υπερμπανταρας πρεπει να βρισκουμε ελαφρυντικα για τα παντα. Δεν τον καταδικασαμε για 1000 εγκληματα, τον καταδικαζουμε για αυτα που υπαρχουν σε βιντεο. Για τα υπολοιπα θα αποφανθει το δικαστηριο ξερω γω. Η απολογια του για το βιντεο, τον καθιστα ΤΡΙΜΑΛΑΚΑ. “συμβαινουν σε πολλες σχεσεις” λεει το γιδι.


#265

Με λυπη μου διαπιστώνω, οτι στο δείξε τα βυζιά - κι ασε τα σκυλια υπάρχει ενας υφέρπων σεξισμός.
Αλλά το είπα με δόση χαβαλέ για την φάση και επιπλεόν ωρμόμενος απο τη δική μου περίπτωσή που είχα ελλάτωση επαφών για να περάσει “το δικό της”. Δεν είχαμε σκυλί*,αν και ήθελε να το φέρει σε κανα δύο φάσες ι, το είχαν οι δικοί της στο χωρίο που είχαν αυλή κτλ. Σ’αυτο ειχαμέ ξηγηθεί όταν ήρθε και ευτυχώς δεν ήταν σημείο μεγάλης προστριβής. Οποτέ εδώ να δεχτώ την ταμπέλα του σεξιστή. Αντέ.


#266

προσυπογράφω κάθε λέξη, γιατί πολύ σκατίλα εκφράστηκε εδωπέρα


#267

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί κάθε φορά που θα γίνεται γνωστή μια ιστορία βίας, θα πρέπει να διοργανώνεται ημερίδα στο φόρουμ για τις καταπιεσμενες και κακοποιημένες γυναίκες ( ούτε καν ανθρώπους ε; γυναίκες μόνο) και γιατί θα πρέπει να τρέχουμε να δηλώσουμε ότι ντρεπομαστε που τα χρωμοσώματα μας έβγαλαν άνδρες επειδή κάποιοι άνδρες κακοποιουν γυναίκες

Και να ξεκινά αυτό από μια κατηγορία των Decapitated που δεν έφτασαν σε δίκη και ακόμα τους λέμε γαμημενα γουρούνια πχ

Δεν ξέρω, τα θεωρώ αυτονόητα και πως δεν χρειάζονται διαρκώς συζήτηση θέματα κακοποίησης


#268

Είναι οι ίδιοι που εφηύραν τον τελευταίο χρόνο τη λέξη “γυναικοκτονία”. Ούτε καν ανθρωποκτονία. Βέβαια όταν μια γυναίκα σκοτώνει το σύζυγό της, εκεί δεν χρησιμοποιούν τη λέξη ανδροκτονία.

Φαντάσου! Λέμε ακόμα τους Decapitated γαμημένα γουρούνια όταν αποδείχτηκε ότι οι 2 καριόλες (γιατί καριόλες είναι οι συγκεκριμένες) έστησαν όλη αυτή τη σκευωρία.

Θυμάμαι κι ένα παλικάρι που είχε ποστάρει στο forum ένα link (πριν ακόμα αθωωθούν οι Decapitated) με μαρτυρίες ανθρώπων που είχαν δει τις 2 τύπισσες λίγο μετά τον υποτιθέμενο βιασμό τους να κάνουν τσιγάρο και να πίνουν μπύρες. Σε έχουν βιάσει λίγη ώρα πριν και εσύ μετά αράζεις με τσιγάρα και μπύρες! Εκεί άρχισαν να μου φεύγουν οι όποιες αμφιβολίες είχα και ήμουνα σίγουρος ότι η μπάντα θα αθωωθεί.

Συμφωνώ ότι οι Decapitated έπρεπε να τις ταράξουν στις αντιμηνύσεις για τη ζημιά που υπέστησαν. Οικονομική και όχι μόνο.


Ειδησεις απο την Ελλαδα
#269

Επειδή χρησιμοποιούνται στο thread αρκετές λέξεις με την περίπου σημασία τους, ας σημειώσω κάτι.

Ανθρωποκτονία είναι κάθε δολοφονία.

Γυναικοκτονία είναι η δολοφονία γυναίκας που γίνεται με κίνητρα έμφυλης/σεξιστικής βίας.

Προφανώς σκοτώνονται και άνδρες από γυναίκες, επειδή όμως, δεν γίνεται κατά βάσει λόγω κινήτρων έμφυλης βίας, δεν χρησιμοποιείται ο όρος.

Εδώ υπήρχε συζυγοκτονία από την αρχαιότητα. Η έμφυλη βία ειναι γεγονός. Το πόσες δολοφονίες έχουν έμφυλα κίνητρα είναι εύκολα προσβάσιμο.

Επίσης όταν καθημερινά βιάζονται γυναίκες κατά κόρον, τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Δειτε τι έγινε και στην Ισπανία και στην Ιταλία σε περιπτώσεις που το δικαστήριο έψαχνε μανιακά να αποδείξει πως ομαδικός βιασμός χωρίς σημάδια αντίδρασης από την γυναίκα και χωρίς την απειλή όπλου δεν μπορεί να θεωρηθεί κακούργημα. Τα νομικά πλαίσια δεν καλύπτουν τα θύματα σε πολλές πολιτισμένες χώρες. Αν αυτά τα έχουμε συνηθίσει πάσο. Αλλά δεν μπορώ να δεχτώ πως όταν γίνεται πλέον καταγγελία για βιασμό ή για έμφυλη βία, το μυαλό αντικειμενικών πάει στο ενδεχόμενο να είναι μούφα, και όχι στα άπειρα καθημερινά περιστατικά.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα δεν έχω γνώμη, μια διευκρίνηση ήθελα να κάνω.


#270

Γιατί το μυαλό πρέπει να πάει κάπου συγκεκριμένα; Δεν είναι ξεχωριστό το κάθε περιστατικό ρε παιδιά;


#271

Μαζί σου ρε. Δεν είπα πως πρέπει να πάει, αλλά ότι πάει. Βέβαια δεν θεωρώ όλα τα περιστατικά εντελώς διακριτά, μερικές φορές υπάρχει επιρροή από περιβάλλον που σε κοινωνικό επίπεδο μπορεί να είναι ενιαίο. Οι κινήσεις και οι αποφάσεις των εμπλεκόμενων επηρεάζονται ΚΑΙ από αυτό. Όπως και των κριτών. Δεν λειτουργούμε σε πλήρη απομόνωση από τον περίγυρο κλπ.

Κανονικά θα έπρεπε να μην γενικεύουμε παρά μόνο όταν υπάρχουν επαρκείς και αναγκαίες αιτίες.


#272

Στην Ελλάδα τουλάχιστο δηλώνονταί 200-300 το χρόνο, 1/3 απο αλλοδαπούς. Και εξιχνιάζονται οι πιο πολλές.
Αλλά πιθανά αν γινει αναγωγή με στοιχεία άλλων χωρών μπορεί να μιλάμε για 3000-3500.


#273

Παρομοίως και εμένα δεν με ενδιαφέρει τι θέλεις να δεις σε ένα ροκ φόρουμ και ενοχλούμαι που αποκαλείς “κουτσομπολιό” την συζήτηση και αυτομάτως χαρακτηρίζεις κουτσομπόληδες όσους την κάνουν. Εσένα δεν σε ενδιέφεραν και δε σε αφορούσαν ποτέ οι Βέκτορ οπότε είσαι ανετότατος να προσπεράσεις και να ασχοληθείς με αυτό που σε ενδιαφέρει μόνο αλλά υπάρχουμε και εμείς που έχουμε όχι μόνο συναισθηματική αλλά και προσωπική σχέση μαζί τους. Μεγειά σου για την ευαισθησία και μπράβο σου αλλά κάνε λίγο κράτει με τους χαρακτηρισμούς και τις υποθέσεις.

Με ενοχλεί επίσης που θεωρείς καθέναν εδώ μέσα που εξετάζει τη συγκεκριμένη περίπτωση “προβληματικό”, που εμμέσως πλην σαφώς τον θεωρείς μέρος του προβλήματος, το οποίο εσύ και ο κάθε ηθικά άμεμπτος χρήστης - που εννοείται θα ήσασταν τέρατα ψυχραιμίας κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες (δεν σας νοιάζουν καν οι συνθήκες, κουτσομπολιά είναι αυτά)- ισοπεδώνετε ανθρώπους, μπάντες, οπαδούς γιατί υπάρχει το πρόβλημα της ενδο-οικογενειακής βίας και των βιασμών, μια πρωτότυπη κουβέντα άλλωστε τα τελευταία 2 χρόνια…

…λες και σε εμποδίζει το φόρουμ να τα συζητήσεις ας πούμε, οπότε ας πάρουμε αφορμή από αυτή την ιστορία και γάμα την αλήθεια, την οποία προδικάζεις ότι φυσικά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποτέ - δεν ήμασταν εκεί άρα by default λέει ψέμματα ο άνδρας (φυσικά), γιατί είναι άνδρας και οι άνδρες γενικά βιάζουν και αν ο συγκεκριμένος δεν βίασε είναι αδιάφορο γιατί πάντα πρέπει να παίρνουμε το μέρος των γυναικών γιατί είναι αιωνίως αδικημένες. Οπότε σκασμός όλοι… Συγχαρητήρια.

Πρέπει να συζητηθεί στο ροκ φόρουμ αλλιώς… αλλιώς τι; Αλλιώς διαιωνίζουμε το πρόβλημα; Κανονικοποιούμε την βία; Αυτά τα λογικά άλματα με ενοχλούν πάρα πολύ όπως γενικά με ενοχλεί η ισοπεδωτική γενίκευση και αυτή η πολύ κακή νοοτροπία του “α, είσαι άντρας άρα…” λες και το φύλο μας καθορίζει το μέτρο της καλοσύνης, της ψυχραιμίας, της ηθικής και της εμπάθειας του καθενός. Και αν δεν μιλάμε για κάτι δεν σημαίνει ότι αυτομάτως το περιφρονούμε.

Τώρα για το βίντεο που αρκεί και περισσεύει, προφανώς με τίποτα δεν θα γινόταν όλη αυτή η φασαρία αν δεν υπήρχε η μαρτυρία ότι αυτό που είδαμε είναι ένα τίποτα μπροστά στα άλλα που υποτίθεται τραβάει η Katy 2 ή 8 χρόνια, ενώ ομολογώ τον απόλυτο κυνισμό μου και αδιαφορία σε σχόλια τύπου “εγώ ποτέ δε θα…” γιατί πρώτα να βρεθείς σε αυτή τη θέση (αυτήν που δεν σας ενδιαφέρει γιατί είναι κουτσομπολιό) και μετά πούλα μου ηθική ανωτερότητα. Τώρα τσάμπα γαμάτος είσαι και τσάμπα κουνάς το δάχτυλο.

Εγώ έχω βρεθεί σε θέση να πρέπει να συγκρατήσω άτομο που έχει χάσει την ψυχραιμία του και παραλίγο να κάνει μαλακία και προφανώς έγινε κουβέντα “τι πας να κάνεις; πας καλά;” αλλά από την άλλη δεν διανοήθηκα καν να δώσω συγχωροχάρτι στην άλλη μεριά που έκανε το παν να προκαλέσει, ούτε συμπέρανα ότι ο άνθρωπος που συγκρατούσα είναι σκουπίδι και πρέπει να τον κράξουμε και απομονώσουμε όπως ευαγγελίζεστε ορισμένοι πολύ εύκολα.

Μπορεί σε αυτή τη μεταμοντέρνα σχετικιστική μαλακισμένη κοινωνία που ζούμε πλέον που έχει ισοπεδωθεί το σύμπαν να προκρίνεται η γενίκευση και να στηλιτεύεται η προσωπική εξέταση (μην μας παρεξηγήσει ο κόσμος) αλλά προσωπικά δεν με ενδιαφέρει στο ελάχιστο.


#274

Για τον Primal Rager δεν έχω να πω κάτι άλλο, μάλλον ο ίδιος δεν αντιλαμβάνεται καν ότι σε κάθε post που αναφέρει τη λέξη “γυναίκα” μέσα, ακολουθούν αναλύσεις τύπου “σπάει αρχίδια”, “δένει το γάιδαρο της”, “εκμεταλλεύεται” κλπ. κλπ. Προφανώς για τον Primal Rager μόνο γι’ αυτά είναι ικανές οι γυναίκες.

Όσον αφορά το Rebel που αναρωτιέται “μα γιατί να τα συζητάμε αυτά κάθε φορά, αυτά είναι αυτονόητα”, η απάντηση θα μπορούσε να είναι το ειρωνικό σχολιάκι του Quintom που φάνηκε κυριολεκτικό (και πέρασε στο ντούκου, απλά με μία δόση ελαφριάς αμηχανίας) στον Primal Rager. Θα ήταν σχεδόν αστείο -αν δεν ήταν τρομακτικό. Μήπως να μη συζητάμε και για το ρατσισμό, η δουλεία τόσα χρόνια έχει που καταργήθηκε, μέχρι και μαύρο πρόεδρο έβγαλαν, τι άλλο θέλετε πια;;; Κάποια πράγματα που για ‘σένα μπορεί να είναι αυτονόητα, για κάποιες άλλες αποτελούν σκληρή πραγματικότητα, για κάποιους άλλους μία άγνωστη πραγματικότητα που από τέτοιες συζητήσεις μας μπήκαν ερωτήματα στον εγκέφαλο και τώρα θεωρούμε ότι σκεφτόμαστε λίγο καλύτερα απ’ ό,τι κάναμε πρωτύτερα.

Το mandarin τον αγνόησα επιδεικτικά από πιο πριν, απλά θέλω να το τονίσω.

Όσον αφορά την ειλικρινή ερώτηση του Παντελή (ναι, υπάρχουν και τέτοιες), όχι δεν είναι το κάθε περιστατικό ξεχωριστό. Ή μάλλον είναι, αν είσαι αστικό δικαστήριο ή φανατικός αναγνώστης των αστυνομικών δελτίων. Πολλές φορές, όμως, αυτά “μεμονωμένα περιστατικά” (όπως συνηθίζουν να τα ονομάζουν κάποιοι) απεικονίζουν μία πραγματικότητα, κοινωνικές τάσεις, γεγονότα και καταστάσεις που γεννιούνται, συντηρούνται κι επαναλαμβάνονται. Ακόμα πιο συγκεκριμένα, αυτά “μεμονωμένα περιστατικά” από πίσω κρύβουν κυρίαρχες, γενικευμένες λογικές που απλά σ’ αυτά τα “περιστατικά” βρίσκουν το peak τους. Το να προσπαθείς, με αφορμή συγκεκριμένα περιστατικά, να μιλήσεις για το “γενικό κανόνα”, δεν είναι γενίκευση -είναι ερμηνεία των καταστάσεων. Δεν αναφέρομαι, φυσικά, σ’ όσους σε κάθε τέτοιο γεγονός απλά αυτοανακηρύσσονται δικηγόροι ή αστυνομικοί και ζητούνε τα ανάλογα αποδεικτικά στοιχεία ώστε ν’ αποφανθούν “guilty or not guilty”. Η γελοιότητα τους είναι προφανής και δε χρίζει περαιτέρω σχολιασμού.

Για το Vic τώρα που θίχτηκε επειδή νόμισε ότι τον είπαμε κουτσομπόλη. Πρώτα απ’ όλα, σιγά το χαρακτηρισμό που έκανα: “κουτσομπολιό”. Γιατί του δίνεις τόση αρνητική χροιά; Το κουτσομπολιό είναι ακριβώς αυτές οι “αποκλειστικές πληροφορίες”, οι άγνωστες στο ευρύ κοινό, που μεταφέρονται όχι με κάποιο δημόσιο τρόπο αλλά στόμα-με-στόμα, από τους φορείς εκείνους που έχουν τους τρόπους και τα μέσα να “γνωρίζουν” κάτι που η πλατιά μάζα δεν μπορεί. Ολόκληρο το post σου ακριβώς αυτό ήταν, η χαρά του κουτσομπόλη.

Επίσης… “ηθικά άμεμπτος χρήστης”; Σ’ ευχαριστώ για το χαρακτηρισμό, μακάρι να τον άξιζα, αλλά δεν τον αξίζω, κι ούτε το διεκδίκησα ποτέ. Αν το είδες, παρ’ όλα αυτά, σε κάποιο post μου, δείξ’ το μου.

Επίσης μία σημαντική επισήμανση που την περνάτε στο ντούκου γιατί μάλλον έτσι βολεύει: ισοπεδώνω μπάντες και ανθρώπους όχι γιατί είμαι δικηγόρος, αλλά γιατί κρίνω αυτά που λένε. Αν έχετε μπουχτίσει από τους αυτόκλητους εκδικητές του internet, αυτό είναι δικό σας θεματάκι, αλλά μάθετε να ξεχωρίζετε την κριτική από την “κριτική”. Με κίνδυνο να γίνω γραφικός, θα ξαναπιάσω το ζήτημα των Decapitated που είναι “ταμάμ” γιατί αθωώθηκαν κιόλας τα παιδιά κι εκεί δεν υπάρχει και οπτικοακουστικό υλικό ώστε να ξεσπαθώσει ο κάθε αγανακτισμένος: δε θα μπορούσα ποτέ να πω τι έκαναν ή δεν έκαναν οι Decapitated, άρα δε θα μπορούσα και να τους κρίνω ως προς αυτό. Τι μπορώ να κρίνω, όμως; Τη δημόσια στάση που επέλεξαν. Ένα υποθετικό παράδειγμα: βγαίνει ό,τι βγαίνει, κι οι Decapitated βγάζουν μία επίσημη ανακοίνωση που αναφέρει ότι ότι ποτέ των ποτών δε θα μπορούσαν να κάνουν κάτι τέτοιο σε μία γυναίκα, ότι τους προσβάλλει η ίδια η υπόνοια ότι έκαναν κάτι τέτοιο, ότι η σεξιστική βία είναι μία πραγματικότητα και πρέπει να πολεμηθεί με κάθε τρόπο, ότι εμείς σαν μπάντα είμαστε απέναντι σε όσους γαμάνε κοριτσάκια χωρίς τη θέληση τους, ότι ότι ότι… Θα ήτανε ίδια η αντίδραση του κόσμου απέναντι τους; Θεωρώ πως όχι. Αλλά προφανώς οι Decapitated δεν ενδιαφέρθηκαν για κάτι τέτοιο, όπως και δεν ενδιαφέρθηκε μία μεγάλη πλειοψηφία των metal οπαδών. Το μόνο ζήτημα που έπαιζε ήταν “guilty or not guilty”, όλα τ’ άλλα μάλλον δεν έχουν και πολύ σημασία… Κι όμως, έχουν τεράστια σημασία, γιατί το τι λες και πώς το λες, βοηθά κάποιον που δε σε ξέρει να σε στηρίξει ή να μη σε στηρίξει σε μία τέτοια περίπτωση, να σε θεωρήσει πραγματικά ένα φουκαρά που αδικήθηκε για 6251193 λόγους ή για κάποιο σκουπίδι που απλά ποντάρει στην αθώωση του. Γι’ αυτό, λοιπόν, “γελοίοι” οι Decapitated, όχι γιατί βίασαν, αλλά γι’ αυτά που είπαν. Γι’ αυτό και ναι, όταν δε μιλάς γι’ αυτά σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι σαν να τα περιφρονείς, σαν να τα θεωρείς μία κανονικότητα. Αν εσένα σ’ ενδιαφέρει στο rock forum να μιλάς μόνο για τις τσιρίδες των Vektor είναι δικό σου θέμα -με ‘γειά σου και χαρά σου, δε θα σου πει κανείς κάτι γι’ αυτό.


#275

Νόμισα. Κάνω κουτσομπολιό, την χαρά του κουτσομπόλη, έκανα ακριβώς αυτό αλλά κουτσομπόλη δεν με είπες. Σπουδαίος.

Καλά, μάθε ελληνικά πρώτα και μετά να χαρακτηρίζεις, που απορείς και από πάνω γιατί με ενοχλεί.

" κουτσομπολιό ουδέτερο

  1. αργόσχολη συζήτηση ή σχολιασμός (κακόβουλος ή και καλόβουλος) πράξεων και ενεργειών άλλων ανθρώπων (συνήθως απόντων), δημοκρισία
  2. διάδοση (ανυπόστατων και συνήθως κακόβουλων) φημών"

Aν ήμουν ψωνάρα να πουλάω εσωτερική γνώση και παρασκηνιακή πληροφορία θα μπορούσα να το κάνω πολύ εύκολα και θα μπορούσα πολύ εύκολα επίσης να δημοουργώ τζέρτζελα να ασχολείται ο κόσμος. Δεν το κάνω όμως γιατί δεν είμαι αργόσχολος και δεν είμαι και τόσο ψώνιο.

Εν προκειμένω μιλάω για ένα θέμα σοβαρό που γνωρίζω και με απασχολεί και απασχολεί άλλους ανθρώπους, παρόλο που εσένα δεν σε ενδιαφέρει και σε απασχολεί μόνο να μας δικάσεις όλους γιατί δεν κοιμάσαι τα βράδια που καταπιέζονται πληθυσμοί.

Δεν μίλησα για τις τσιρίδες των Βέκτορ (γάμησες μαν, μας έκανες τα μούτρα κρέας, για την επιτροπή χατζημεταλλάδων είσαι) καθόλου σε όλη αυτή την ιστορία, αντιθέτως άλλοι ήρθαν και θυμήθηκαν ότι έχουν μαλακία φωνητικά αλλά διάβαζε τι γράφεις, εσύ ήρθες και μου την είπες και καλά ότι μιλάω για κουτσομπολιά και άκυρα, μας την είπες που το ροκ φόρουμ πετάει χαρταετό για την ενδοοικογενειακή βία αλλά στο τέλος μεγειά σου και χαρά σου, “δεν θα σου πει κανείς κάτι γι’αυτό” (εκτός από ένα σεντόνι).

Όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται. Δεν είχα εσένα στο μυαλό μου στο συγκεκριμένο (θα απαντήσει αυτός, μην ανησυχείς) αλλά και συ αδερφέ, με τόσο κούνημα το δαχτύλου στους μαλάκες μεταλλάδες και σε όσους δεν χειρίζονται το θέμα όπως θα ήθελες (λες και ασχολήθηκες πολύ στην συγκεκριμένη περίπτωση, δεν έχει πει μόνο αυτά ο DiSanto, αυτά δημοσιεύτηκαν ευρέως απλώς, στα αρχίδια σου βέβαια) δεν σε παίρνει να πουλάς ταπεινοφροσύνη τώρα, κατέβα από το soap box και τα συζητάμε.

Εγώ επίσης αναφέρθηκα στην ενδο-οικογενειακή βία απαντώντας πιο πάνω (ότι είναι υπαρκτότατα και ακριβέστατα όσα λέει η Katy σαν φαινόμενα και για αυτό γίνεται πιστευτή), μίλησα λοιπόν στο φόρουμ αλλά εσύ ήσουν απασχολημένος να ΔΙΚΑΖΕΙΣ τους νεάντερταλ με την επιχειρηματάρα ότι “έπρεπε να μιλήσουν οι Decapitated”, που σου ξέφυγε. Τέτοιο έγκλημα εντωμεταξύ, δεν έβγαλαν το σωστό statement (πόσο αμερικανιά, θεε μου πια) λες και ο ΟΧΛΟΣ σαν και του λόγου σου (γιατί τέτοια αντανακλαστικά έχεις) με οδηγό την ιδεολογία/ιδεοληψία που όλα τα γενικεύει και τα ισοπεδώνει περιμένει νομίζεις καλοπροαίρετα και ψύχραιμα να βγάλει άποψη. Που περιμένουν με λαχτάρα το όποιο statement για να ξεδιπλώσουν την επόμενη παράσταση ιερής αγανάκτησης του κάθε “ακτιβιστή”. Ένα καλό PR τύπο να είχαν και οι Decapitated και ο DiSanto όλα θα ήταν κομπλέ λοιπόν.

Σε πληροφορώ πάντως ότι ο DiSanto απάντησε ευθέως ότι σιχαίνεται τη βία και δεν έχει τσακωθεί ποτέ στην ζωή του και αυτό το βίντεο δεν τον χαρακτηρίζει σαν άνθρωπο και οι απαντήσεις που έλαβε ήταν “τι θα έλεγε ο abuser”, “χαχαχα” και “φυλάξου κάθαρμα”. Τι χρείαν έχομεν; 15 δευτερόλεπτα, όλη η αλήθεια.

Τα έγραφε δεν τα έγραφε, τα ίδια θα υπέμενε. Και τι σε νοιάζει εσένα βέβαια για αυτά τα κουτσομπολιά.

Καληνύχτα σου.


#276

Ο λόγος για τον οποίον δε θα μπορούσα ποτέ εγώ για παράδειγμα να είμαι πρωταγωνιστής στο επίμαχο βίντεο, μιας και αμφισβητείς και τα αναμφισβήτητα, είναι γιατί δε θα μπορούσα να είμαι ποτέ στην θέση του ΝτεΣαντο, γιατί θα είχα φύγει πολυ νωρίτερα από μια τοξικη σχέση. Υπάρχει λόγος που δεν έχω μπλέξει ποτέ σε τοξική σχέση και που δεν έχει περάσει ούτε από την στρατοσφαιρα των σκέψεων μου να ασκούσα την οποιαδήποτε βια σε γυναίκα. Τουλάχιστον όχι για ερωτικούς λόγους, τώρα κατι πολιτικούς κτλ αυτό είναι άλλο θέμα. Αυτά τα υποθετικά “όλοι το ίδιο με το ίνδαλμα μου θα κάνατε στην θέση του” καλύτερα να τα αφήσεις στην άκρη.


#277

Είδες Λέπερ; Κατάλαβε αυτός. Περίπου.

Δεν είπα πουθενά κάτι τέτοιο. Είπα ότι θα μου πουλήσεις ηθική ανωτερότητα όταν περάσεις από το ίδιο λούκι. Μου απαντάς “εγώ δεν θα περνούσα ποτέ από τέτοιο λούκι”. Γιατί είσαι και συ γαμάτος, τον μαλάκα τον άλλο έμεινε στην τοξική σχέση. Δεν ήταν γυναίκα να έχει τον όχλο να τον υπερασπίζεται που δεν έφυγε από την τοξική σχέση. Είναι άνδρας που όλοι ξέρουμε ότι είναι παντοδύναμοι ψυχολογικά. ΆΝΤΡΕΣ.


#278

Ωραίος ο Vic, για κάποιο λόγο το έχει πάρει πατριωτικά (μα σου είπε ήδη το λόγο, γνωρίζει τα άτομα λέμε!). Παρ’ όλα αυτά δεν αποφεύγει (ξανά -απλά την πρώτη φορά είπα να μην το αναφέρω) να αναφέρει πράγματα στην επιχειρηματολογία του που ουδέποτε αναφέρθηκαν εδώ μέσα από κανένα. Αυτό δεν είναι κάτι περίεργο, βέβαια. Νομίζω είναι απότοκο των πολλών συζητήσεων που θα έχει κάνει σε άλλα τόσα fora, σε άλλα τόσα social media. Εκεί είμαι σίγουρος ότι θα έχει πέσει πάνω σε πάρα πολλούς “ακτιβιστές” (; ) που, με χαρακτηριστικά όχλου, όπως αναφέρει, “δικάζουν” πρόσωπα και καταστάσεις. Κάτι σημαντικό, όμως: που έγινε αυτό στη συζήτηση μας εδώ; Πουθενά, αλλά η δημιουργία εντυπώσεων είναι πιο σημαντικό (και πιο εύκολο) από το να δώσεις προσοχή στο τι λέει ο καθένας κάθε φορά, να μαθαίνεις να ξεχωρίζεις επιχειρήματα και ύφος, να μαθαίνεις να ξεχωρίζεις συνομιλητές. Είναι κάτι παρόμοιο μ’ αυτό που κάνουν οι φασίστες (προσοχή εδώ: ΔΕΝ ΛΕΩ ΚΑΝΕΝΑ ΦΑΣΙΣΤΑ ΜΙΑ ΠΑΡΟΜΟΙΩΣΗ ΚΑΝΩ -με κεφαλαία για τους μύωπες): “τι;;; Μιλάς ενάντια στην πατρίδα;;; Είσαι ΣΥ.ΡΙΖ.-έος!” και δώσ’ του σιχτίρια για το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. -άσχετο το ότι εσύ δεν είπες ποτέ κάτι καλό για το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Έτσι κι εδώ, λοιπόν, σημασία για το Vic είναι ν’ απαντήσει μάλλον σε άλλα πράγματα που έχουν αναφερθούν αλλού από άλλους. Δυστυχώς δεν έχω FB ούτε τίποτα παρόμοιο για να ξέρω τι λέγεται γενικά, πόσο σιχτίρισμα έχουν φάει οι Vektor για να τα έχει πάρει τόσο ο Vic -κι ούτε μ’ ενδιαφέρει βασικά…

Συγκεκριμένα, λοιπόν: δε δίκασα κανένα. Μάλιστα έχω γράψει 2-3 φορές αρνητικά πράγματα για τους αυτόκλητους δικαστές. Αυτά, όμως, πέρασαν στο ντούκου, γιατί, όπως έγραψα πάνω, σημασία έχει η δημιουργία εντυπώσεων, όχι η συζήτηση.

Δεύτερον, είμαι από τους ελάχιστους ανθρώπους που έχω την ευτυχία να κοιμάμαι καλά τα βράδια, σαν μωράκι που λέμε!

Τρίτον, μου κάνει εντύπωση πώς μία φράση (“τσιρίδες των Vektor”) ερμηνεύθηκε τόσο, μα τόσο, επιθετικά. Να υποθέσω οφείλεται κι αυτό σε συσσωρευμένη αγανάκτηση λόγω προηγούμενων debate για την μπάντα; Ξανά, λοιπόν: ξεχώρισε συνομιλητές και συζητήσεις.

Τέταρτον, το ότι έγραψες κουτσομπολιά δε χρειάζεται να το γράψω εγώ. Υπάρχει το post σου. Αλλά χαλάρωσε, γενικά, γιατί το παίρνεις τόσο πατριωτικά τον όρο “κουτσομπολιό”; Σε κάποιο άλλο ζήτημα μπορεί κι εγώ να έγραφα κάτι τέτοιο, απλά εγώ δε θα το αρνιόμουν κι από πάνω.

Πέμπτον, πουθενά δεν έγραψα ότι το rock forum πετάει χαρταετό. Πώς θα μπορούσα να γράψω κάτι τέτοιο όταν σε κάποια ζητήματα κάποιοι πετάνε χαρταετό και κάποιοι όχι; Το forum αποτελείται από άτομα, το τι επιλέγει κανείς να γράφει είναι δικό του ζήτημα. Απλά ο καθένας μπορεί να τον κρίνει γι΄αυτό.

Έκτον, το “με 'γειά σου και χαρά σου” πραγματικά το εννοώ! Πραγματικά δεν έχω ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα με άτομα που μπαίνουν εδώ μέσα απλά για να σχολιάζουν νέους δίσκους ή οτιδήποτε άλλο. Απλά κι εγώ όταν, με τον τρόπο μου, νιώθω ότι μπορώ να συνεισφέρω στην κουβέντα, να μην το κάνω;

Έβδομον, δεν κούνησα το δάχτυλο σε κανέναν, κι ούτε το παίζω ταπεινόφρων. Αν είδες ν’ αναφέρω κάπου ότι εγώ ανήκω σε μία άμεμπτη κάστα ή ότι εγώ χειρίζομαι τα πάντα τέλεια ή ότι εγώ δε χαρακτηρίζομαι από σεξιστικές συμπεριφορές, ΔΕΙΞ’ ΤΟ ΜΟΥ ΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ. Το μόνο που ανέφερα είναι ότι από τέτοιες συζητήσεις κατάφερα να ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ λίγο καλύτερα απ’ ό,τι έκανα παλιότερα, γκέγκε; Επίσης τι είναι το soap box;

Όγδοον, μιλάς με όρους (statement κλπ.) που μάλλον σου είναι οικείοι από παρόμοιες συζητήσεις κι αντιδράσεις σε άλλα social media, παρ’ όλα αυτά εμένα μου είναι εντελώς ανοίκειες. Δεν περιμένω με λαχτάρα κανένα statement. Απλά έχω μάθει να κρίνω ανθρώπους από αυτά που λένε δημόσια.

Τέλος, για να σου κάνω ακόμη πιο ξεκάθαρο το άσχετο του ύφους σου και των απαντήσεων σου σε σχέση με 'μένα, να σου επισημάνω ότι το συγκεκριμένο νέο post-αρίστηκε στο forum σχεδόν ένα μήνα πριν. Δεν υπάρχει ούτε ένα post μου που να το σχολιάζει (τόσος “όχλος”, τόση “λαχτάρα”, τόσα “αντανακλαστικά”!). Αντιθέτως, το πρώτο μου σχόλιο έγινε με αφορμή κυρίως τον Primal Rager και τα όσα αυτός έλεγε, νομίζω δεν αναφέρθηκα καν στο ίδιο το γεγονός, πουθενά.

Υ.Γ. Τι “καληνύχτα”, ούτε 21:00 δεν έχει πάει.


#279

A) Σπάει αρχίδια. Γυναικά αντράς αδιαφορό. Αυτό που κάνει τώρα, μια οκτάβα παραπάνω.
Β) Δενεί το γαιδαρό της. Αυτή μου το είπε. Οτι θέλει να δέσει το γαίδαρο. Μήπως έπρεπε να βάλω και σαμάρι για να με καβαλήσει ? Πιθανά γιατι τότε θα ήμουν αρεστός και θύμα και μαλθακούλης.
Γ) Εκμεταλλευονταί. Μια τύπισα λχ που προσπαθεί να συμπληρώσει το εισοδήμα της εναντι δυνητικών εξόδων - αν τραβήξει δικαστικά το θέμα - κτλ απο τρίτους που η σχεσή τους με την υπόθεση βασίζεται σε “μια ιστορία που πουλάε” (δεν εξετάζουμε αν ειναι αληθης η όχι) διακατέχεται απο φαυλότητα. Γιατί περίμενει να πληρώσουν άλλοι τις δικές της, κατ εξακολούθησην κακές επιλογές.

Οι σοσιαλ τζάστις γουόριορς/ακτιβισταί της ελλάδος είναι άτομα με τρικυμμία εν κρανιώ, που απλά ψάχνουν ατυχή θύματα για να προβάλουν, να κάνουν μπλουζάκια και στενσίλ, να κάνουν καμια συναυλία ή αρπαχτή
για να βγεί κανα 50ρικάκι. Ολοί αυτοί που πεθανάν ξεχνιούνται, όταν σταματήσουν να τους μνημονευουν τα δελτία ειδήσεων.

Λεπερ τζιζους πρεπεί να ομολογήσω πως ειμαι ένας ανώμαλος τύπος με χόμπι το σειριάκο βιασμό (βιαζω σειριακές θύρες απο 386) και το πλέξιμο. Μισώ τις γυναίκες, τη γυμναστική και τα σκυλιά και μου αρέσει να κριτικάρω κόσμο με γενικολογές φαμφάρες και επαναλαμβανοντάς τσιτάτα, λες και αυτοί δεν υπάρχουν σαν προσωπικότητες και σαν άτομα στην κοινωνία, ή η γνωμη τους ειναι αυτόματα απορριπτέα, αν δεν ταυτιζεται απόλυτα με τη δική σου. Λιγο γκεμπελίστικα τα λες αλλά δεν πειράζει.


#280

Συγγνωμη, αλλα εγω κρινω τις πραξεις, οχι αυτα που θεωρεις εσυ οτι θα μπορουσαν υποθετικα και δυνητικα να κανουν πραξη οι αλλοι. Μπορω να πουλησω ηθικη ανωτεροτητα για το συγκεκριμενο βιντεο, μεχρι να κανω κι εγω κατι σαν αυτο που εκανε ο τυπος στο βιντεο, ναι. Απο τη στιγμη που δεν το εχω κανει, δεν καταλαβα απο που κι ως που θα με καταδικασεις. Περασε και λουκι ο φουκαρας μωρε ναι.


#281

Και το θεμα δημιουργία εντυπώσεων…
ΕΣΤΩ οτι εδω, βγούμε και καταδικάσουμε ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ, τους βιαστές κτλ κτλ, και αν ειμαστέ τοξικοί ανδρές πετάξουμε και καμια βάση πανω μας για να ισορροπήσουμε το ph, ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, θα αλλάξει κάτι με δηλώσεις και με ευχολόγια ? Για να υποστηρίζεις ή να διαπράττεις βιασμό, πρέπει να είσαι αρρωστημένος. Οταν δεν δέχεσαι όμως να σου πατάνε τα δάχτυλα, δεν είσαι ανόητος που δεν το δεχεσαί.
Δλδ, αν εγώ έκανα παιδί σε στιγμή που δεν ήμουν έτοιμος να ανταπεξέλθω, αυτό δεν θα ήταν αρνητικό προς την έτσι και το πιθανό τέκνο μου ?

Αντρες παντοδύναμοι ψυχολογικά ? Γι αυτο οι αυτοκτονίες είναι διπλάσιες ?


#282

Διαφωνώ κάθετα με αυτό. Κατανοώ από που έρχεσαι αλλά διαφωνώ. Η γενίκευση και η τσουβαλοποίηση οδηγούν σε δολοφονίες χαρακτήρα αν δεν έχουμε την ψυχραιμία να δούμε την κάθε περίπτωση με βάση τα γεγονότα. Κάθε περιστατικό είναι μοναδικό και πρέπει να κρίνεται μακριά από στερεότυπα. Τσουβαλοποίηση είναι το “κάτι θα έκανε” ή “ντύθηκε προκλητικά” ή “πουτάνες γυναίκες” που διαβάζουμε σε σχόλια (όχι εδώ απαραίτητα), τσουβαλοποίηση είναι στις ΗΠΑ το “Μεξικάνος βιαστής” ή “μαύρος βιαστής” (που κάποτε οδήγησε σε λιντσαρίσματα και κρεμασμένους χωρίς δικαστήρια), τσουβαλοποίηση είναι και το να δεχόμαστε κάθε κατηγορία που εκτοξεύεται ως εκ των προτέρων αληθινή. Κατανοώ τις κοινωνικές τάσεις που αναφέρεις και το γενικό κανόνα, αλλά ακριβώς αυτός ο γενικός κανόνας είναι που πάντα οδηγεί σε διακρίσεις εις βάρος των εξαιρέσεων. Δηλαδή αν κανένας φουκαράς κρεμαστεί γιατί κατηγορήθηκε άδικα τι θα πούμε, πως είναι παράπλευρη απώλεια;

Σε αυτό έχω ευαισθησία γιατί βλέπω ένα κίνδυνο να εκφυλιστεί ένα πολύ σοβαρό κίνημα όπως αυτό του Me too και αποδυναμώνει τις πραγματικές περιπτώσεις δίνοντας παραδείγματα και όπλα στα χέρια ηλίθιων, φαλλοκρατών κλπ. Εκτός κι αν δε βλέπει κάποιος τελευταία ένα αναδυόμενο μοτίβο ψευδών κατηγοριών που προσωπικά με εξαγριώνει γιατί κοπέλες που βίωσαν πραγματικά άσχημες καταστάσεις κινδυνεύουν να μη γίνουν πιστευτές.

Επίσης, διατηρούμε το δικαίωμα να κρίνουμε κατά περίπτωση ακόμα και μετά τη δίκη. Πχ αλλιώς θα εκλάβω το αν ο Kevin Spacey αθωώθηκε επειδή το θύμα ή “θύμα” απέσυρε τις κατηγορίες, αλλιώς για άλλη περίπτωση που αποδείχτηκε πως το σεξ με συγκατάθεση μετατράπηκε σε “βιασμό” για χ, ψ λόγους.