Από που κι ως που θα διώξετε τον μπλήντιν ρε; Αφού δεν στέκουν αυτά που λέτε. Άκου εκεί οι άλλοι είναι οι Heaven & Hell. Ρε, ούτε ο Όζι ούτε ο Κοντός είναι οι Sabbath. Ο Iommi είναι. Ώπα, λάθος.
Ησύχασε Πάνο, ησύχασε! Σου χω και αδυναμία, μην τα χαλάσουμε εδώ πέρα :evil:
Λοιπόν, το θέμα μας δεν είναι ο ΙΟΜΜΙ, αλλά οι σάμπαθ με όζζυ ή ντίο.
Δες όμως, αφού το πας στον ΙΟΜΜΙ (τεράστια αγάπη και ευγνωμοσύνη), πόσο διαφορετικός είναι ο ήχος και το ύφος των σάμπαθ με τον όζζυ σε σχέση με τον ντιο. Θα έλεγα ότι οι σάμπαθ (ή καλύτερα όπως λες ο ΙΟΜΜΙ) ήρθε πιο κοντά στον DIO από ότι ο DIO “κινήθηκε” προς αυτό που έκαναν οι σάμπαθ μέχρι τότε. Βέβαια τα HEAVEN & HELL KAI MOB RULES είναι έπη, αλλά είπαμε, εκεί δεν είναι οι σάμπαθ (η ατμόσφαιρα, το φίλινγκ, η απόκοσμη αίσθηση, αλλά και τα μουσικά μονοπάτια που αυτοί είχαν τραβήξει) αλλά οι Heaven & Hell. Και παρότι δεν γουστάρω καθόλου τη σάρον, σ αυτό έχει δίκιο, έτσι πρέπει να εμφανίζονται ως Heaven & Hell (άλλου που αυτή το θέλει για άλλους λόγους και εγώ για άλλους).
Και μια ερώτηση: Αν ερχόταν ένας φίλος σου και σου έλεγε: “Δεν έχω ακούσει καθόλου black sabbath, δώσε μου κάτι αντιπροσωπευτικό να ακούσω, να καταλάβω τι εστι ρε παιδί μου”, εκτός από την προφανή απάντηση: “Δεν έχεις ακούσει σάμπαθ;; στον καιάδα!”:twisted:, τι θα του έδινες να ακούσει;
:lol: ομολογουμένως αυτή είναι η καλύτερη (και πιο πλήρης) λύση… να την εφαρμόζαμε μάλιστα με “συσίφιο” τρόπο, μόλις φτάσει στο τέλος, ξανά από την αρχή, εις τους αιώνες των αιώνων…:papas:
Βασικά αυτή είναι μια μεγάλη αλήθεια όσον αφορά του Sabbath! Το ποιός είναι πίσω από το μικρόφωνο φυσικά έχει τεράστια σημασία όταν μιλάμε για τον Ozzy κ τον R.J.Dio, αλλά όλη η έμπνευση, όλες αυτές οι Riffάρες γράφτηκα από το χέρι του θεού Iommi! Χωρίς αυτόν οι Sabbath δεν θα υπήρχαν, αλλά κ αν υπήρχαν δεν ήταν η μπάντα που είναι σήμερα! Δεν μπορώ να πώ όμως ξεκάθαρα ποιά από τις 2 εποχές είναι η καλύτερη για τους Sabbath γιατί στην Dio-εποχή έβγαλαν ένα απίστευτο Heaven and Hell κ ένα γαμάτο The Mob Rules! Όμως στην Ozzy-εποχή έβγαλαν δίσκους όπως τα Black Sabbath, Paranoid, Master of Reality, Vol.4, Sabbath Bloody Sabbath, που είναι οι δίσκοι που έβαλαν τον σπόρο για το Heavy Metal όπως το ξέρουμε σήμερα κ απλά δεν μπορείς να του αγνοήσεις!
Ελπίζω να μην κούρασα με το μπλα-μπλα γιατί δεν είπα κ κάτι που δέν ξέρατε!
Η αλήθεια ειναι όμως μια: [SIZE=“4”]“Sabs χωρίς Ozzy = τσίπουρο χωρίς μεζέ!!”[/SIZE]
Γιατί το τσιπουράκι γουστάρεις να το κοπανάς κ μονάχο του, αλλά άμα έχει το κάτι τις του από δίπλα έχει αλλη χάρη!!
Kαλώς ή κακώς οι Sabbath ειναι ταυτισμενοι με τον Ozzy…Tα ιδιομορφα φωνητικά του σε συνδυασμο με την συνθετικη μαεστρια των Iommi/Butler εγεννησαν την αγαπημενη μας μουσική…Mε τον Dio ειχαν φοβερη συνεργασια αλλα δεν παυει να ηταν μια μεταγγραφή που απλα πετυχε…
Ώρα να σας πω και κάτι περίεργο, και ελαφρώς off-topic…
Πριν απο κάτι μήνες, μίλαγα με τον ανίψι ενός γνωστού μου. Ο πισιτσιρικόπουλος, ελληνοαμερικανάκι btw, ήταν 11-12 χρονών και άκουγε rock/metal και μάλιστα old school 80-ίλες, που όταν αυτά είχαν βγει, αυτό ήταν αγέννητο. Κάπου εκεί που μιλάγαμε, μου λέει ότι ακούει και Ozzy. ¨A, ωραία¨, του λέω, ¨Sabbath, ακούς;¨.
Η απάντηση του: ¨Who?¨:-s
Αφού έμεινα κόκκαλο για λίγο, άρχισα να του εξηγώ μέσα σε 30-40 δευτερόλεπτα ποιοι είναι οι Sabs, κάποια γνωστά τους τραγούδια και έτσι.
Και τι μου λέει το σκατό; ¨Ναι, ακριβώς, Ozzy!¨#-o
Άντε πάλι να του εξηγώ, ότι ο Ozzy είναι μόνο ο τραγουδιστής, και όχι όλο το συγκρότημα!
Η κατάληξη, ένα απλό ¨Yeah, whatever…¨
Συμφορουμίτες, πείτε μου, που βαδίζουμε με μια τέτοια νεολαία!:dunno::arrow::twisted:
O Dio έχει αντικειμενικά καλύτερες φωνητικές ικανότητες από τον Ozzy. Αλλά ο Ozzy έχει από την άλλη αυτό το κάτι που τον κάνει μοναδικό. Έχει περίεργη και πολύ χαρακτηριστική φωνή, η οποία έχει ταυτιστεί με τη μουσική των Sabbath. Και τα τραγούδια που έβγαλαν οι Sabbath με frontman τον Ozzy μου αρέσουν περισσότερο, σε σχέση με τα τραγούδια της εποχής Dio.
Face 2 face ήταν η συζήτηση, και μάλιστα σε κατάστημα λιανικής, με τον θείο του/ιδιοκτήτη του καταστήματος να είναι κοντά. Εντάξει, ο πιτσιρίκος ήταν αυθάδης και λίγο ξερόλας, αλλά πραγματικά, και τι έγινε;
Αν σκεφτώ, όμως, το τι βλακείες έλεγα περί metal όταν ήμουν 15- 16 χρονών, τότε θα αναγκαστώ να δανειστώ τη χρονομηχανή των Nocturnus απο τον Mike Browning, για να χώσω μπόλικο ξυλίκι στον εαυτό μου. Με κίνδυνο να δημιουργήσω ρήξη στο χωρόχρονικό συνεχές.
E, το σωστό είναι το σωστό. Θα του έδινα κανένα Master of Reality.
Εάν όμως τον πήγαινα (δύσκολο εφόσον δεν ξέρει τον χριστό του από Sabs) θα του έλεγα Heaven & Hell.
Γενικά καταλήγουμε στο αναμενόμενο νομίζω. 'Οταν αναφέρεται κανείς στην πιο αντιπροσωπευτική δουλειά των Sabbath, θέλει Ozzy. Όταν όμως θέλει κάτι ‘‘παραπάνω’’, ο Dio γίνεται αρκετά ελκυστικός. Τέλος πάντων, το ορίτζιναλ είναι ορίτζιναλ, οπότε ας μην το ζαλίζουμε. Όχι όμως να λέμε ότι με Κοντό η μπάντα πρέπει να ονομάζεται H&H… Στο λάιβ πάντως Sabbath τους φωνάζαμε.
Και μην ανησυχείς, δεν τα χαλάμε. Απλώς αρπάχτηκα λίγο από το διαχωρισμό BS - H&H. Και εδώ που τα λέμε για το ύφος έχεις δίκιο. Από την άλλη, οι Sabbath με Dio είναι διαφορετικοί στο Mob Rules και στο Dehumanizer, λόγου χάρη. Το ύφος δηλαδή μιας μπάντας ενδέχεται να αλλάξει πολλάκις ανά τα χρόνια, ακόμα και με ίδια μέλη. Τέλος, αφού και εσύ σιχαίνεσαι την Σάρον δεν τρέχει τίποτα. Είμαστε σύμμαχοι εναντίον της ultimate bitch.
Sabbath λοιπόν (πες το κι Heaven & Hell ρε μορφωμένε) και τα μυαλά στα κάγκελα.
Έτσι! (στα bold αναφέρομαι).
Ναι, ο διαχωρισμός με το όνομα δεν έχει κανένα νόημα, πέραν του να δείξει τις υφολογικές διαφορές, γι αυτό το επισήμανα.
Για την Σάρον εννοείται! Δεν φαντάζομαι να την γουστάρει κανένας εδώ μέσα;:x
ΥΓ χα χα, όχι και μορφωμένος ρε! Μάλλον είμαι ο μόνος αγράμματος στο φόρουμ!