Αύγουστος λοιπόν έφτασε και θυμομουνα σήμερα μια ιστορία που θα μπορούσε να χωρέσει και στα πλαίσια του τοπικ αυτου κι ας μην έχει σχέση με το metal. Έχει όμως με τα ροκαδικα (και το νοσοκομείο) της Κω και με τους Rage Against the Machine, οπότε ας πούμε πώς χωράει εδω.
Καλοκαίρι 2006 λοιπόν, και με κάποιο μαγικό τρόπο χωρίς να έχουμε συνεννόηθει όλοι μαζί, αλλά σε μικρότερες ομάδες, σκαμε τέλη Ιουλίου μια παρέα 26 (!) ατόμων στη χώρα της (αγαπημένης μου για αρκετούς λόγους) Κω. Ο κορμός της παρέας είμαστε φίλοι από το σχολείο συν φίλους φίλων και ηλικιακά 18-23. Και με κάποιο τρόπο (αφενός επειδή μέναμε πολλαπλάσια άτομα του προβλεπόμενου στα δωμάτια, αφετέρου επειδή είχαμε στήσει έναν αυτοσχέδιο πάγκο που κάναμε henna tattoo 8-11 κάθε βράδυ, έχοντας την τύχη να έχουμε έναν στην παρέα που ήξερε και 2-3 που έκαναν πως ήξεραν!) χρηματοδοτώντας τις διακοπές μας, καταφέρνουμε και σύσσωμη η παρέα μενει εκεί ένα ολόκληρο μήνα, καταγράφοντας άπειρες μικρές ιστορίες εκτός των πλαισίων αυτού του τοπικ (πχ τη βάρκα αγνώστου ιδιοκτήτη που μεθυσμένοι όρμηξαν 4 φίλοι και κατάφεραν να την αναποδογυρίσουν 6 το πρωί στο λιμάνι της Κω γίνοντας μούσκεμα, το φίλο που κοιμήθηκε έξω από την εξώπορτα του δωματίου του με το κλειδί στο πάτωμα επειδή στο μεθύσι του δεν κατάφερε να την ανοίξει, και άλλα τέτοια χαριτωμένα), αλλά και μια που έχει και τον γράφοντα εκ των πρωταγωνιστων και θα ταιριάζε και εδώ.
Η παρέα μουσικά αποτελούταν από πανκηδες/χαρντροκαδες/alt-rockers/μεταλλαδες και fan της reggae και του hiphop, με ροκαδικες όμως ρίζες. Πράγματα όπως οι acdc, οι GnR, οι RATM, οι SOAD κτλ μας ένωναν ολους.
Μια αγαπημένη συνήθεια λοιπόν ήταν τα ντου σε μαγαζιά, στα οποία δεν είχαμε την οικονομική επιφάνεια να στηρίξουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό οικονομικά, αλλά σίγουρα δημιουργουσαμε χαβαλε και ενθουσιασμό, χορεύοντας στα όρια του good friendly violent fun συχνά, χωρίς να ενοχλούμε κανέναν βέβαια. Τα καλύτερα σκηνικά φυσικά γινόντουσαν στα ροκ μαγαζια, λόγω προτιμήσεων της παρέας, τα οποία στην περίφημη bar street της Κω ήταν τα παρακάτω:
- το κιτς cult Kamelot με ανάλογο ύφος που προδιαθέτει το όνομα του
- το πιο ξενερωτο μουσικά Heart Rock, στο οποίο όμως δούλευε καλός φίλος και κερναγε και heavy heavy fuel
- Ένα τρίτο που δεν θυμάμαι με τίποτα το όνομα του, αλλά ήταν κάπως πιο κυριλέ. Βέβαια όταν έπαιζε ο καλός ο dj ήταν και γαμω.
Στο τρίτο λοιπόν αυτό bar, κάπου στις 4-5 το πρωί ο καλός ο dj βάζει RATM και συγκεκριμένα το μάλλον πιο γνωστό ασμα τους, το χιλιοτραγουδισμενο killing in the name. Κάποια στιγμή λοιπόν κάπου μετά το περίφημο μαδαφακαργκ, αρχίσουμε να χοροπηδάμε με έναν τρόπο που η ηλικία μας και η κατανάλωση αιθανόλης μπορούσε να δικαιολογήσει. Αλλά ο ακριβώς δίπλα μου φίλος, μεγάλος αληταρας και αθλήταρας λαγκαρει λίγο και αφήνει το έδαφος ελάχιστα κλάσματα αφότου εγώ είχα αρχίσει την καθοδική μου πορεία προς αυτό. Το αποτέλεσμα: η κάτω γνάθος μου συγκρούεται βίαια με τον ώμο του και τα μπροστινά μου δόντια χτυπανε με δύναμη και ορμή το κάτω χείλος μου, στο οποίο κάνουν ένα βαθύτατο κόψιμο και αναβλύζει αίμα σαν βίντεοκλιπ των Cradle of filth, αλλά αληθινό.
Με συνοδεία φίλης λοιπόν μεταβαινω στα επείγοντα του νοσοκομείου της Κω, όπου διαπιστώνω πως πρέπει να ήμουνα ο μόνος “ασθενής” που δεν ήταν εκεί λόγω δηλητηρίασης από αλκοόλ. Όχι πως δεν είχα πιει, αλλά όχι κι έτσι. Η νοσοκόμα μου κάνει ενα ράμμα το οποίο μέχρι να στρίψω στη γωνία είχε ήδη κοπεί, οπότε επιστρέφω για τριπλό, που ευτυχώς κράτησε 2 μέρες, αρκετές ώστε να επουλωθεί η πληγή.
Killing in the name λοιπόν, τραγούδι με αναμνήσεις.