θα ήθελες να γίνει?
:roll::roll::roll:
Ας συνεχίσουμε την ντουμοκουβεντούλα, πλάκα έχει.
Ε είδες; έτσι κι εγώ στο δικό μου το μυαλό έχω τους Μινσκ σαν ντουμ και δεν το διαπραγματεύομαι. Οκ προφανώς είναι διαφορετικοί από βάιτους κλπ, αλλά εμένα αυτά τα μπασταρδέματα είναι η αδυναμία μου και όταν τους ακούω η καρδιά μου γράφει ντουμ, οπότε…
Πάντως, για να επανέλθω σ’αυτά που έλεγα πριν, δεν είναι μόνο οι Saint Vitus και τα πάρε-δώσε με τους Black Flag, οι πανκ καταβολές είναι κάτι πολύ διαδεδομένο στις doom μπάντες, πέρα από το sludge που είναι μίξη των δύο ήχων και π.χ. όλοι οι Grief έπαιζαν παράλληλα και στους Disrupt, ακόμα και στην Αγγλική doom σκηνή (η Ευρώπη είναι παραδοσιακά πιο “διαχωριστική” ως προς τα ιδιώματα από τις ΗΠΑ) οι δεσμοί με το punk ήταν από τα 80ς έντονοι, θυμίζω τον Lee Dorian που έπαιζε στους Napalm Death όταν αυτοί θεωρούνταν punk μπάντα, την Peaceville που πριν γίνει μέκκα του ευρωπαϊκού doom, στα 80ς ήταν crust label και είχε κυκλοφορήσει και τους δίσκους των crust ηρώων …Doom (!) μάλιστα, ενώ το αφεντικό της ο Hammy είχε περάσει για ένα διάστημα από τους Sore Throat, από τους οποίους Sore Throat προερχόταν ο Rich Walker, ναι αυτός των Solstice, οι οποίοι είχαν και τον κιθαρίστα Dave Talbot ο οποίος είχε περάσει κι αυτός από τους Doom (τους πάνκηδες) και είχε κι ένα ξάδερφ… καλά σκάω.
Θέλω να πω πως το doom δεν ήταν ποτέ και το πιο “ατσάλινο” ιδίωμα, μάλιστα είναι από τη φύση του πολύ δεκτικό σε μπασταρδέματα γι’αυτό κι έχει και τόσα υποιδιώματα. Τώρα άμα δε σας αρέσουν όλα δεν πειράζει, κάτι πρέπει να υπάρχει να ξεχωρίζουμε εμείς οι ΓΑΜΑΤΟΙ ΤΥΠΟΙ :blues:
Δεν ξέρω ρε συ, θα προσπαθήσω, τα λέμε εκεί αν είναι
Edit. Επίσης, μάλλον είμαστε καραοφτόπικ πια, οπότε ας μας πετάξει κάποιος μέχρι το ντουμ θρεντ να συμμετάσχουν και οι εκεί θαμώνες.
για την κριτική στο Satan’s Host δεν είπατε κάτι…
τι να πούμε που να μην περιέχει αναφορές στη μαμά, στο σπίτι, ή τέλος πάντων σε κάτι του Ζαγγογιάννη.
Τώρα είδα την κριτική στο Satan’s Host!
Εντάξει, ΤΡΑΓΙΚΗ. Ό,τι λέει ο bastard.
Τί θα γίνει μ’ αυτό το Satan’s Host ρε σεις, όλο σε λάθος χέρια πέφτει;
Ίσως μείνει στην ιστορία, τελικά, ως άλλος ένας δίσκος που κωλοθάφτηκε από τους “ειδικούς” αλλά λατρεύτηκε από τους fans!
Στο μεταξύ, ας συνεχίσω κι εγώ τη ντουμοκουβέντα μέχρι να μας πάνε στο σωστό μέρος.
Ομολογώ ότι απέναντι στο “η καρδιά μου γράφει ΝΤΟΥΜ όταν ακούω Μινσκ” του Μπλίντιν δεν έχω επιχειρήματα. Συνήθως δε μ’ αρέσει να υποκύπτει η αντικειμενικότητα στο συναίσθημα έτσι απλά, αλλά όπως και να το κάνουμε το πώς προσλαμβάνει κάποιος κάποια πράγματα, και ειδικά μάλιστα όταν αυτός ο κάποιος συμβαίνει να ξέρει το υπό συζήτηση θέμα, είναι ίσως το πλέον αξεπέραστο εμπόδιο για να κάνουμε τα πράγματα τελείως ξεκάθαρα.
Ίσως λοιπόν τελικά το doom από τη φύση του να μην επιδέχεται αυστηρής οριοθέτησης, τί να πω. Χμ, θα βάλω άλλη μια παράμετρο σ’ αυτή την κουβέντα, συνεχίζοντας να μιλάω βέβαια με μεταλλικούς όρους, θα δείτε πού το πάω. Αν το καλοσκεφτείτε, το doom είναι το μοναδικό “παρακλάδι” του metal το οποίο από “μουσικολογικής” άποψης ταυτίζεται ως προς τη γέννησή του με το ίδιο το metal (επιχείρημα που δε χρειάζεται περισσότερη ανάλυση, παρά μόνο μία λέξη: Sabbath). Αυτό συνεπάγεται ότι είναι επίσης το μοναδικό metal παρακλάδι που “πρόλαβε” την εποχή που το metal… δε λεγόταν όλη την ώρα, metal. Γι’ αυτό δε χρειαζόμαστε άλλα παραδείγματα από τους Sabbath (…πάλι) και τους Priest, οι οποίοι αν και metal, στα πρώτα χρόνια τους δε χαρακτηρίζονταν (ούτε από τους εαυτούς τους, ούτε από τους υπόλοιπους) [U]κυρίως[/U] ως metal αλλά ως rock, και το metal ήταν περισσότερο ένας πρόσθετος “επεξηγηματικός” προσδιορισμός. Πού κολλάνε τα παραπάνω με το doom; Στο ότι πολλοί από τους πρώτες ήρωες της μουσικής αυτής τα βλέπανε λίγο διαφορετικά τα πράγματα απ’ ότι κατέληξαν στα 80’s. Οι St. Vitus πιθανότατα δε θεωρούσαν τους εαυτούς τους μεταλλάδες, απλά άκουγαν συνέχεια Sabbath. Οι Trouble πέρα από Sabbath ακούγαν πολύ Beatles και είχαν υπερβολικά πάρε-δώσε με χίππηδες και άλλους περίεργους τύπους. Οι Pentagram, ας τ’ αφήσουμε καλύτερα, είχαν την ίδια ηλικία ακόμα και με τους Sabbath! Ουσιαστικά μόνο ο Endling ήταν αυτό που λέμε “μεταλλάς”. Βέβαια αυτό τί σημαίνει, ότι οι Candlemass ήταν οι πρώτοι που έπαιξαν “μεταλλικό” doom; Όχι βέβαια, γιατί metal ήταν και οι Trouble, και οι Pentagram μετά την έλευση του Griffin, ακόμα και οι St. Vitus. Απλά οι Candlemass τόνιζαν λίγο περισσότερο το metal της υπόθεσης. Η ίδια η εξέλιξη και πορεία όμως του doom το καθιστά κάτι “παραπάνω” από άλλα παρακλάδια του metal - αυτό το δέχομαι. Πολλοί έχουν ισχυριστεί κατά καιρούς ότι το doom δεν είναι ένα απλό παρακλάδι αλλά ο ίδιος ο κορμός του metal, απ’ αυτή την άποψη δηλαδή [U]το ίδιο το metal.[/U] Σ’ αυτή την περίπτωση, φυσικά, δεν έχει καν σημασία το πόσο “ατσάλινο” είναι. Εν τέλει, για να μη φλυαρώ άλλο, θεωρώ ότι το doom δεν είναι ένα σύνολο που εμπεριέχει ως “υποσύνολα” το “doom metal” και το “μη-μεταλλικό doom”. Είναι κομμάτι του metal, αλλά ίσως το μοναδικό κομμάτι του metal που υπερβαίνει το χαρακτήρα του απλού “παρακλαδιού” και που μπορεί να επικαλύπτει συγγενικές πλην αλλότριες μουσικές, φέρνοντάς τις μάλιστα πιο κοντά στο metal. Άρα: το ότι εσύ ακούγοντας Μινσκ η καρδιά σου γράφει doom το δέχομαι απόλυτα. Δε σημαίνει ότι τους θεωρώ κι εγώ doom, αλλά κατανοώ ότι είναι “doom enough” ώστε να αφορούν πλέον και τους doomsters!
Πφφφφ, ας το βουλώσω καλύτερα γιατί θα γράψω ακόμα πιο ακατάληπτες μπαρούφες. Είπαμε, δεν υπάρχει μουσική πιο δύσκολη στη “βαθύτερη” περιγραφή της, από το doom.
Οι παλιοί που ξέρουν, λέγανε πάντα πως οι Sabbath ήταν το heavy και οι Priest το metal κι επειδή όλοι συμφωνούμε με αυτό, μόλις καταρρίφθηκε ο ισχυρισμός σου.
:lol::lol:
Το ήξερα ότι θα φάω δούλεμα γι’ αυτό το ποστ!
Εγώ πάλι ΠΑΝΤΑ διαφωνούσα μ’ αυτό (και ξέρεις ότι σαν κατ’ εξοχήν Πριστάς θα γούσταρα πολύ να συμφωνώ), οπότε επιμένω στον ισχυρισμό μου.
Πάντως θενξ, γιατί (έστω και διαφωνώντας) το έθεσες με πολύ πιο απλό τρόπο από μένα. Έτσι είναι λοιπόν: η γνώμη κάποιου για το αν το doom είναι κάτι “ξεχωριστό” από το metal, το οποίο εμπεριέχει και μια “μεταλλική” έκφραση, εξαρτάται απ’ το αν αναγνωρίζει ότι οι Sabbath ήταν metal ή όχι.
Εγώ μια ζωή metal τους λέω τους Sabbath, οπότε…
Μερικά ενδιαφέροντα links σχετικά με Doom Metal εδώ:
http://www.rocking.gr/modules/forum/showpost.php?p=1235441&postcount=833
για πείτε για satan’s host, τι έγραψε?
Κάτι για πολύ κοπάνημα, ότι ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη, ότι δε γίνεται μόνος του ο Κόνκλιν να βγάλει το φίδι απ’ την τρύπα, και στο τέλος του βάζει ένα ωραίο 5.
[B]βαρετό/B κοπανημα και αδικαιολόγητα μεγάλες συνθέσεις…
satan’s host όπως πάντα στη μετριότητα…
ε ναι…μας χαλάει ενα 8λεπτο before the flame…και την ωρα που ακόμη και Thrash μπάντες δεν γράφουν κομμάτια πλέον κάτω του 5λεπτου…αν και προσπαθεί να το σώσει με το αδικαιολόγητα…
Εκανα copy-paste τα doomoposts στο ανιστοιχο θρεντ και εχω κανει και edit
στα εκει posts.Στα εδω βαριεμαι.
Please continue there.
μόλις διάβασα συνέντευξη satan’s host στo hammer.
Το metal είναι η μουσική του διαβόλου και όλοι οι οπαδοί πρέπει να σέβονται αυτές τις ρίζες
πεθαίνω :lol:
:-k τι θες να πεις? δεν είναι?
μην με βάζεις να αλλάζω ταυτότητες πάλι…
εγώ πιστεύω πως κανένα απο τα 2 δεν πληρεί τις προυποθεσεις που θα ηθελε ενας μεσος μεταλας-ροκας… αν διαλεγα ομως αναγκαστηκα μαλλον το hammer…
metal hammer [B]N.W.O.B.H.M.[/B]
πάμε όλοι πάλι… “γιατί είναι αυτό εδώ” “γιατί δεν έβαζαν κάτι πιο ψαγμένο” “γιατί λείπει το άλλο”
[SPOILER]
angel witch - angel witch
def leppard - on through the night
demon - the unexpected guest
diamond head - lightning to the nations
girlschool - demolition
grim reaper - see you in hell
holocaust - the nightcomers
iron maiden - iron maiden
praying mantis - time tells no lies
raven - rock until you drop
samson - head on