Oceans of Slumber

Με αφορμή το καινούριο κομμάτι που ποσταρίστηκε και στο νεες κυκλοφοριες, βαζω τελος στο εγκλημα να μην υπαρχει ενα τοπικ για αυτη τη σπουδαια μπαντα.

Το ομοτιτλο LP του 2020 ηταν απο τους αγαπημενους μου δισκους της χρονιας, οπως και το Banished Heart του 2018 και (κυριως) το φοβερο Winter του 2016.

Το καινουριο κομματι ακουγεται αρκετα φρεσκο και το μελλον της μπαντας προμηνυεται (καλλιτεχνικα τουλαχιστον!) λαμπρο, κυριως λογω της ικανοτητας της να εχει δικο της χαρακτηριστικο ηχο και τα χαρη στα υψηλα επιπεδα ποιοτητας που χαρακτηριζουν τη δουλεια τους. Οσο για την φωναρα της Cammie, σκετη λατρεια.

6 Likes

100 καρδιές @RiderToUtopia. Συγχαρητήρια για την αποκατάσταση της τάξης και τη διόρθωση του ανοσιουργήματος.

Στα ουσιαστικά τώρα, έχω ήδη εκφραστεί:

  1. Για την νέα κομματάρα

  2. Ομοίως, για το αγαπημένο μου “Winter” (Ρε άρχοντα, τώρα πρόσεξα ότι και τις δύο φορές που προτάθηκαν οι Oceans of Slumber στο Album Exchange topic ήταν από εσένα -ή ορθότερα από το πάλαι ποτέ παργαλάτσικο alter-ego σου- / Έτσι, ρε βαμμένο αρρωστάκι!)

  3. Για το live-«τρεις και κούκος», που είχαν δώσει στην Αθήνα το 2016

Αναμένουμε πολλά από τη συγκροτηματάρα!

Edit

Βάζω κάποια βιντεάκια που έχω εντοπίσει από το προαναφερόμενο live τους στο Fuzz (τα 3 από τα 4 είναι όλες οι διασκευές που έπαιξαν εκείνο το βράδυ)

2 Likes

το ποσο θεαρα ειναι η Cammie φαινεται στην τραγουδαρα που εκανε με τους swallow the sun…all hallows grieve

1 Like

Άλλο ένα ωραίο single, με την φωνάρα της Cammie μόνο και αυτό, από τον επερχόμενο δίσκο (22 Ιουλίου)

Edit: διαπιστώνω πως είχαν κύκλοφορησει ένα ακόμα το Μάιο, πολύ ωραίο και αυτό, ειδικά ο συνδυασμός κιθάρες/φωνή στο ρεφρέν. Έχουμε την πρώτη τριάδα του δίσκου λοιπόν.

1 Like

Αναμονή τέλος!

Το soundtrack για το υπόλοιπο του Καλοκαιριού μόλις βρέθηκε. Δύσκολα θα παίξουν άλλα πράγματα.

Επιτέλους, η μπάντα κάνει το “coming out” της και αυτή ελευθερία που νιώθει δίνει σε εμάς ένα album βάλσαμο για αυτιά και ψυχή. Πάρα πολύ καίρια η κριτική του @Spyros_Koukas. Θερμά συγχαρητήρια!

Η δε Cammie και πάλι συγκλονιστική. Όσοι πιστοί, σπεύσατε.

Α, υπάρχει και νέο video, για το “The Hanging Tree”.

4 Likes

Μολις εβαλα να ακουσω το album… ειναι λατρεια το γκρουπ οποτε αναμενω τα καλυτερα…

3 Likes

Σε ευχαριστώ πολύ. Είχαμε μια σύντομη κουβέντα με τον @Outshined πριν λίγο καιρό, η οποία λίγο - πολύ επιβεβαίωνε οτι πιθανότατα αυτό θα είναι το breakthrough άλμπουμ τους.

Γενικά είναι πολύ αγαπημένη μπάντα, αλλά προσωπικά με το νέο άλμπουμ ένιωσα τον ενθουσιασμό που είχα και με το “Winter”, όταν τους είχα πρωτοακουσει.

5 Likes

Επιτέλους, αφήνουνε στην άκρη τα τραβατε-με-κι-ας-κλαίω, εντελώς άσκοπα, extreme μερη…

Αυτό είναι το άλμπουμ που ήλπιζα πως θα βγάλουν εδώ και αρκετό καιρό - αν και βγήκε λίιιγο πιο μπαλανταδόρικο απ’ ότι θα ήθελα…

5 Likes

για το House of The Rising Sun τι λετε; Εμενα μου φανηκε πολυ ακυρο

Συμφωνώ.

ειναι απιστευτο μια τοσο καλη διασκευη οσο αυτη να τη θεωρουμε ακυρη…το ιδιο και εγω…τα υπολοιπα 10 ομως πραγματικα ειναι απιστευτα…δεν μπορω να ξεχωρισω κανενα…οπως εγραψα…ψαξτε για το 2ο…μακραν οτι καλυτερο φετος…φανηκε η δουλεια παντως απο το waters rising…οσοι ασχετοι το εχουν ακουσει εχουν παθει πλακα

To ρεφραίν στο star altar… Είναι αδύνατο να μη σε κολλήσει στον τοιχο… Η cammie… Δεν παίζεται

2 Likes

Αρχίζω κ εθίζομαι.

2 Likes

Σπάω τη σιωπή

Δεν μπορώ να βρω το μέτριο κομμάτι του δίσκου. Προσπαθώ. Μάλλον δεν υπάρχει. Το spring of 21 σαν σύντομο ιντερλουδιο είναι πολύ ωραίο και αυτό στη ροή του δίσκου

Τη διασκευή (στους φοβερούς animals) την κάνω σκιπ ήδη. Άκυρη όχι μεν, λίγο περιττή ναι.

Όλα τα υπόλοιπα είναι φανταστικά.

Εχει φύγει αλλου ο ήχος τους. Στις πρώτες 2-3 ακροάσεις μου έλειπαν ακόμα λίγο τα πιο σκληρά/μετσολ ξεσπάσματα τους και τα growls.

Πλέον δηλώνω πως δεν μου λείπει τίποτα, ο δίσκος είναι φανταστικος. Έχουν δουλέψει ακόμα περισσότερο τις μελωδίες τους, είναι ακόμα πιο κολλητικες. Η φωναρα της Cammie, αναμενόμενα στο επίκεντρο είναι πιο ώριμη και εξυπηρετεί τις συνθέσεις ακόμα περισσότερο.

Τα αγαπημένα μου μέχρι στιγμής (καμιά δεκαριά ακροάσεις ή λίγο παραπάνω) είναι τα waters rising, heart of stone, salvation, star altar και just a day. Είπα 5 από τα 9 και τα υπόλοιπα 4 δεν υπολείπονται καθόλου.

Στα καλύτερα της χρονιάς για εμένα σίγουρα.

3 Likes

Δεν έχω την ίδια άποψη με εσάς, δυστυχώς, γιατί μετά από εκείνη τη ΛΑΗΒΑΡΑ στο Fuzz περίμενα μια δισκάρα και να έρθουν ξανά για άλλη μια λαηβάρα αλλά δεν τα βρήκα ποτέ - ούτε το ένα ούτε το άλλο :confused:

Δεν τον βρήκα κακό τον δίσκο, αλίμονο δηλαδή, αλλά αν εξαιρέσω το Waters Rising όλο το υπόλοιπο μοτίβο μού φάνηκε σαν τη διασκευή: τυπική/αδιάφορη/βαρετχρρρρρζζζζ μουσικούλα για χαλί και πάνω του η Cammie να ξεδιπλώνει τη φωνάρα της.

Ε, αυτό πάνω κάτω δεν έκαναν και στα 2 προηγούμενα; Στα οποία btw είχα βρει περισσότερα κομμάτια να θέλω να ακούσω ξανά, εδώ με το ζόρι, 1-2 ακροάσεις και μετά θα τον ξεχάσω. Σκέφτηκα και για λίγο να είχαν bonus ένα 2ο cd με τον δίσκο instrumental και με έπιασαν τα γέλια, απίστευτη απογοήτευση μουσικά -ΓΙΑ ΜΕΝΑ πάντα :slightly_smiling_face:

Προφανώς μετά την αλλαγή μελών είναι άλλο συγκρότημα πια, και οκ, δεν περιμένω άλλο ένα Winter, αλλά εδώ και 3 δίσκους πλέον τούς αντιμετωπίζω όπως τη διασκευή που έπαιξαν στο φετινό. Οκέη, αλλά έχετε διασκευάσει και ένα Solitude και έπεσαν σαγόνια, θα ήθελα κάτι παραπάνω.

@YoungAtlas θα σου πρότεινα να του δώσεις λίγες παραπάνω ακροάσεις μαν, δεν είναι δίσκος που εντυπωσιάζει αλλά έχει πολύ ζουμί και με το χρόνο μεγαλώνει

1 Like