Rockwave 2001, λοιπόν.
Δεν ήμουν ακριβώς σε διακοπές, καθότι έκανα θερινό φροντιστήριο προετοιμασίας, ενόψει της πρώτης χρονιάς των Πανελληνίων (είχα «πέσει» στην κλάση που δίναμε και στη Β’ και στη Γ’ Λυκείου). Επίσης, η μπάντα στην οποία συμμετείχα (και η οποία προφανώς θα είχε γράψει την σύγχρονη metal ιστορία από την αρχή, αν δεν ήταν η ελληνική πραγματικότητα να ανακόψει την «φρενήρη» πορεία μας…) είχε ήδη διαλυθεί άδοξα (το μη-αίσιο τέλος με τον υποψήφιο drummer, μάς έκανε κακό!).
Για να μην πλατιάζω και για περισσότερες λεπτομέρειες επί των ανωτέρω, παραπέμπω στο εν λόγω post, καθώς και στη συζητησούλα που ακολούθησε αυτού.
Αν υπήρχε τίτλος για την από μέρους μου παρακολούθηση του συγκεκριμένου Rockwave, θα ήταν ο εξής: «To festival στο οποίο πήγα με δύο φίλους και το παρακολούθησα σχεδόν ολόκληρο μόνος μου».
Όταν φθάσαμε (η παρέα των 3), οι Less Than Human ήταν ήδη στην σκηνή. Κάπου εκεί εντοπίσαμε τον παρολίγον drummer μας και του γνέψαμε από μακριά. Η μπάντα τελείωσε με το set της και μετά ακολουθούσαν οι Rotting Christ. Προφανώς, η τότε ηλικία και ο ενθουσιασμός μας δεν θα μπορούσαν παρά να μας οδηγήσουν όσο το δυνατόν εγγύτερα στη σκηνή γινόταν. Ε, για να μην τα πολυλογώ, ή στο “King of a Stellar War” ή στο “Non Serviam” έγινε τέτοιο μπαντιρντί στο σημείο που βρισκόμασταν που είχε σαν αποτέλεσμα να χαθούμε μεταξύ μας (όλοι) και να μην μπορούμε να εντοπίσουμε ο ένας τον άλλον. Οι άλλοι δύο βρέθηκαν λίγο μετά. Εγώ μαζί τους, ποτέ (εποχές απουσίας κινητών, θυμίζω)! Κι όταν λέμε, ποτέ, εννοούμε καθόλη τη διάρκεια των set των Savatage, Cradle of Filth, Megadeth και Judas Priest. Όλες τις προαναφερόμενες μπάντες (δηλαδή όλο το festival σχεδόν) τις είδα μόνος μου, έχοντας στο νου ότι κάποια στιγμή τα πέρα-δώθε θα με οδηγήσουν στον εντοπισμό των άλλων δύο. Αμ δε… Βέβαια, συντριπτικό μέρος ευθύνης φέρω κι εγώ, διότι ήμουν ακόμα στη φάση της (μυωπικής) ντροπής, όπως αυτή έχει εξιστορηθεί στο σχετικό εδάφιο από την παρθενική εμφάνισή μου εν Ρόδω, επομένως το festival το είδα με κάποιους βαθμούς (όχι απαγορευτικούς) μυωπίας (δεν είχα πάρει τα γυαλιά μαζί).
Επίσης, μία εικόνα που μου έρχεται τώρα στο μυαλό ήταν η ολιγόλεπτη παρουσία, κάποια στιγμή, του Χάκου (του γνωστού) από τη μέσα πλευρά των καγκέλων, με τα διαπιστευτήριά του κρεμασμένα (ακούστηκε «κάπως» αυτό), να αράζει πριν πάει backstage για συνεντεύξεις κ.λπ. και να ψιλογνωρίζει την αποθέωση από ορισμένους στην μπροστινή σειρά, ελέω της αναγνωρισιμότητάς του (βλ. TV WAR).
Τρομερό Rockwave (αχ, αυτοί οι Savatage / μπάσιμο με “City Beneath the Surface” και τα σαγόνια στο χώμα), αιώνια η συζήτηση για τη σειρά εμφάνισης, αιώνια η ανάμνηση των παρατράγουδων κατά την εμφάνιση των CoF, τρομεροί Megadeth, επιβλητικός Ripper.
Στην επιστροφή, κομμάτια και συνεχίζοντας μόνος κι έρμος, βγήκα Κηφισίας και για κάποιον ανεξήγητο λόγο περπάτησα, τέρμα εξαντλημένος, τουλάχιστον μία ώρα έως ότου σταματήσω ταξί να με γυρίσει σπίτι μου.
Την άλλη ημέρα είχα πρωινό μάθημα στο φροντιστήριο, η φωνή εντελώς «κλειστή» και είχα κι έναν συμμαθητή (άρτι «εκκολαφθέντα» στον rock/metal ήχο) να με ρωτάει για εντυπώσεις, εικόνες κ.ά. Η αλήθεια είναι πως έκανα λίγη φιγούρα και μιλούσα με την «εμπειρία» ετών στις συναυλίες (του τεράστιου αριθμού 2, τότε…) κι έχοντας «γράψει» δεύτερο Rockwave στο παλμαρέ μου (ασχέτως, βέβαια, αν το πρώτο ήταν η μέρα των Prod… ε, των Queens of the Stone Age ήθελα να πω, το ’99). Βέβαια, με το συγκεκριμένο παιδί (καλή σου ώρα, ρε Βαγγέλη) πήγαμε μαζί στην πρώτη του συναυλία ever, στους Sentenced, το 2002.
Αυτά (και) από 'μένα.
Oh city beneath the surface above
How you survive on evil and blood